al 1 jaar zwaar vermoeid met extra klachten

Online ZorgZus
 • #1

  plssssss help me, ik kan er echt niet meer tegen.
  Ik werd ziek ergens in april 2008, ik werd heel moe en slap, ik kon nog gewoon door met school, maar het werd erger, na 4 weken kreeg ik duizeligheid en misselijkheid erbij!
  Ik kon geen lessen meer volgen en ik ging naar de huisarts, deze gaf me advies (slapen enz) maar dit werkte niet!
  na totaal 9 weken werd het nog erger, ik kreeg zware hoofdpijn en dubbelzien erbij, ik moest een bloedonderzoek doen + een extra onderzoek naar de ziekte van lyme, maar hier kwam niks uit.
  Na totaal 15 weken (met 5 weken verzuim van school) was het vakantie, daar verdween bijna al mijn klachten behalve mijn vermoeidheid, maar dit verminderde elke week.
  In winter 2008 gebeurde het weer, ik werd weer doodziek, maar deze was alles erger, ik kreeg hele zware hoofdpijn, last van evenwicht, zware vermoeidheid, misselijkheid, buikkrampen, vermindering eetlust, dubbelzien/vaag en zware duizeligheid.
  Ik heb toen gelijk mijn school verzuimt, iets van 2 maanden heb ik thuis doodziek gelegen.
  Ik moest naar een neuroloog, moest extra bloedtesten doen, kreeg een mri-scan, ging naar een psycholoog en naar een homeopaat, maar hier kwam niks uit!
  Ondertussen leek ik een zombie, ik kon haast niet meer denken en ik was soms helemaal rood/blauw/paars/bleek, ik werd clompleet gek, de hoofdpijn was er 24 uur per dag en ik kon er niet aan ontlopen.
  Me sociale leven ging ook al omlaag, me vriendin ging met een ander (omdat ik er nooit was)en me vrienden had ik 2 maanden niet meer gezien + ik loop heelveeel achter met school.
  Na een tijdje ging het weer beter en ben ik weer naar school gegaan, ik moest ook naar een dieettist, want ik was heel erg vermagert (ik heb soms 1 week niet gegeten) Er moest ongeveer 15 kg bij, nu nog 10kg.
  Maar nu gaat het opeens weer slecht! Ik word weer doodziek, ik begin nu echt heel depressief te worden en ik weet echt niet meer wat ik moet doen, soms wil ik er echt gewoon niet meer zijn! (btw ik slaap van 10:30-7:00 en ik heb geen psychologische problemen)

  Reageer
  #2

  ik heb dit ook wordt er ook gek van omdat ik niet weet hoe het komt

  Reageer
  #3

  Heel erg vervelend! Vermoeidheid is een lastige klacht die niet eenvoudig is op te lossen als de oorzaak niet bekend is.
  Er is bij u alle onderzoek gedaan dat nodig is om een oorzaak te vinden en dit heeft vooralsnog niets opgeleverd. Echter, dat zou geruststellend kunnen zijn voor u dat u niets ernstigs onder de leden heeft.
  U sluit af met de mededeling dat u depressief wordt. Wist u dat depressie een verholen oorzaak kan zijn van ernstige vermoeidheid? Misschien kunt u dat nog eens met uw huisarts bespreken.

  Reageer
  #4

  Alleen het probleem is dat ik geen depressie had voordat ik ziek werd, het kwam juist tijdens het ziek zijn. Maarja het blijft altijd een idee, het was in hetzelfde jaar dat me vader aan de chemo's deed.
  Ik had trouwens gehoord dat het onderzoek naar ziekte van lyme vaak naast zat en ik had dat jaar heelveel teken.

  Reageer
  #5

  het is toch eenvoudig even naar de lyme parameters in het bloed te kijken...

  En zo'n situatie met je vader gaat je ook niet in de koude kleren zitten, dan kan het inderdaad ook wel iets van een depressie zijn...

  Reageer
  #6

  Hier kan je een depressie zelftest doen:

  http://www.gripopjedip.nl/site/31/318/m51?zt_id=9

  Reageer
  #7

  Mensen die depressief zijn of het ooit waren hebben vaker chronische lichamelijke ziekten dan mensen die nooit een depressie hadden. Ook verloopt de diagnostiek en behandeling van depressie bij deze patiënten in de huisartsenpraktijk vaak niet optimaal. Dit concludeert Jasper Nuijen in zijn proefschrift.
  Bron: VU Medisch Centrum, april 2009

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Maar ik voel me alsof ik half in een droom zit en half in het echte, ik kan soms helemaal geen verschil in maken.. het is allemaal zo wazig en ik kan me bijna niks meer herrineren van kerst/nieuwjaar, terwijl ik ver ontwikkelt ben in het onthouden van dingen, ik heb ook nooit een agenda gebruikt.

  Reageer
  #10

  naja.. in ieder geval heel erg bedankt voor de tips, ik zal waarschijnlijk binnenkort weer naar de huisarts gaan, kijken wat die zegt.

  Reageer
  #11

  je kunt je ook laten doormeten bij een natuurarts met electro-acupunctuur;
  http://www.radts.nl/radts.php
  ik heb een fijn arts in de Betuwe..heeft mij weer aan energie geholpen...

  Reageer
  #12

  Ik geloof hier persoonlijk niet zo in.

  Reageer
  #13

  dankjewel, ik ga nu allemaal verschillende dingen uitproberen, maandag ga ik naar een psychiater toe en ik ga nu verschillende energiepillen proberen. Misschien ga ik nog acupunctuur doen.

  Reageer
  #14

  het gaat hier om electro-acupunctuur, een aparaat waarmee oa. je organen worden doorgemeten.
  het is niet npdig om hierite geloven heb ik zelf gelerkt..lang geleden hebben we onze zoon laten doormeten me deze methode...hij had veel buikklachten ADHD en Gille de la tourette(tics)volgend de test was hij vergevoelig voor melk, gluten, suiker en nog enekel dingen
  we hebben hem op dieet gezet en binnen een paar dagen waren alle klachten weg.
  ik ben destijds ook doorgemeten en had niet verteld wat mn klachten waren..uit die test kwam dat mn lever niet helemaal goed was...er was in die periode net vastegesteld door een internist dat ik een goedaardige leverafwijking had..wel bizar vond ik.

  in december ben ik ook doorgemeten bij een natuurarts in de Betuwe oa omdat ik zo ontzettend moe was .
  uit die test bleek dat ik een candida schimmel in mn darmen had...ik op een anti-candida dieet (en ook supplementen gekregen) en inmiddels is al mn energie weer terug

  ik ben echt onder de indruk van wat ik van deze test heb gezien

  overigens heb ik beide testen door een arts laten doen

  Reageer
  #15

  sorry voor de typfouten!!

  Reageer
Reageer op: al 1 jaar zwaar vermoeid met extra klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief