Pijn aan zijkant voet

  • #1

    Hallo,

    Voor ik veel geld kwijt ben aan een podoloog of huisarts, wil ik mijn vraag hier stellen.

    Sinds twee weken heb na een run van 14km erg veel last aan de buitenkant van mijn voet. Het voelt als een verrekt spiertje, maar het zorgt ervoor dat ik amper kan lopen. het doet geen pijn als ik niet loop of sta, maar zodra ik er druk op uitoefen doet het erg zeer.

    Ik las dingen over hielspoor, maar dat is het naar mijn idee niet. Ik heb geen last aan mijn hak, maar echt aan de zijkant van mijn voet. Ik smeer het plekje veel in met warmte-zalf en heb het nadat het begon direct een half uur 'ge-ijst'. Mijn hardloopschoenen heb ik nog geen jaar (ongeveer 500km mee gerend) en zijn destijds aangemeten door Run2Day, na een analyse met een camera en een hardloopstrookje.

    Nadat deze pijn begon heb ik een week niet hardgelopen. Daarna heb ik het weer opgepakt met 6, 12 en weer 6 kilometer. Ik had toen niet of nauwelijks last. Toen ik gister 19 km liep deed het halverwege alweer zeer.

    Ik ben aan het trainen voor de marathon van Amsterdam en zou het erg jammer vinden als ik maanden moet rusten, dus vroeg me af wat u/jullie denken dat dit is.

    Vriendelijke groet,

    Chris

    Reageer
    #2

    Waarom ga je niet even langs je huisarts, dat is gratis (valt niet onder eigen risico) zolang deze geen aanvullend onderzoek doet.

    Reageer
    #3

    Dankjewel. Dat wist ik niet! Ik zal deze week even langsgaan.

    Groet,

    Chris

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Heb je al een oorzaak en wellicht oplossing gevonden voor de pijn aan jou voet. Ik herken de klachten namelijk heel erg en loop al ruim een jaar niet meer hard. Steunzooltjes geven geen verlichting, op rontgen en mri is geen oorzaak te vinden. Ik heb een afwijkende voetstand waarmee ik eigenlijk al jaren gewoon lekker heb hardgelopen, maar dat gaat nu echt niet meer. Mijn voet doet eigenlijk altijd pijn. Momenteel worden er orthopedische schoenen gemaakt voor mij, ben benieuwd of dat gaat helpen. Ik ben zelf al zover dat ik het liefst een paar weken het gips in ga om de voet tot rust te kunnen laten komen, misschien is dat wel een oplossing.

    Ik ben dus erg benieuwd naar jou verhaal tot nu toe.

    M.

    Reageer
    #5

    Beste M.

    Zou je misschien precies kunnen aangeven waar de pijnlijke plek zit? Misschien door middel van een foto?

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Ook ik heb pijn aan de zijkant van mijn rechter voet ongeveer 3 cm lang en 2 cm breed het ziet een beetje rood en is warmer dan de rest van mijn voet.Het voelt ontstoken aan.Ik heb er nu zo'n 3 maanden pijn aan.
    De huisarts zei : loop niet met platte schoenen maar met een verhoogd hakje .
    Dit helpt inderdaat maar ik loop niet de hele dag met schoenen aan.
    Ik hoop dat er voor jou een oplossing is buiten orthopedische schoenen.

    Reageer
    #7

    Hoi M,

    Ik heb al 3 jaar last van dezelfde probleem. (zijkant voet) Ik heb bijna alle soorten scans laten maken, er blijkt niets te zien. De artsen kunnen de probleem niet vinden. Zelf kan ik niet meer sporten, omdat ik te veel pijn heb. Steunzolen helpt ook niet! Wanneer ik aan het staan ben voel ik dat de pijn steeds erger word. Een goed voorbeeld is in de metro.

    Vriendelijke groet,

    K

    Reageer
    #8

    Ik heb ook exact dit probleem. Mijn fysio had het over een beknelde zenuw. Zijn er al mensen die een oplossing of enige verlichting ervaren?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Elke keer als ik op dit site naar een lichaamlijk probleem zoek die ik zelf ervaar dan zie ik dat mensen ook die probleem ervaren en waarvan het alleen nog maar erger is geworden maar heb nog nooooit!!! een oplossing gelezen hier over een probleem

    Reageer
    #10

    Dat komt omdat veel mensen wel de vraag stellen als er een probleem is, daar dan vaak ook antwoorden op krijgen, maar dan niet altijd meer laten weten als het probleem is opgelost en hoe. Helaas.

    Maar er zijn ook genoeg voorbeelden op dit forum waar dat wel zo is. Misschien alleen niet voor de klachten die jij hebt.

    Reageer
    #11

    Loopt het van buitenkant voet tot net achter het enkelbotje? Zoek eens op pereonale tendinitis.

    Reageer
    #12

    zoek eens bij het tarsaal tunnel sydroom en dan bij de voetzenuw nervus plantaris lateralis

    Reageer
    #13

    Hoi Ik heb ook orthopedisch schoenen met een sterk verhoogd hak. Ik heb nu al 3 maanden pijn aan de rechter buiten/onderkant van mijn voetzool. Mijn linker voet is een spitsvoet( na zware enkelfractuur) hierdoor vang ik veel meer druk op met mijn rechtervoet. Bandage en pijnstiller hebben niet geholpen. Morgen heb ik een neurologisch onderzoek van mijn rechtervoet. Waarschijnlijk een beknelling van de voetzenuw nervus tibialis,de 3e tak van deze zenuw de nervus plataris loop onder de buitenzijde van de voet. Het valt onder het tarsaal tunnel sydroom.
    groet Wim

    Reageer
    #14

    Hallo,

    Is er al iemand die hier een oplossing voor heeft, of is er al iemand waarbij de klachten over zijn? Ik loop zelf nu al een half jaar met voetklachten. Echo, foto, mri etc allemaal gedaan, zooltje niet nodig en nu een beetje klaar met het onderzoek...

    Geen idee wat het is of hoelang het nog duurt, iemand die me kan helpen?

    Afbeelding van plaats van de pijn (misschien nog iets meer naar de kleine teen toe) bijgevoegd.

    Hoop dat iemand iets meer weet!

    Reageer
    #15

    De precieze plaats van de klachten is belangrijk.
    Maak een foto van je eigen voet en geef daar de plek aan...

    Reageer
Reageer op: Pijn aan zijkant voet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief