Bruine afscheiding (continu)

Online ZorgZus
 • #1

  OWWW wie kan mij helpen..ben radeloos...

  Ik heb al sinds ongeveer 1,5 jaar bruine afscheiding..en NEE niet 2 dagen..CONTINU..ik word normaal ongesteld en na mijn ongesteldheid heb ik 2 a 3 dagen NERGENS last van..en daarna krijg ik bruine afscheiding en dat tot dat ik weer ongesteld wordt.. dit kan toch niet??

  Ben al na de huisarts geweest en ben doorverwezen naar het ziekenhuis.. steeds verschillende pillen gehad.. en ze hebben me ook op ziektes getest.. alles is negatief.... vandaag ben ik weer in het ziekenhuis geweest..krijg nu de pil ministat.. maar ik geloof er gewoon niet meer in!!...ben al zovaak van pil gewisseld.. maar volgens mij weten hun zelf niet eens is wat het is..

  Kan iemand mij hier helpen.. ik word hier echt niet goed van... het ruikt ook een beetje apart... wil het liefst geen seks.. het scheelt dat ik nu geen partner heb.. maar voor mezelf is dit echt niet prettig.. word er onwijs onzeker van!!

  Groetjes

  Reageer
  #2

  Maar bruine afscheiding wel. Meestal is het gewoon oud bloed dat afgescheiden wordt. Wanneer je pil of nuvaring gebruikt, wordt de bloeding onderbroken door het starten met een nieuwe strip of ring, waardoor je niet altijd al het bloed kwijtraakt. Dit komt dan later nog eens naar buiten. (is mij ooit verteld toen ik dit probleem had)
  Het zou ook kunnen dat het symptomen zijn van een soa, sommige kun je lang bij je hebben zonder dat je er iets van merkt. ff testen, zou ik zeggen.

  Reageer
  #3

  Deze bacterie komt ook in de mondholte voor en wordt zowel via orale seks als via de handen in de vagina gebracht. Deze infectie komt vaak voor bij vrouwen, die een spiraaltje of een pessarium gebruiken en ook als een tampon niet geregeld verwisseld wordt. Ze veroorzaken een ontsteking met soms een bruine, vies ruikende afscheiding. Goede, ook inwendige vaginale hygiëne is noodzakelijk. Actynomyces wordt veelal in combinatie met andere bacillen aangetroffen (pH > 4.5). Infectie door Actynomyces wordt met een antibioticum behandeld.
  Uiteraard komt bruine afscheiding wel eens voor bij vrouwen. Maar meer vlak voor en vlak na de menstruatie. Als vrouw zijnde kun je beter naar de huisarts om dit te laten onderzoeken. Je moets eens weten hoeveel vrouwen onvruchtbaar kunnen worden door dit soort zaken.

  Reageer
  #4

  Donkerbruine afscheiding zou de voorbode van de komende menstruatie kunnen zijn. Het kan zijn dat de menstruatie niet goed doorbreekt en dat er daardoor alleen donkerbruine afscheiding komt. Dit is allemaal hormonaal geregeld. Als dit blijft aanhouden kun je met die klachten naar de huisarts gaan, waarschijnlijk wordt je dan doorverwezen naar de gynaecoloog.

  Reageer
  #5

  Hallo allemaal,

  Super fijn dat jullie gereageerd hebben, maar ben al naar de huisarts geweest en ook naar een gynac..al verschillende keren.. maar die bacterie he...umh kunnen ze die alleen ontdekken als ze een uitstrijkje maken?? want dat lukt de gynac. niet...stom he..!!
  Ik heb wel een ego gehad (inwendig)..en ze konden daar op alleen zien dat ik een dunne baarmoederwand heb..meer niet!!

  En nu, kan het nog steeds die bacterie zijn??

  Groetjes

  Reageer
  #6

  hallo ik lees je berichtje en herken het ik heb het zelf ook gehad werd er helemaal gek van!wat ze toen hebben gedaan iseen kijkoperatie en uiteindelijk hebben ze de vagina schoongespoeld als het ware...en daarna was ik er helemaal vanaf!!!!succes hoop dat je er iets aan hebt!
  groetjes

  Reageer
  #7

  ik heb identiek hetzelfde!
  t'gaat 2 dagen goed na m'n menstruatie en dan zo'n licht bruinverlies hele dagen door!
  de dokter had me een nuvaring voorgeschreven ipv van de pil t'is 2maand goed gegaan en nu ist weeral van da!
  k'maak me zorgen dat er iets mis zit!

  Reageer
  #8

  mag ik vragen wat je leeftijd is! want ik ben nog maar 19 en ik vindt het raar dat ik het al op zo'n vroege leeftijd heb!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hALLO

  ik ben pas 13 en heb dat nu net gekregen, het was opeens heel veel bruin fies spul dat uit de vagina kwam!!! help wat moet ik doen?

  Reageer
  #10

  Hi!
  Ik ben een meisje van 14 jaar, en ben nog nooit ongesteld geweest, heb ook nog nooit seks gehad.
  ongeveer 3 maanden geleden had ik ongeveeer 5 dagen lang bruinig afscheiding in mijn onderbroek. Mijn moeder zei dat het 'oud bloed' was, en dat ik ongesteld zou worden. Ik blij (want ik ben inmiddels 1.84, dus ik ws heel blij dat dit zou betekenen dat ik EINDELIJK zou stoppen met groeien), maar nu 3 maandaen verder, heb ik nog nooit rood/helder bloed verloren, en ook geen bruin bloed meer...
  Wat kon die bruine afscheiding zijn? Moet ik ermee naar de dokter?

  Lees de reacties op 'Bruine afscheiding en menarche op:
  http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/197025-bruin-afscheiding.html

  Reageer
  #12

  Anoniem schrijft:

  Maar bruine afscheiding wel. Meestal is het gewoon oud bloed dat afgescheiden wordt. Wanneer je pil of nuvaring gebruikt, wordt de bloeding onderbroken door het starten met een nieuwe strip of ring, waardoor je niet altijd al het bloed kwijtraakt. Dit komt dan later nog eens naar buiten. (is mij ooit verteld toen ik dit probleem had)
  Het zou ook kunnen dat het symptomen zijn van een soa, sommige kun je lang bij je hebben zonder dat je er iets van merkt. ff testen, zou ik zeggen.

  Ik gebruik sinds kort de Diane 35 pil, en heb voor het eerst doorgeslikt. Ik heb nu veel last van de bruine afscheiding uit mijn vagina, maar dit is dus normaal? Ik schrik er namelijk wel van, heb het nog nooit gehad en het is echt sinds ik de pil gebruik.

  Reageer
  #13

  Waarschijnlijk heb je een doorbraakbloeding, dit is onschuldig maar kan voorkomen wanneer je regelmatig je pil doorslikt. Houdt deze bloeding langer aan of als deze heftiger is als je normale menstruatie neem dan contact op met je huisarts.

  Reageer
  #14
  Reageer
  #15

  ik heb oook hetzelfde, en ik ben bang dat het iets ernstig is, maar ik durf het niet te zeggen tegen mn mama, :S
  Maar ik denk dat het vanzelf weer over gaat eigelyk, dat ik binnenkort ongesteld word, dat hoop ik teminste!

  Reageer
Reageer op: Bruine afscheiding (continu)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief