Pijnlijke voet nadat enkel is verrekt

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Beste lezer,

  Alvast bedankt voor het advies!

  Vorige week maandag ben ik gevallen met mijn scooter. De achterband gleed weg en mijn voet kwam gedraaid onder mijn scooter terecht. Mijn voet werd dik en lopen deed veel pijn. De dokter vertelde me die middag dat het kapsel dat om dat 'bobbeltje' zit bij mijn rechtervoet, verrekt was. De volgende dag kreeg ik steeds meer pijn, vooral bij rust. Ook voelde mijn voet een beetje verdoofd aan. De dagen erna werd de pijn steeds minder en kon ik weer makkelijker lopen.
  Nu, 9 dagen na het 'ongeluk' krijg ik weer meer pijn. De rechterkant van de voet (de plaats waar het volgens de dokter verrekt was) is weer helemaal hersteld.
  De linkerkant doet echter nu weer veel pijn, zowel in rust als bij lopen. Deze kant is ook blauw en er zit een grote bloeduitstorting op. Tijdens het lopen hoor ik ook vaak een knak, terwijl ik dat vroeger nooit had.

  Ik hoop dat jullie mij advies kunnen geven hierover. Moet ik weer terug naar de dokter, of is het gewoon een kwestie van afwachten tot alles weer hersteld is?

  Mvg,
  Eva

  Reactie
  #2

  Ik zou in ieder geval een enkel brace of verstevigende sok dragen en als het met een paar dagen niet beter is, dan toch maar weer even terug naar de HA. Er is geen foto gemaakt?

  Groetjes

  Reactie
  #3

  Beste Lana,

  Nee, er is geen foto gemaakt. Ik moest er van de dokter ook gewoon op lopen omdat hij het letsel zo gering vond. Als het goed is hebben wij inderdaad een verstevigende sok thuis, dus dat ga ik proberen. Bedankt!

  Groetjes van Eva

  Reactie
  #4

  Smeer Arnica Flor. Koel je enkel (niet direct ijs er op maar even met een handdoek ertussen, anders bevries je jezelf), en gewoon lekker met je enkel/been omhoog liggen. Dan stroomt het bloed niet naar de pijnlijke plek wat 'kloppend' gevoel gaat voorkomen. Als het binnen een dag of 3 niet beter gaat, ga dan terug naar de huisarts en laat een foto maken. Kan best dat er een scheurtje in je enkel zit...

  Succes

  Reactie
  #5

  Hallo Eva,
  Overbelast je voet of enkel zeker niet. Anders blijft het een zwakke plek.
  Beterschap

  Reactie
  #6

  Oh, zo herkenbaar...
  Houd je ons op de hoogte?

  Reactie
Reageer op: Pijnlijke voet nadat enkel is verrekt
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief