Hoe kom je het beste van chronische hyperventilatie af?

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik heb al een tijd last van chronische hyperventilatie. Ik heb oefeningen gehad bij de fysio maar ik merk nog geen verbetering (nu 2 maanden bezig). Ik heb ook het eea gelezen over de buteyko methode.

    Iemand ervaring hiermee? ik begreep dat je dan gaat oefenen met je adem inhouden? is weer heel anders dan de ademhalingsoefeningen die ik bij de fysio heb gekregen maar gezien deze nog niet werken twijfel ik of ik over moet stappen.

    Heeft iemand advies? En hoevaak moet je de oefeningen doen? ik vraag me af of ik ze vaak genoeg doe (2x pd).

    Bedankt alvast

    Reageer
    #2

    Hyperventilatieklachten kunnen te maken hebben met onzekerheid, perfectionisme, enz. Ademhalingsoefeningen kunnen deels hebben maar doen niets aan de oorzaken. Bij de buteykomethode adem je minder diep. Ken het niet uit eigen ervaring.

    Op lichamelijk niveau heeft het ook te maken met je voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen. Zorgen voor  complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Pieken in je bloedsuikerspiegel door losse koolhydraten kunnen angsten en hyperventilatieklachten uitlokken. Ook histaminerijke voedingsmiddelen kunnen zorgen voor klachten. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen je hele gezondheid ondersteunen en invloed hebben op je klachten. Zo was ik zelf duizelig en had last van hyperventilatieklachten door een tekort aan B12.

    Reageer
Reageer op: Hoe kom je het beste van chronische hyperventilatie af?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief