Buikpijn en meer vage klachten

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik loop al ruim 2 jaar met klachten, ben misschien al wel 20 keer bij de huisarts geweest, verschillende onderzoeken en doorverwijzingen gehad, maar zonder resultaat. Tussendoor zwanger geweest van een tweeling die zijn inmiddels een jaar.

  Maar sinds afgelopen september wordt het wel echt steeds extremer. Ik heb enorme rug- bekken- en heuppijn (links) die in de nacht erger wordt. En ik heb steeds meer last van extreme buikpijn als ik even kort op m’n buik heb gelegen. Terwijl ik m’n hele leven een buikslaper ben geweest.

  De huisarts lijkt inmiddels niet meer goed te weten wat hij met mij aan moet. Ik heb voor m’n heup een injectie gehad voor slijmbeursontsteking en voor m’n rug ben ik bij de neuroloog geweest, maar die vond na lichamelijk onderzoek geen verder neurologisch onderzoek nodig. (Fysio ben ik overigens vanaf september Tm december wekelijks geweest).

  Ik maak me echt zorgen over het feit dat ik niet op m’n buik kan liggen zonder extreme pijn op te wekken. Ik ben echt bang dat al mijn vage klachten bij m’n eierstokken wegkomen. Is dat realistisch na een jaar geleden via een keizersnede te zijn bevallen? De huisarts geeft mij geen adviezen maar vraagt mij telkens wat ik zelf denk dat het is. Hierdoor heb ik het idee steeds bij de verkeerde specialist te belanden.

  Iemand hier advies voor mij?

  Reageer
  #2

  Nog een kleine toevoeging:

  Zowel de huisarts als de neuroloog denken dat mijn rugpijn komt door de slappe buikspieren en adviseren dit goed te trainen, bv door te zwemmen. Maar kan ik door de slappe buikspieren dan zo’n extreme pijn in mijn buik hebben als ik op mijn buik lig? De druk op mijn buik triggert de buikpijn enorm.

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Begrijp ik dat je klachten na de keizersnede gekomen zijn?
  Is er ooit gekeken of je buikspieren nog wel goed kunnen functioneren na doorgesneden te zijn?
  Een fysiotherapeut met ervaring in het maken van echo's zou daar bijvoorbeeld naar kunnen kijken.
  Als je buikspieren na die keizersnede beschadigd zijn, dan kun je trainen wat je wil, maar zal het geen effect hebben.
  Ook zouden er tijdens de operatie zenuwen beschadigd kunnen zijn.
  Als je zelf denkt aan problemen met je eierstokken te maken hebben, zou je een verwijzing naar een gynaecoloog kunnen vragen.

  Reageer
  #4

  Hallo Suus,

  Ik ben al eens bij de fysio geweest en die constateerde alleen hele lichte diastase, echt minimaal. Verder krijg ik wel steeds te horen dat m’n buikspieren heel erg slap zijn en daardoor meer gevraagd wordt van m’n rug.

  De pijn links onder in de buik is niet meteen na de keizersnede ontstaan, pas een half jaar later ofzo. Ik ben in februari bevallen en vanaf september zijn de klachten begonnen.

  Nou ben ik gisteren wederom naar de huisarts geweest, maar ik krijg nog geen doorverwijzing want er is een blaasontsteking geconstateerd. In de loop van de dag werd ik ontzettend ziek, veel braken, dus ook nog naar de huisartsenpost geweest en wat tegen de misselijkheid gekregen. De arts daar vond het gek dat ik nog geen doorverwijzing heb gekregen naar de Gyneacoloog maar hij kon daar ook niks in betekenen. Echt frustrerend allemaal.

  Ik heb de afgelopen 2 jaar denk ik al wel 10
  Blaasontstekingen gehad als het niet meer is, ook gek want daarvoor heb ik denk ik 15 jaar geen enkele blaasontsteking gehad, maar ook daarvoor doet de huisarts geen doorverwijzing. Ik denk zelf dat de oorzaak van de blaasontsteking te maken heeft met iets anders in mijn buik. Dit gebeurd denk ik niet zomaar.

  Reageer
  #5

  Heb al in je andere topic gereageerd. Kan blaaspijnsyndroom zijn en ook een niersteen.

  Soms zijn huisartsen te toeschietelijk met steeds maar onderzoeken, en soms zijn ze te weinig doortastend.

  Er zijn volgens mij ziekenhuizen gesprcialiseerd in dit soort klachten. Google eens.

  Reageer
  #6

  Ik ga het zo snel mogelijk bespreken met de huisarts. Bedankt Alias.

  Reageer
  #7

  Buikklachten is een lastig probleem. Soms lastig om oorzaken te vinden.
  Bij blaasontstekingen kunnen er allerlei factoren meespelen, zoals darmflora, eventueel pilgebruik, problemen met bekkenbodem. Had zelf osteopathie voor buikklachten. Zat wat knel in m'n buik. Had een paar keer blaasontsteking gehad, slechts een keer antibiotica. Na behandeling langere tijd geen blaasontsteking. Ik kan dus niet zeggen dat het bij jou de oplossing zou zijn maar kan het overwegen waard zijn.
  Antibiotica doen je lichaam natuurlijk geen goed. Als je die gebruikt hebt is het dus zaak om je lichaam te ondersteunen bij het herstel.

  Reageer
  #8

  Bedankt Catootje voor je reactie. Osteopaat zou zeker een optie kunnen zijn.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Buikpijn en meer vage klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief