hoe krijg ik dikkere billen en benen met sporten?

 • #1

  hallo,

  ik ben nu al 2 maanden aan het sporten 2 keer in de week voor anderhalf uur, daarbij gebruik ik heel veel apparatuur voor bil/been spieren en fiets ik ook heel veel, ook doe ik bijv. spuads en andere van dit soort oefeningen (met gewicht). ik gebruik expres heel veel gewicht en doe dan minder vaak bijv. 35 kilo en dat dan 3 x 8 of 10 waardoor het sneller hoort te gaan. mijn benen worden wel groter maar het gaat erg langzaam maar het probleem zijn vooral mijn billen. voor dat ik krachttraining begon te doen waren mijn billen heel groot maar ik heb het idee dat ze nu alleen maar kleiner worden terwijl ik ze juist groter wil. wat kan ik hier aan doen??

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Ik ben geen sportinstructeur of expert of dit gebied. Maar ik denk dat je hiervoor het beste contact op kunt nemen met bijvoorbeeld personal body plan, of een personal trainer. De Squad is een effectieve oefening voor het trainen van je billen , maar ik heb wel eens gelezen dat er oefeningen zij die effectiever werken. Een hoog gewicht aan de stang/apparaat is trouwens niet altijd goed én is ook zeker niet nodig om progressie te maken. Je kunt de vraag ook neerleggen bij het personeel in je sportschool?

  Groetjes

  Reageer
  #3

  Hallo,

  wat jij wil, als ik het goed begrijp is, om je bilspieren meer definitie te geven. Om dit te bewerkstelligen zou ik je willen aanraden om squats, deadlifts en lunges uit te voeren. Dit zijn zeer goede oefeningen voor oa je billen.

  je hoeft hierbij geen hele zware gewichten te gebruiken, maar wel een gewicht waarbij je spieren moe raken bij meer reps (denk aan 15-20).

  als je dit een tijdje doet zal je merken dat je bilspieren meer gedefineerd zullen worden.

  Reageer
  #4

  Zoals mannen graag grotere armen willen en hiervoor spiermassa moeten kweken zo werkt het precies hetzelfde als een vrouw wat grotere billen wilt. Je moet dus voldoende eiwitten binnenkrijgen 1.6/2g eiwit per kilo lichaamsgewicht. Voedig is het allerbelangrijkst. Krijg je niet voldoende binnen gebeurd er ook niets. Verder is het dus krachttraining en goede uitvoering. je kan setjes maken van 4x 8 met zware gewichten. natuurlijk wel eerst je lichaam latn wennen aan het hele fitness gebeuren zeker een half jaar!

  Reageer
Reageer op: hoe krijg ik dikkere billen en benen met sporten?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief