Oververmoeidheid su

  • #1

    Hallo,
    Ik ben 20 jaar oud.

    En Ik heb al sins een jaar last van oververmoeidheid, maar sins de zomer is het heftiger geworden,vorig jaar toen ik naar de huisarts ging zij hij dat het misschien kwam omdat ik vitamineD en ijzer te kort heb. Ik kan in de nacht heel moeilijk slapen ookal ben ik moe lukt het mij niet om normaal te slapen, waardoor ik in de ochtend niet wakker kan gaan worden voor school, en dat ik dan loop van de dag heel moe ben en nergens zin in heb zo suf ben, ik heb ook nu afgelopen 2maanden last van hartkloppingen het begon eerst bij kleine afstanden lopen, en nu is het zelfs dat ik niet kan gaan staan wnr ik douche en dat ik moet gaan zitten op een kruk, en wnr ik zelfs in bed lig dat ik hartkloppingen heb. Ik heb ook last van misselijkheid, kortademigheid, geen eetlust, en ik ben in een maand 5killo afgevallen terwijl ik altijd een persoon ben die niet makkelijk afvalt. Het reden dat ik nog niet naar de huisarts ben geweest is dat ik bang ben dat me huisarts gaat zeggen dat ik overdrijf en dat er niks is, dus daarom doe ik het zo rustig aan en dacht ik dat ik het via hier kon gaan vragen. Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Ik zou toch maar eens naar de huisarts gaan voor een bloedonderzoek

    Reageer
    #3

    heel erg bedankt voor je reactie @tandor, ik ga morgen maar een afspraak maken bij de huisarts.

    Reageer
    #4

    Beter naar het totaalplaatje kijken. zo is volwaardige voeding belangrijk. zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, wat beter is voor de aanmaak van allerlei hormonen en neurotransmitters.
    Verder kunnen allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen ondersteunen. Omdat allerlei stofjes samenwerken is het minder handig om geïsoleerde stofjes te nemen. Voor de opname van ijzer zijn ook stoffen belangrijk als magnesium, vitamine B en C, molybdeen, lysine enz. Calcium, cafeïne en fytinezuur belemmeren de opname van ijzer en andere mineralen. Bij vitamine D er beter ook magnesium bij gebruiken. Bloedonderzoek zegt niet alles over tekorten. zo is een magnesiumtekort niet meetbaar op bloedniveau. Gebrek aan eetlust kan ook te maken hebben met tekorten aan bepaalde stofjes, zoals magnesium en vitamine B.
    Misschien goed om je eens te verdiepen in de rol van voeding en in je hele gezondheid. Eventueel medicijngebruik, inclusief de pil, kan ook klachten geven.

    Reageer
Reageer op: Oververmoeidheid su


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief