Pijn in knie bij buigen met kracht

  • #1

    Hey iedereen,

    Ik ben een jongen van 16 en heb nu al een lange tijd last van mijn knieën (toch minstens 2 jaar). Als ik niks doe met mijn knieën voel ik niet veel, en staan lijkt ook niet echt klachten te geven. Door mijn knieën gaan vanuit een staande houding is echter lastiger en gaat gepaard met redelijk wat pijn en vaak een knak of knik geluidje (en gevoel). Vooral het omhoog komen doet pijn. Vaak s'ochtends tijdens het fietsen heb ik er last van, maar activiteiten als snowboarden zijn nog prima te doen.

    Mijn vader (die over ginds anesthesist is) heeft mij altijd vertelt dat het groeipijn is en dat het wel over zal gaan. Ik betwijfel het echter, ik ben al flink gegroeid (al wel het meeste deze zomer) en 2 jaar lijkt mij wat veel. Ik herinner mij dat ik met oudejaarsavond 2009-2010 steeds door mijn knieën ging om vuurwerk af te steken. Plots ging dit met een erge (in mijn herinnering erger dan nu) pijn als gevolg. Ik durf niet precies te zeggen of het direct daarna begonnen is.

    De pijn (of misschien de stijfheid) lijkt weg te gaan door het weg te "schoppen". Het voelt in ieder geval goed op een bepaalde manier. Als ik nu in de kamer sta en op alle mogelijke manier mijn knieën schop en buig in de lucht (dus zonder veel kracht) voel ik trouwens niks.

    Ik vraag mij af wat dit nou kan zijn, en wat ik er aan kan doen.

    Alvast bedankt, stel gerust nog vragen.
    Boris

    Reageer
    #2

    Hoi Boris,
    Het klinkt inderdaad als groeipijn. Veel jongens (en ook meisjes) kunnen hier last van hebben. Fietsen, traplopen en bukken zijn typische bewegingen waarbij er veel kracht op de knie komt en dus de klachten geeft. Voor alle zekerheid zou ik gewoon even langs de huisarts of fysiotherapeut gaan. Succes!

    Reageer
Reageer op: Pijn in knie bij buigen met kracht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief