Cyste eierstok en veel vage klachten

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo

  Ik heb de laatste maanden op dit forum op veel verschillende onderwerpen vragen gesteld. Dit zegt veel over hoe zoekende ik ben.

  Naast het feit dat ik al twee jaar met pijn loop, tussendoor zwanger ben geweest van een tweeling, en nu alweer sinds september 2022 met deze klachten loop, het volgende:

  Het is begonnen een paar maanden na de zwangerschap met ontzettende rugpijn en tintelingen. Deze pijn zat vooral onder in de rug en in de nacht wat de pijn veel erger. Ik had ook al vaker pijn in m’n buik, voornamelijk een opgeblazen buik. Hiervoor doorverwezen naar de neuroloog, scan gehad van hoofd en rug (ivm tintelingen) daar kwam niks uit. Toen ben ik 3 maand wekelijks naar de fysio geweest (2 verschillende) maar dat hielp ook niet. De klachten werden snachts ook erger, kon niet meer goed liggen. In januari is er een foto van m’n bekken gemaakt om te kijken of het daar weg kwam (iets met heupdysplasie) maar ook niks. Sindsdien werd vooral m’n buikpijn heftiger. Links onder in de buik bij het heupbot steken en drukpijn, constant een pijnlijke opgeblazen buik en inmiddels 3 keer een dag gehad dat ik alleen maar kon overgeven. In maart vond m’n huisarts dat de pijn in de onderrug kwam door een slijmbeursontsteking in de heup en kreeg ik een spuit hiervoor. Maar de buikpijn wordt met de week erger, ik functioneer overdag niet fatsoenlijk. Toen bleek ik begin april met zo’n heftige pijn bij de huisarts een blaasontsteking te hebben (voor mij was er meer aan de hand) maar werd weggestuurd met een kuur die ik eerst moest afmaken. Ivm pijn en wederom veel overgeven bij de HAP beland. Ook zonder resultaat en weggestuurd met tabletten tegen misselijkheid. Toen de kuur afgelopen was en de pijn nog steeds hetzelfde was heb ik een doorverwijzing geeist (anders zou ik een Second opinion doen) en voor de ‘snelheid’ is dit niet een doorverwijzing naar de Gyneacoloog geworden maar zijn er 2 echo’s aangevraagd (inwendig en van de buik). De inwendige had ik een week later. Daar kwam uit dat ik een cyste had van 2,5 cm op de linker eierstok. Blij dat we eindelijk wat gevonden is maar enorme twijfels of zo’n ‘kleine’ cyste voor zoveel pijn kan zorgen. Als ik de symptomen zoek van een cyste op de eierstok mis ik toch een aantal klachten die bij mij extreem aanwezig zijn (rugpijn, obstipatie, uitstralende pijn bovenbeen, constante dikke opgeblazen buik). Nu moet ik de gewone echo van 25 mei afwachten maar ik zou zo graag gewoon door een specialist worden gezien. Mijn huisarts zegt dat ik pas over 6 maanden ofzo een keer naar de Gyneacoloog zou kunnen. Hij vond voordat ik de inwendige echo had gehad ook dat alles tussen mijn oren zit. Hoe dan?! Ik ben 33 jaar en heb 3 lieve kids. Wat gebeurd er met mij dat ik al zolang met zoveel pijn loop en dat ik gewoon niet serieus genomen wordt.

  Ik ben heel erg benieuwd of iemand wat over de cyste kan zeggen van 2,5 cm en het feit dat ik met zoveel pijn loop elke dag weer. De pijn in vergelijkbaar met menstruatiekrampen maar dan elke dag van de hele cyclus.

  Reageer
  #2

  Ik hen geen ervaring met een cyste eierstok.

  Een vriendin van mij heeft dat wel gehad,en idd je mist bepaalde klachten....

  Maat heb je misschien al overwogen om contact op te nemen met jouw zorgverzekering....om advies te vragen hoe je nu verder moet.Ik snap heel goed dat je alles uitgezocht wil hebben,het is jouw lichaam ,en niet die van jouw huisarts.....de druk op zorg is enorm hoog geworden....en daarom worden mensen niet doorgestuurd.....ik vind dit heel vervelend voor jouw.....wat ook een optie zou kunnen zijn is contact op te nemen met prescan,maar dit moet je zelf betalen.....en om deze reden is dit niet voor iedereen toegankelijk....veel beterschap

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie. Ik weet dat ik via de zorgverzekering de aanvraag voor een Second opinion kan doen, dat heb ik al uitgezocht en daar is mijn huisarts ook al bekend mee. Maar ik heb nu het idee dat ik eerst de echo’s moet afwachten omdat ik die doorverwijzing wel heb gekregen.

  Prescan heb ik de laatste 2 jaar vaker aan gedacht en financieel ook haalbaar maar misschien ben ik daar te eigenwijs voor dat ik het belachelijk vind dat ik niet gewoon serieus wordt genomen door de huisarts en via de normale weg een doorverwijzing krijg.

  Maargoed die Second opinion wil ik dus wel mee beginnen alleen vraag ik me af of het handig is om dat al voor de echo te doen.

  Reageer
  #4

  Hoi,

  Je huisarts zegt dat je pas over 6 maanden naar de gynaecoloog kunt.
  Heb je zelf de wachtlijsten van ziekenhuizen in jou omgeving gecheckt?
  Je zou daarnaast ook ziekenhuizen kunnen bellen om te vragen of ze met een "bellijst" werken. Als je daar op staat,kunnen ze je bellen als er iemand uit valt. Dat kan enorm in wachttijd schelen.
  Je kunt ondertussen de echo's gewoon door laten gaan, die kun je dan ook door de gynaecoloog laten beoordelen, hoeft die ze niet alsnog opnieuw aan te vragen.
  En kun je wel eerder bij de gynaecoloog terecht,kun altijd in overleg die echo nog afzeggen.

  Reageer
  #5

  Ja de wachtlijst hier is inderdaad 200 dagen. Dus wat de huisarts zegt klopt wel. Dan valt 25 mei voor de echo nog mee. Ik kan inderdaad wel eens vragen om op een bellijst gezet te worden. Als de huisarts mij überhaupt wil doorverwijzen tenminste.

  Ik vind het gewoon heel naar dat ik al zolang met veel pijn loop en dat ik echt geen idee heb of het door iets onschuldigs komt wat misschien goed te verhelpen is of dat er misschien wel wat ernstigs aan de hand is.

  Reageer
Reageer op: Cyste eierstok en veel vage klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief