Tandarts aansprakelijk stellen bij fout

 • #1

  Beste,

  Ik heb in mijn tienerjaren gebeugeld, deze heb ik laten zetten bij een 'normale' tandartspraktijk. Initieel hoefde ik geen beugel, maar ik wilde er wel een vanwege wat scheve ondertanden en een spleet tussen mijn twee voorste bovenstanden. Na een jaar ging de beugel uit en kreeg ik spalkjes en een nachtbeugel voor boven. In de tijd die volgde braken mijn spalkjes af, er werden toen nooit nieuwe geplaatst (?)..
  Volgens de tandarts hoefde dat niet, ik geloof een arts uiteraard.
  Mijn ondertanden zijn toen weer scheef gaan groeien. Toen ik de arts hiervan op de hoogte bracht, verweet hij mij van het feit dat ik maar goed mijn nachtbeugel moest dragen. Dit was een beugel voor boven...
  Ik ben overgestapt naar een andere tandarts, die zij dat er een kies beschadigd was door een spalk. Ik wil graag de vorige tandarts aansprakelijk stellen voor het beschadigen van de kies en het feit dat ze niet goed gehandeld hebben wat betreft mijn tanden en nazorg beugel. Kan dat nog? Mijn beugeltijd is ca 10 jaar geleden.

  Reageer
  #2

  Dit heeft 0 kans van slagen. Maar sowieso is de termijn tevens verstreken voor zowel aansprakelijkheid (gaat tellen vanaf het moment dat je weet van de schade) als een tuchtklacht (<10 jaar).

  Reageer
  #3

  dat zul je dan met een letselschadeadvocaat moeten bespreken

  Reageer
  #4

  Van dat verjaringstermijn ben ik op de hoogte, maar die gaat in nadat je op de hoogte bent van een medische fout. Daar heb ik het de afgelopen week met mijn nieuwe tandarts over gehad. Ik weet het ook nu pas, dat niet de juiste nazorg geleverd is.

  Reageer
Reageer op: Tandarts aansprakelijk stellen bij fout
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief