Lithium slikken, elke week een kilo aankomen en extreem moe???

  • #1

    Ik slik Lithium en doe erg mijn best om gezond te eten maar ik blijf toch aankomen en ik voel me ook lusteloos. in 1 week kom ik bijvoorbeeld 1/2 kilo's aan. Ik ben ook onwijs moe. Heeft iemand hier enig idee wat er aan de hand is?

    Reageer
    #2

    Gewichtstoename en een verminderde werking van de schildklier zijn bekende bijwerkingen van Lithium. Dat zou dus een verklaring kunnen zijn.
    Heb je ook dikke enkels/voeten of polsen?

    Reageer
    #3

    Ook ik heb lange tijd lithium gebruikt tot een internist mij vertelde,dat ik gelijk met deze medicatie moest stoppen.Mijn schildklier werkte bijna niet meer,ik was hondsmoe,kilo,s aangekomen en werd hals-over-kop opgenomen.Tandor heeft gelijk en als ik jou was zou ik om andere medicatie vragen na overleg met arts/psych.Ik zit nu mijn levenlang vast aan medicijnen voor mijn schildklier.Sterkte.

    Reageer
    #4

    Sinds een half jaar gebruik ik lithium. Heb ook  veel last van erge vermoeidheid. Dit hindert mij om mijn vrijwilligerswerk goed te doen.  En mijn stemming is erg vlak.  En ik ben ongeveer 10 kg aangekomen.  Terwijl ik niet anders eet.  Graag wil ik over op lamotrigine.  Heeft minder bijwerkingen.  En ook geen gewichtstoename. Iemand hier ervaring mee?

    Reageer
    #5

    Bij wisselende stemmingen of andere klachten speelt de biochemie van je lichaam een grote rol; belasting door zware metalen en andere gifstoffen, ontregelde hormonen, voedingspatroon, tekorten aan voedingsstoffen. Lithiumpillen lossen dat niet op. Anti-epileptica zorgen onder andere voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Lithium in organische vorm (orotaat), in lagere dosis geeft minder of geen bijwerkingen. Medicatie in overleg met arts. Daarnaast wellicht  advies orthomoleculair therapeut.

    Reageer
Reageer op: Lithium slikken, elke week een kilo aankomen en extreem moe???


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief