Slaapprobleem

  • #1

    Hallo,

    Onze kinderen van 3 en 5 jaar slapen al een tijd slecht, waarbij onze 3 jarige al vanaf de geboorte niet goed slaapt.

    Onze 3 jarige kan zijn slaapcyclussen niet aan elkaar knopen, waardoor hij 2 a 3 keer per nacht gaat roepen dat hij wakker is.

    Onze 5 jarige heeft (bijna) elke nacht een nachtmerrie, waardoor zij rond 04:00 wakker wordt, en niet meer goed in slaap kan vallen.

    Wij hebben een slaapcoach ingeschakeld, en melatoline tabletten geprobeerd, helaas zonder resultaat. Ze hebben beide een blauw nachtlampje, maar zodra wij die eruit halen dan slapen ze al helemaal niet omdat het te donker is in de kamer.

    Heeft iemand wellicht goede tips? Of kan een huisarts/ziekenhuis hier iets in betekenen?

    Reageer
    #2

    PS: ik kan dit bericht niet plaatsen in het kinderforum, daarbij wordt het niet geplaatst op de een of andere manier.

    Reageer
    #3

    Ik zou dit idd met de huisarts bespreken of met een kinderarts

    Reageer
    #4

    In eerste instantie natuurlijk naar de huisarts. Er kan soms wat aan de hand zijn.
    Je lichaam kan zelf stofjes als gaba en melatonine aanmaken, als je zorgt voor de juiste bouwstoffen dus voeding en misschien daarnaast een paar voedingssupplementen. Zo kan voldoende tryptofaan in de voeding schelen. Een teveel aan snelle suikers kan zorgen voor tal van ontregelingen. Denk verder aan homeopathie, bloesemremedies, celzouten. Misschien dat er ook iets is met de kamer of de plek van het bed.
    Over het algemeen is rood licht beter omdat het de melatonineaanmaak niet verstoort. Wel kan je ook denken aan een sleep well blue lamp. Die heeft een speciale werking. Geeft een soort beschermend schild.

    Reageer
Reageer op: Slaapprobleem


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief