Onbedoeld tandlijm op voortand gekomen

 • #1

  Ik heb vandaag een nieuwe spalk / retainer gekregen. Ik ben echter bij thuiskomst er achtergekomen dat deze wat slordig gezet is, aangezien er tandlijm op mijn voortand is gekomen.  Dit is uiteraard niet de bedoeling geweest aangezien de lijm bedoeld is voor de achterkant van de tand.

  Het valt niet te zien, maar het is wel te voelen, het voelt als een lijm bolletje, op mijn voortand.  Het stoort me inmiddels wel omdat ik dus liever een gladde tand heb, dan een tand met een bolletje erop. De orthodontist is inmiddels op vakantie vanaf vandaag en telefonisch dus voorlopig niet te bereiken.  Kan de tandarts de tandlijm weghalen?  Ik baal ontzettend van de extra kosten. (Of kan ik de orthodontist hier aansprakelijk voor stellen aangezien er slordig gewerkt is? )

  Reageer
  #2

  De tandarts kan dat weghalen

  Reageer
  #3

  Ik heb de overbodige lijm met mijn nagel eraf kunnen schrapen. Ik vraag me nu echter wel af of het wel gezond was om voor een groot deel van de dag met vloeibare lijm op mijn voortand te lopen. Ik heb ook gegeten en gedronken na mijn afspraak. Er is op dat ene stukje lijm geen blauw licht gezet dus het is maar de vraag of het ooit volledig gehard was... Ik had na de ortho een lange tijd een vieze smaak in mijn mond. Kan dit komen doordat ik de lijmvloeistof binnengekregen heb? Zo ja kan dit kwaad?

  Reageer
  #4

  Dat is speciale lijm. Dat zal geen kwaad kunnen

  Reageer
Reageer op: Onbedoeld tandlijm op voortand gekomen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief