"s’avonds zo moe"

  • #1

    Ik moet er iedere morgen om 6 uur uit,op zich niet bijzonder.Maar is het normaal dat ik s'avonds al om 8 uur mijn ogen niet meer open kan houden?
    Dan val ik dus op de bank in slaap en om 10 uur lig ik meestal in bed.Je zou denken dat je dan toch genoeg uren hebt geslapen om er weer tegenaan te kunnen.
    S'morgens kan ik er wel goed uit en kan ook vanalles aanpakken,maar s'middags rond 4 uur begin ik alweer heel moe te worden.Als ik dan in de spiegel kijk zie ik een ontzettend bleek gezicht met kringen onder de ogen.Voel me dan gewoon niet echt lekker.
    Sommige mensen zeggen dan moet je even wat eten,doe ik,maar het helpt niet.
    Heb mijn bloed al eens laten testen maar daar kwam niks uit,heeft iemand enig idee?
    Zijn er misschien bepaalde vitamines,om extra energie van te krijgen,ik slik al vitamines B Forte,het helpt bij mij alleen niet.
    Misschien herkenbaar?Hoop dat iemand wat advies heeft.
    Bedankt en groetjes van Anja.

    Reageer
    #2

    Hi,

    Zou het misschien wintermoeheid/winterdepressie kunnen zijn? Hierdoor ben je n.l. contstant erg moe en duren de dagen gewoon te lang.

    Je kunt er ws hier van alles over vinden, maar anders via google. Als je de klachten herkent als zijnde winterdepressie, kun je lichttherapie doen. Het is heel simpel te verhelpen nl.

    Zelf slik ik Pharmaton. Dit is een vitaminepreparaat met GinSeng erin en het geeft mij de nodige energie om de dag goed door te komen.

    Succes ermee!

    Groetjes E.

    Reageer
    #3

    Hoi Ellen,

    Bedankt voor je snelle reaktie!
    Het zou misschien best wel kunnen,want zomers heb ik volgens mij echt meer energie.
    Ik ga eens even op internet kijken en misschien dat die vitamines ook wel iets voor mij zijn.Bedankt voor je tips.
    Groetjes.

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Is het niet normaal dat je na een dag werken in de avond moe ben?
    Als je nou om 6 uur uit bed stapt en denkt: Wat ben ik moe? Ja, dan moet je aan de bel gaan trekken. Misschien maak je nu problemen die er niet zijn!!
    Er daar word je MOE van...

    Reageer
    #5

    Hoi Bert,
    Ik kan me jouw reaktie heel goed voorstellen,als je inderdaad een hele dag gewerkt hebt,is het normaal dat je moe bent.
    Maar ik werk niet de hele dag,eigenlijk werk ik maar 2 uur per dag.Ben wel de hele dag met vanalles en nog wat bezig,maar ik kan ook lekker gaan zitten als ik dat wil.
    Hier ben ik natuurlijk erg blij om,daarom vind ik het zo gek dat toch s'avonds mijn ogen zo vroeg dicht vallen.Mijn man die werkt echt een lange dag en die heeft daar geen last van.
    Ergens dacht ik dat dit toch niet normaal is,maar goed,wie ben ik....

    Reageer
    #6

    Ik heb het ook hoor.

    Sta om half zeven op. En om  8 uur ben ik op en wil ik naar bed.

    Probeer het vol te houden tot half 9 .maar dan ga ik ook echt slapen.slik vitamine en heb mijn bloed laten prikken.maar daar kwam niks uit.ben  41 .

    Mijn vriend zegt altijd.kinder bed tijd. Als ik wil slapen dus als hij bij me is blijf ik langer wakker.maar dan ben ik echt kapot.en de volgende dag ook wist ik maar waarom ik zo vroeg moe ben.want baal er van.en ik vind het niet leuk.

     

    Reageer
    #7

    ik heb hetzelfde

    Reageer
    #8

    Bloedonderzoek zegt vooral iets over wat er in je bloed zit maar niet alles over de gesteldheid van je hele lijf. Een magnesiumtekort, bijvoorbeeld, kan je niet via het bloed bepalen.

    Belangrijk is wel om goed voor je voeding te zorgen. Geraffineerde suikers beter zoveel mogelijk vermijden, kiezen voor ongeraffineerde producten als bruine rijst, bruine macaroni etc en voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Vaak eten we in Nederland stapels brood met een beetje beleg maar eigenlijk zou de verhouding anders moeten zijn. Bijvoorbeeld een omeletje of maaltijdsalade met een beetje brood.

    Dan kan het nog zijn dat je wat tekorten hebt, zoals magnesium, vitamine B en D, omega 3. Als je misschien weinig of geen vlees eet, kom je eerder stoffen tekort, zoals carnitine, lysine, taurine, carnosine, ijzer, zink en vitamine B12. Wat extra carnitine kan sowieso wat meer energie geven.

    Gebruik van pil of andere  hormonale anticonceptie kan ook vermoeidheid en andere klachten teweegbrengen. Veel vrouwen hebben ook te maken met oestrogeendominantie, wat allerlei  klachten kan geven. Is bij te sturen met natuurlijke middelen.

    het zou ook kunnen zijn dat de kwaliteit van je slaap wat minder is, waardoor je niet helemaal uitgerust bent. Dat kan te maken hebben met ontregelingen van je cortisol en allerlei hormonen en neurotransmitters. Die zijn wel bij te sturen met  natuurlijke middelen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: "s’avonds zo moe"


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief