Ernstige vermoeidheid benen en armen

 • #1

  Hallo beste mensen,

  Ik loop al sinds mei met een probleem rond. Mijn benen en armen voelen altijd erg krachteloos. Ze voelen altijd heel slap alsof ze altijd heel erg vermoeid en uitgeput zijn.

  De klachten begonnen in mei, ik deed fanatiek aan krachttraining op de sportschool, ik ging meestal 4 keer per week. Opeens van de ene op de andere dag voelde ik me al anders, ik voelde het in de eerste instantie vooral in m'n benen, ze voelde heel slap en een constant licht tintelent/branderig gevoel(lastig om te beschrijven).

  Ik probeerde toen nog te sporten maar na een aantal minuten te sporten stond ik gewoon letterlijk te trillen op m'n benen en was helemaal leeg. Ook m'n armen en handen voelen krachteloos. Het voelt alsof m'n spieren wel nog de potentie hebben om veel kracht te zetten maar dat ik om een 1 of andere reden het er niet meer uit kan halen. Zelfs een klein stukje lopen was zeer vermoeiend.

  Het probleem is echt puur lichamelijk, mentaal ben ik wel "fit" maar m'n lichaam werkt niet meer mee. Ik moet wel zeggen dat het in die maanden wel iets verbeterd is maar nog lang niet over.

  Ik ben naar de huisarts gegaan, die had geen idee en heeft maar een bloedtest afgenomen, daar kwam verder niets uit. M'n huisarts weet het verder ook niet meer(kwakzalver)

  Ik heb zelf het gevoel dat het iets misschien is met de zenuwen of iets dergelijks maar de huisarts zei dat dat niet kan.

  Ik hoop dat iemand hier misschien een idee heeft.

  Mvg.

  Reactie
  #2

  De huisarts heeft je onderzocht en zijn mening gegeven. Blijkbaar heb je daar weinig vertrouwen in.

  De klachten zijn volgens jou ineens ontstaan. perifere polyneuropathie ontstaat in de regel geleidelijker dan jij beschrijft. En dit ziektebeeld aan de zenuwen gaat gepaard met prikkelingen en tintelingen in de handen en voeten.

  Maar misschien heb je iets aan deze informatie en kun je zelf verder zoeken.

  Als je geen vertrouwen hebt in jouw huisarts, waarom blijf je dan bij deze huisarts, of vraag je op z'n minst geen second opinie voor je klachten?

  Reactie
  #3

  Lees ook:

  Wat is perifere neuropathie?
  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/203317-NEUROPATHIE.html

  Perifere neuropathie
  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/209191-perifere-neuropathie.html

  Slapende armen en benen
  http://www.dokter.nl/forum/Handen-voeten/236236-slapende-armen-en-benen.html

  Reactie
  #4

  beste mensen,

  hetzelfde probleem heb ik nog steeds en ga morgen weer naar de dokter. mijn rechterbeen is stijf af en toe verslapt en het gevoel van trekken met het been. ik zou graag willen weten wat er aan de hand is. heeft het met zenuwen te maken oid. ik weet het zelfs ook niet meer. misschien weet de dokter echt meer. de rechterkant van mijn mond heeft het gevoel dat de mondhoek hangt en af en toe kwijlen en wil weten wat het precies zou kunnen zijn. ik hoop op een gunstig advies die wij goed gebruiken kunnen.

  Reactie
  #5

  Ik vind deze symptomen zorgelijk. En ik vind het daarom verstandig dat je met een trekkend en slap been aan dezelfde kant als waar de mondhoek hangt naar de dokter gaat.

  Reactie
  #6

  zeker laten onderzoeken (laat bij bloedtest ook je B12 meten).

  Het doet me het meest denken aan Guillain-Barré

  is een accute polyneuropathie, maar kan snel behandeld worden.

  Reactie
  #7

  Het syndroom van Guillain-Barré (GBS) ook wel syndroom van Landry-Guillain-Barré-Strohl is een vorm van polyneuropathie en wordt ook wel polyradiculoneuropathie genoemd. Het is een perifere zenuwaandoening; de axonen degenereren en er vindt demyelinisatie plaats (myeline is een substantie die zenuwen omhult, beschermt en helpt bij prikkeloverdracht).

  De oorzaak is vaak een auto-immuunreactie na een infectie. Meestal geneest de patiënt na een tijdje vanzelf, maar soms is de aandoening chronisch. Er is dan sprake van chronisch inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie oftewel CIDP.

  In Nederland wordt jaarlijks ongeveer 1 op de 100.000 mensen getroffen door GBS.

  Reactie
  #8

  Lees ook:

  Sinds 6 maanden spierpijn
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/134239-sinds-6-maanden-spierpijn.html

  Neuropathie
  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/203317-NEUROPATHIE.html

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi Zwartekoffie,
  Ik zou heel graag in contact komen met je, omdat ik precies hetzelfde heb meegemaakt! Ik zit nu in allerlei onderzoeken, maar ze kunnen de oorzaak niet vinden. Hoor heel graag hoe het nu met je is en wat bij jou de oorzaak was!
  Groeten!

  Reactie
  #10

  Je zegt dat je fanatiek traint, 4 x per week. Is je lichaam misschien overtraint? Ik zou het eens voorleggen aan je sportbegeleider

  Reactie
  #11

  Ik raad je aan eens te kijken op http://jenaidavanwijk.com/tekort-aan-magnesium/

  In de bovenstaande blog staat in het kort uitgelegd waar je klachten vandaan kunnen komen. Jenaida van Wijk heeft ook een e-book geschreven "Dokter, ik ben zo moe" met daarin een stappenplan voor meer energie.

  Zeker de moeite waard om eens te proberen.

  Reactie
  #12

  ik heb het zelfde moe en het lijkt op verzuring in de spieren

  Reactie
  #13

  Ben je ooit gebeten door een teek? Zoja; laat je dan testen op lyme; heeft namelijk ook met je spieren en zenuwen te maken!

  Reactie
  #14

  ik heb chemo gehad voor darmkanker en heb neuropathie in mijn voeten word er gek van samen met ra is dit een drama wat moet ik er aan doen

  Reactie
  #15

  hoi, ik ben een meisje van 15 jaar en heb sinds een week ook erg last van vermoeide armen en soms benen. Ik hou heel veel van voetbal en wil dat het probleem graag zo snel mogelijk wordt opgelost. Ik denk zelf aan de ziekte van Lyme. Ik ben een aantal keren gebeten door een teek. Kan iemand mij advies geven?

  Reactie
Reageer op: Ernstige vermoeidheid benen en armen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief