Trage schildklier klachten die sluipend verergeren

 • #1

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen, ten einde raad. Ben een 25 jarige man met vervelende klachten die van me leven een ware hell maakt. Ik vermoed dat het al sinds de puberteit ontwikkeld en me brandstof ontnemen. Toen ik 12 was werd ik op een nacht trillend wakker en bleek me temperatuur 34.0C te zijn. Ook ben ik ooit in de zee in Egypte tegen een kwal gekomen. De afdruk heeft 2 jaar op me been gezeten. Ook brak ik een keer me enkel doordat ik verkeerd terecht kwam na een val. Dit heeft me enkel 7 botbreuken gekost. Rond me 12e kreeg ik te maken met schilferige hoofdhuid, dun, vettig haar en kreeg ik inhammen (veel haarverlies op hoofd.) Na het bezoeken van de huisarts vertelde hij me dat het genetisch bepaald is. Ook heb ik een bepaalde periode dagelijks hoofdpijn ondervonden. Tot ik een keer de dosis paracetamol uit woedde overschreed verdween de dagelijkse hoofdpijn wonderbaarlijk.
  Echter werd ik sinds groep 5 dikkertje dap genoemd op de basisschool. Ik was dik terwijl dit naar mijn weten geen reactie was door slechte voeding. In de loop der jaren op de middelbareschool begon ik middagdutjes te doen en was ik soms gewoon doodmoe. Dit ging gepaard met bronchitis, me stem ging weg, oren gingen dicht en werd behandeld voor een ingegroeide teennagel met de garantie dat deze nooit meer terug zou groeien. Echter is het bij beide grote tenen nog meerdere malen voorgekomen en ben ik hier opnieuw voor behandeld. De aanhoudende vermoeidheid heeft mij tijdens het wakker worden in de ochtend zwaar getroffen waardoor ik vaak niet meer naar school ging. Op de middelbareschool werd ik door bepaalde mensen opa genoemd omdat me haar behoorlijk was uitgevallen. Na het halen van mijn diploma ben ik naar het mbo gegaan. Het eerste jaar verliep alles goed maar tijdens mijn tweede jaar brak de hel los. Ik was elke ochtend zo erg vermoeid dat ik niet meer op stond. Het leek alsof de slaap mij niet bereikte. Ik ben gedurende mijn hele leven nog nooit lichaamsgewicht verloren ondanks het continu veranderen van mijn voeding. Ik ben gehersenspoeld dat ik lui was en maar slecht at omdat ik alleen maar dikker werd. De huisarts vertelde me dat ik maar naar dietetiste moest gaan. Ik ben vervolgens niet gegaan omdat mijn gevoel me ervan overtuigde dat het niet mijn voeding was.
  Ik heb getraind in de sportschool tot wel 90 minuten cardio icm 2 spiergroepen per dag. Dit 3 a 4 keer per week. De personaltrainer bood me na een jaar aan fatburners te gaan gebruiken. Dit heb ik niet gedaan, hoewel me vorm er iets beter op werd bleef mijn gewicht opvallend hoog tot op heden. Ik weeg nu tot mijn verbazing 145kg. Toen ik naar de dokter ging Heb ik een lijst met symptomen ontdekt welke in de loop der jaren lijken te ontwikkelen en te verergeren. Het gaat hier om een traag werkende schildklier. Na een scan van de buik en tal van bloedonderzoeken zijn er resten van pfeiffer en hepatitis A gevonden. Ik heb een aantal feiten op een rij gezet en kom tot de conclusie dat alle klachten te verklaren zijn aan de ziekte van Hashimoto. Indien negatief: Lyme, Cushing, Wilsons Temperature Disease.

  Mijn waarden:
  Een verhoogde ck waarde van 400 wordt mogelijk veroorzaakt door hypotheoridie.

  Onverklaarbare verhoging van leverenzym kan duiden op schildklier problemen. (Alat dubbel)

  Epsteinbar virus ondersteunt de ontwikkeling van Hashimoto en Graves

  Er zijn antistoffen te zien in het bloed: TSH receptor antistoffen: 1.7

  Ik kan geen gewicht verliezen

  Lage lichaamstemperatuur gemeten voor het opstaan. 34.0

  Haarverlies en terugkerende ingegroeide teennagels.

  Bronchitis, maagzuur, reflux, bloed bij afvegen heel soms, en soms moeten vegen zonder naar het toilet te zijn geweest.

  Candida speekseltest toont aan dat Candida mogelijk een bedreiging vormt en de overhand neemt, ook voel ik dat mijn speeksel anders is dan de jaren ervoor.

  Ik wordt niet serieus genomen, er wordt geen compleet bloedonderzoek gedaan naar:
  Candida, Lyme, Kanker/tumormarkers, TRH, T3, TS4, ft3, ft4, cortisol en antistoffen.

  De arts heeft het over slaapapneu, dit is slechts een symptoom van mijn klachten.

  Ik ben mezelf niet meer, maanden gaan voorbij en mijn lichaam wordt geteisterd. Het voelt alsof er oorlogen worden gevochten in mijn lichaam. Ik ben op.

  LDL waarde toont ook afwijkende waarden.

  Kan iemand mij adviseren of helpen?
  Ik heb vernomen dat bloedonderzoek naar de specifieke bloedwaarden geen afwijkingen tonen.

  Reactie
  #2

  Bij welke arts/artsen ben je tot nu toe geweest? Is er een bloedonderzoek gedaan naar de TSH/T3/T4 en zo ja, wat zijn dan de gemeten waarden? Is er een gedifferentieerd bloedonderzoek naar de witte bloedlichamen en de CRP gedaan? Is je bloedsuikerspiegel gecontroleerd? Is je nierfunctie gecontroleerd?

  Reactie
  #3

  Ik heb erg veel bloedonderzoeken gedaan.

  hieronder een aantal waarden.

  Mijn suiker is meerdere malen getest en ok.

  dank voor uw reactie, ik waardeer het.

   

   

  Alat: 165, erna 79, erna 113 erna 100

  ASAT: 35, 57, 40

  Gamma gt: 52, 109, 71 en 72

  EGFR: 90

  CK-MB: 0,3

  Albumine: 42

  Cholesterol: 3,6

  LDL/ triglyceriden: beide 1,6

  HDL CHOL: 1,30

  HB: 9,7

  Kalium: 3,7

  Bezinking: 10

  MCV, MCH, MCHC, RDW binnen de marges.

  Hematocriet: 0,47

  Glucose: 6.7

  TSH: 2.83 erna 3.14

  Thyroid peroxidase antistoffen: 2

  Thyroid receptor antistoffen: 1.7

  T3 en T4 meting moest ik afdwingen en volgen nog. Hierbij heb ik zelf nog de Borellia en Cortisol aangekruist.

  Vrij T4: 13.5

  CK: 411 (hoger)

  Leucocyten: 9.6

  Lymfocyten: 2.4

  Trombocyten: 312

  Monocyten: 1.0

  HB: 9.9

  Hba1c: 37

  Bilirubine totaal: 19

  CRP: 5

  LDH: 224

  Reactie
  #4

  Ik heb inmiddels mijn huisarts verlaten.

  Deze was gevestigd op de Amstelkade te Amsterdam. Ik ben naar een nieuwe huisarts gegaan in Buitenveldert. De assistent-arts v/d internist in het VU was van mening dat mijn klachten niet gerelateerd zijn aan de schildklier.  En vertelde mij dat hij niet wist hoe die me duidelijk kon maken dat het hier niet om de schildklier gaat. Hij stelde dat de T3 en T4 niet bekeken zullen worden tenzij de TSH waarde binnen de marges valt. Hierna heb ik via behandelaar een mail verzonden en verteld dat:

  Een verhoging van de CK waarde vaak de enigste afwijkende waarde is samen met licht afwijkende leverwaarden van toepassing is bij schildklier patienten.

  Dat het EBV virus aandoeningen zoals Hashimoto en Graves doen genereren.

  De functionaliteit v/d conversie van T4 naar T3 niet bewezen is bij de tot op heden uitgevoerde oorzaken.

  Schildklieraandoeningen voornamelijk genegeerd worden of te laat worden ontdekt en TSH vaak pas na jaaaaren een afwijking toont.

  De Barnes meting in de ochtenden meerdere malen is uitgevoerd en vaak rond de 34.0 is en dit te linken is aan schildklier problemen.

  Dat de oormeting welke hij uitvoerde niet geadviseerd wordt voor het vaststellen van schildklierproblemen omdat de lichaam wel probeert de vitale delen op temperatuur te houden.

  Hierna werd ik gebeld door de behandelaar welke mij mededeelde dat hij het inderdaad tijd vond om even naar de schildklier te kijken.

  Er is inmiddels een slaaponderzoek gedaan en een tweede echo van de buik ingepland. Ik deelde hierbij mede dat slaapappneu slechts een van de vele symptomen zijn en dus waarschijnlijk geen oorzaak zal zijn.

  Ik deelde mede te vertrouwen op hen vakkundigheid en ze niet tot last zal zijn indien ze echt geen reden zien mijn schildklier verder te onderzoeken. De symptomenchecker van

  webmd.com geeft tijdens meerdere sessies aan als nummer 1: Hypothyrodism 2: GERD/Hearthburn 3: Intoxication.

  In de overige mogelijkheden:

  Lyme, costochondritis, Sarcoidose

  Reactie
  #5

  Je bloedwaarden, en dan met name de vrije T4 en de TSH, geven geen aanleiding om aan een schildklierprobleem te denken. De overige waarden geven eerder aanleiding om aan een leverprobleem te denken (Overgewicht kan de oorzaak zijn). Daarnaast zijn er een aantal waarden die op spierbeschadiging kunnen wijzen (wellicht door de sportschool).

  Ik trek hiermee geen conclusie, maar probeer aan te geven waarom er niet gedacht wordt aan een schildklierprobleem.  Even de T4 en de T3 resultaten afwachten.

  Gebruik je langdurig medicijnen of overmatig alcohol?

  Reactie
  #6

  Update:

  Tijdens een echo is het volgende ondervonden:

  Ernstige steatosis hepatis waarbij geen aanwijzingen voor grove focale leverpathologie.

  Milt niet vergroot.

  Tijdens een slaaponderzoek is gebleken dat ik ernstige slaapapneu heb.

  33 ademstops per uur langer dan 10 seconde waardoor de saturatie soms daalt tot 88.%

  TSH en T4 precies binnen de waarde, T3 daaraantegen net boven het minimum.

  Waarde 1,5. Min: 1,3. Max: 2,9

  Ik heb het idee dat de functionaliteit van m’n schildklier soms periodes te traag werkt waardoor ik vast blijf zitten op m’n gewicht.

  Het lijkt een grote kettingreactie.

  kwa medicijnen alleen tegen hooikoorts maar soms doe ik wel eens met me vrienden mee met een soort flesje van de smartshop. Alcohol heb ik verbannen na me vakantie in Cuba van 12 dagen met drank heb ik nu al zeker 4 maanden geen alcohol gedronken.. en voor de vakantie ook al een aantal maanden niet met uitzondering van me verjaardag.

  De afgelopen jaren ervoor wel vaak met vrienden gedronken in de weekenden.

  Reactie
  #7

  De arts heeft me medegedeeld dat ik niet leid aan het metaboolsyndroom.

  Zelf denk ik nu aan:

  -Ziekte van cushing (hypofyse) of addison

  - Wilson disease

  - Wilson temperature disease

  Hoe is de bruine ring in de ogen te detecteren?

  Iemand een idee?

   

  Reactie
  #8

  Ik heb al jaren klachten over snel moe zijn. Al vaak bloed geprikt. Ligt niet aan bloedsuikers.

  Als ik zeg moe, bedoel ik eigenlijk me slap voelen ook.

  Laatst bij reumatoloog geweest. Reden was ook dat ik snel viel tijdens hardlopen.

  Pols gebroken toen.

  Maar nu had ik het met een vriendin over je morgen temperatuur. Die is bij mij altijd onder de 34 of net 34. Nou zei ze geen wonder dat je het altijd koud hebt!

  Gedurende de dag wordt het wel 35+

  Nu lees ik hier iets over dat er een relatie kan zijn met een traag werkende schildklier??

  Kan dat?

   

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja, dat kan zeker. En dat kan ook de vermoeidheid verklaren

  Reactie
  #10

  Je suikers lijken ook aan de hoge kant.normaalwaarde schildklier velen hebben met tsh van 3 of 4 last dus

  binnen de normaalwaarde. Moet je vaak plassen?droge mond?hongergevoel of wazig zien?

   

  Reactie
  #11

  Naast doktersbezoek zou je een complementair genezer kunnen raadplegen. Iemand die kijkt naar het hele plaatjes, zoals je voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen. Daarbij opgemerkt dat gewoon bloedonderzoek niet zo heel veel zegt en er wordt maar op een paar stofjes getest. Misschien dat je bijnieruitputting hebt. Schildklierproblemen hebben te maken met onderliggende problemen.

  Reactie
Reageer op: Trage schildklier klachten die sluipend verergeren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief