Pijnlijke enkel paardrijden

  • #1

    Hallo
    Ik heb al langere tijd last van pijn aan de buitenkant van mijn enkels tijdens het paardrijden. Tijdens het stappen heb ik er geen last van maar tijdens draf of galop wel. Als ik mijn stijgbeugel op de bal van mijn voet zet-waar die hoort- heb ik er veel last van maar zodra ik hem in het hollere deel/midden van m'n voet zet dan niet meer.
    Tot nu toe heb ik de tijd altijd proberen te negeren en heb ook de laatste les mijn beugels wat lanher gedaan maar dat maakte weinig verschil en het is heel vervelend nu het elke les gebeurd.

    Iemand een oplossing?
    Groeten,
    Robin

    Reageer
    #2

    Ga met de klachten naar een fysiotherapeut en laat ernaar kijken. Het is moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen.

    Reageer
    #3

    ik heb heel erg last van ook naar fysio gegaan wist niks orthopeed 4 weken gips hopen op beter was ni dus je kan naar fysio gaan maar kan dat die je kan helpen is vrij klein mis andere beugels

    Reageer
    #4

    Denk dat het er ook vanaf hangt wat het probleem in je enkel is.

    Heb zelf ook een probleem enkel door vaak beschadigde banden. Bij mij helpen om te beginnen goede laarzen,die echt nauw sluiten en steun geven om de enkel en beugels die goed de bewegingen opvangen. En een dressuurzadel waar ik goed diep in kan zitten, springzadel heb ik te veel druk op mn enkels.  En een paard wat prettig uit te zitten is, helpt ook.

    Daarnaast kan de fysio je toch op verschillende manieren helpen, door oefeningen te geven bij zwakke enkels of door stijve enkels juist los te maken.

    Uitvinden wat het probleem is, zal toch het eerste zijn om mee te beginnen.

    Vraag je instructeur ook eens goed naar je houding te kijken,of je echt goed onafhankelijk zit en niet te veel op je benen steunt en constant teveel druk op je beugels hebt en probeer als dat mogelijk is, verschillende modellen zadels uit. Misschien merk je verschil.

    Groetjes Suzan

     

     

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke enkel paardrijden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief