Trage schildklier?

 • #1

  Goedemorgen..Ik zit met wat vragen.Onze zoon van 14 was geboren met 25 weken en woog 820 gram.Dus veel ZH in en uitgelopen.Heeft in 4 jaar tijd al paar keer een slokdarmontsteking gehad waarbij 1 keer met een schimmelinfectie erbij.Ook sinds begin dit jaar weer dezelfde pijn bij einde slokdarm/begin maag.Heeft nu lange tijd hoge dosering maagzuurremmers en een maagledigingsmedicijn.Is 2 jaar geleden geprikt op schildklier omdat hij sinds paar jaar erg aankomt in gewicht.Daar kwam toen niks uit.Nu heeft hij sinds februari vaak keelpijn.En dat wordt met de dag erger.Maandag naar de KNO arts geweest en die ging met een cameraatje door zijn neus naar zijn keel toe.Maar die zag dus niks geks.Het zag er rustig uit.Omdat hij ook zegt dat hij een bubbel met slijm in zijn keelvoelt zei iemand ;zal hij iets met zijn schildklier hebben? Tijdje terug had hij opgezette klieren zei de huisarts ,maar weet niet of hij dat nu ook heeft.Zijn nek is ook stevig geworden dus een bobbel ofzo kan ik niet zien en voel ook niks.Lang gedacht dat de keelpijn kwam door het opkomende maagzuur.Maar kinderarts zegt dat dat allang over had moeten zijn omdat hij hoge dosering maagzuurremmers slikt.Maar maak me nu toch grote zorgen om die keelpijn die steeds erger wordt.Gisteravond was het bijna niet uit te houden.Hij lag ook te bibberen van de kou onder zijn dekbed maar had geen koorts.(Heeft sochtends altijd bizar koude handen en voeten) Thijmsiroop,koud drinken en trachitol hielp totaalniks.Hij is al maanden geregeld hees,soms een een week wel en dsn ineens weer nirt.Gister ook erg.Heb je ook keelpijn/hees bij traagwerkende schildklier? En hoef je dan niet dagelijks keelpijn te hebben? Hij heeft ook geregeld tintelingen in zijn onderarmen.Is pas bloed geprikt op B12 te kort maar daar kwam niks uit. HIJ heeFt het overdag snel warm maar in bed savonds en sochtends heeft hij bizar koude handen en voeten en soms zegt huj dat hij van binnen een bibberend gevoel heeft..Ik ga straks de kinderarts weer bellen maar wilde vragen of iemand deze klachten herken?Alvast bedankt voor het lezen en eventueel rageren.

  Reactie
  #2

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. In ieder geval terug naar de kinderarts.

  Reactie
  #3

  Morgen heb ik telefonisch contact met hem en maandag een afspraak gelukkig

  Reactie
  #4

  Medicijnen en zeker maagzuurremmers zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen en bij langer gebruik ook aan andere stoffen en maagzuurremmers tasten je darmflora aan. Bovendien hebben veel mensen juist een tekort aan maagzuur. Daar zijn natuurlijke middelen voor. Tegen opkomend maagzuur beter johannesbroodboompitmeel gebruiken.

  Zeker naar de dokter maar schildklierproblemen hebben diverse oorzaken, zoals ook tekorten aan voedingsstoffen. Denk aan selenium en jodium maar ook andere stoffen. Ben zelf erg kouwelijk als ik geen jodium slik.

  Let ook op goitrines in de voeding, zoals in soja en andere voedingsmiddelen. Deze kunnen de werking van de schildklier tegengaan. Een complementair genezer zou kunnen kijken naar dit soort oorzaken en helpen hem in balans te komen.

  Reactie
  #5

  Dankjewel voor je antwoord

  Reactie
Reageer op: Trage schildklier?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief