jumpersknie door wandelen

  • #1

    beste dokter, ik heb een jumpersknie door elke avond een wandeling te maken van 50 minuten. ik wandel niet hard ofo. gewoon normaal tempo.

    ik snap echter niet dat daardoor een spingersknie kan ontstaan want ik spring niet en zet ook niet hard af. weet u misschien raad?

     

    Reageer
    #2

    Wie heeft vastgesteld dat het een jumpersknie is?

    Reageer
    #3

    Nou ik heb 6 jaar geleden al eens een jumpersknie gehad aan dezelfde knie door voetbal,daar ben ik toen mee gestopt

    dit is over gegaan toen door de pees te rekken. maar ik vind het vreemd dat het nu weer terug gekomen is door enkel te wandelen.het zijn dus dezelfde klachten en ook als ik duw onder de knieschijf doet het pijn aan de aanhechting van de pees op de knieschijf. ik wandel al heel lang regelmatig, maar vanaf deze zomer elke dag zeker 50 minuten. geen snelwandelen ofzo maar gewoon wandelen langs de zee hier en ik vind het best vreemd dat ik daar weer een jumperknie van krijg.

     

    wat denk u ervan .kan dat van enkel wandelen?

    Reageer
    #4

    Als de bovenbeen spieren niet helemaal in orde zijn door een overbelasting bijvoorbeeld, dan kan dat gevolgen hebben voor de patellapees. Ik zou dat dan ook liever patellofemorale klachten noemen dan een jumpers-knee.

    Reageer
    #5

    wat verstaat u dan onder niet goed? ik fiets veel en hard heb best krachtige benen. ook ben ik niet te zwaar en heb een zeer sportieve bouw.

    Reageer
    #6

    Daar bedoel ik een overbelasting mee...

    Reageer
    #7

    Ok dus elke avond 50 minuten wandelen is overbelasten?

    en ik wist ook niet dat je van langzaam wandelen een ontstoken patrellapees kon krijgen.

    Reageer
    #8

    Ik heb niet gezegd, dat de pees ontstoken is.  50 minuten kan onder omstandigheden te lang zijn en voor een overbelasting zorgen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb foto's laten maken ,het is mijn heup.ik heb ingeklemde heupgewrichten

    links erger dan rechts. en links heb ik dus pijn.

    nu weet ik waar de pijn vandaan komt.ik voel het ook in de rug en het zal wel tot in de knie doortrekken zodat het lijkt dat je last hebt van je knie.

    betekend dit einde wandelen?

    Frappant is dat ik overal links last heb en last krijg.

    ik heb shin splint links gehad toen ik jaren geleden ging hardlopen

    jumpersknie links toen ik jaren geleden begon met voetbal

    scheurtje meniscus links ook van voetbal

    ontstoken achillespees links toen ik net begon met voetbal

    versleten AC gewricht links van het fitnessen en spuiten cortisone ,

    tennis elleboog links van fitnes sinds begin dit jaar januari

    op dit moment heb ik nog steeds schouder klachten links en last van een tennis elleboog sinds een jaar dat maar niet over gaat, en nu dus de heup klachten,fitnes doe ik al 20 jaar lang. vroeger wel fanatiek maar nu dus met minder gewicht maar zelfs dan heb ik vaak pijnklachten,

     

    ik ben juist gaan wandelen omdat ik minder aan fitnes kon doen en ik ben iemand die moet bewegen en sporten anders voel ik mij niet goed.ik ben een beetje sportverslaafd dus..ben snel depressief als ik niet sport.

     

    fietsen lijkt het beste te gaan .dat doe ik ook elke dag maar is niet genoeg.ik wandel ook erg graag en doe erg graag fitness

    heel mijn linkerkant doet pijn van fitnes en wandelen terwijl ik rechts nooit niks heb.heel mijn rechterkant voelt superfit aan terwijl ik aan de linkerkant alleen maar pijn heb en een wrak ben en met alles wat ik wil of ermee doe alleen maar klachten krijg. dit is toch erg raar, het is net of mijn linkerkant van mijn lichaam 80 jaar en versleten is en de rechterkant 20 jaar en in topvorm

    en ik ben 44 jaar

    heeft u misschien advies,kan dit nog goedkomen en wat zou ik het beste kunnen doen op gebeid van behandelen en klachten links kunnen voorkomen?

     

     

     

     

    Reageer
    #10

    Waarschijnlijk is je heupgewricht links, dan toch al veel langer de bron van diverse klachten... Wellicht is het verstandig om naar een revalidatie arts te gaan. Daar kan gekeken worden of een multidisciplinaire aanpak mogelijk is.

    Reageer
    #11

    bedankt voor het advies. ik ga een afspraak maken bij de huisarts om verder te kijken,

    nog 1 ding. zou het dan ook kunnen dat elleboogklachten vanuit de schouder kunnen ontstaan?

     

    ik heb vermoedelijk een tenniselleboog links.op de echo van de elleboog was overigens niet veel te zien ,alleen dat die pees binnenin een halve mm dikker was dan aan de andere kant rechter elleboog. maar heb ook een versleten Ac gewricht links misschien heeft dat invloed?

     

    Reageer
    #12

    Je kunt vanuit de schouder klachten in je elleboog krijgen. Er kan een zenuw bekneld zitten, maar dan is het geen tenniselleboog.

    Reageer
    #13

    ik weet het ook niet, ik heb rechts aan de elleboog ook gevoeligheid op het bot.hetzelfde als links maar dan veel minder en geen pijn ervan bij belasten. links dus wel en ook in rust.

     

    ik weet dus niet wat er allemaal aan de hand is met mij, vorig jaar trainde ik best veel en toen begon het met gevoelige ellebogen na kabel cross oefeningen voor de borst. als de spanning eraf was voelde mijn elebogen pijnlijk aan maar dat trok ook weer weg. ik ben gewoon door blijven trainen want had verder geen last ,tot ik een keer voor borst met schijn drukken ging opwarmen ,toen schoot er een pijnscheut in de linker onderarm bij de elleboog .het was net of er iets scheurde binnenin. ik had gelijk pijn en kon niet meer verder. vanaf toen was ik geblesseerd. dit was in januari dit jaar en de elleboog voelt steeds stijf aan en pijnlijk .vooral als ik buig met mijn arm en dan de spieren aanspan en mijn onderarm draai .ik doe ook rekoefeningen .arm gestrekt naar voren en dan de hand naar onder trekken en iets naar buiten draaien. dit voel ik ook goed.

    het zit gewoon niet lekker. ik voel de pijn ook in mijn nek en zelfs tot aan het schouderblad doortrekken dus ik weet niet of dit met een beknelde zenuw te maken kan hebben?

     

    Reageer
Reageer op: jumpersknie door wandelen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief