harde val op knie

  • #1

    Beste mensen en hopelijk late lezers!
    Ik ben vorige week vrijdag zeer hard gevallen met de fiets. Daarop is mijn rechterknie (die de eerste klap opving) zeer blauw en dik geworden. Ook mijn scheen heeft een klap gehad. Deze werd niet dik, maar was op grote plekken lichtblauw. Ik ben uiteindelijk zelf naar huis gekomen. Ik heb dat weekend veel rust gehouden en kon 'mank' door het huis lopen.
    Maandag zag ik vooruitgang, en dinsdag liep ik bijna recht. Ik ontzag mijn rechterbeen wel zoveel mogelijk tijdens het lopen, maar over het algemeen zag het er oke uit. Ik ben niet meer naar de dokter gegaan omdat ik het eerst even wilde afwachten. Op woensdag ben ik naar de sportschool gegaan en heb daar zo'n 12 km gefietst (lichtere stand dan normaal), om wel iets van beweging te houden. Op vrijdag ochtend heb ik dat weer gedaan (15 km). Het ging op zich redelijk. Ik voelde nog wel last in mn been/knie en de blauwheid was niet weg, maar het was niet de beweging van het fietsen die pijn deed.
    Later op vrijdag ben ik naar college geweest, en in de avond naar een evenement. Dit laatste was echter te veel. Ik heb zo'n paar uur moeten staan omdat er geen mogelijkheid was tot zitten. Aan het eind van de avond was ik/mijn been uitgeput en liep ik eigenlijk weer soort van mank. Zaterdag en vandaag (zondag) voel ik pijn aan de voorkant van mijn knie (bij de pees). Ik heb 2 keer mijn knie verdraaid (een keer links, een keer rechts) en herken die pijn van toen. Ik denk dat ik het overbelast heb. Op het hardste 'blauwste' stuk van mijn knie zit een harde plek. Ik heb deze plek en rond mijn pees gister en vandaag flink gemasseerd en het is wel iets soepeler geworden.
    Alleen nu keek ik vandaag in de lange spiegel (we hebben maar 1 lange in het huis, niet op mijn kamer, vandaar dat ik er niet vaak voor sta) en zag ik dat mijn knie maar vooral ook mijn enkel en voet heel dik zijn vergeleken met mijn linker. Mijn voet en enkel doen echter helemaal geen pijn. Ik vind het er best naar uitzien, en wil morgen ook even langs de huisarts. Maar ik zou graag (van de late lezer dus!) willen horen of iemand dit ook wel eens heeft meegemaakt? Ik denk dat die dikke voet het gevolg is van de overbelasting van vrijdag, maar ondertussen heb ik ook al weer 2 dagen flinke rust gehouden, dus.. ik weet het niet? Iemand tips, ervaringen? Ik voel me er namelijk een beetje zenuwachtig bij.
    En wat kan ik het beste voor vannacht doen, met mijn voet omhoog slapen?

    Groetjes Samya

    Reageer
    #2

    Helaas had niemand gereageerd. Maar voor toekomstige vallers:
    Ben inmiddels naar de huisarts geweest. Die zegt dat t flink gekneusd is en inderdaad beetje overbelast daarna. (De pijn zit namelijk niet IN de knie - wat wijst op iets met de meniscus of knieschijf, etc. - maar erop). De gezwollen voet komt van het vocht van de kneuzing die afzakt naar de voet.
    Dokters advies: voorlopig even niet sporten, af en toe met been omhoog zitten/slapen. Rondlopen mag zolang de pijn het toelaat.
    Na twee dagen is mijn voet heel wat geslonken dus ik maak me niet veel zorgen meer.

    Reageer
    #3

    Ik was op school ook hard over een ezel (waar je schilderijen op zet enzo) gevallen en precies op mijn knieschijf gevallen en die heeft het helemaal opgevangen, dit is inmiddels een jaar geleden en de eerste dag toen het gebeurde kon ik helemaal niet lopen en leek het echt alsof het gebroken was, in de loop van de tijd kon ik een beetje lopen en ging het wel goed, maar toen ik thuis was zag ik het blauw worden en nogal dikker dan de andere knie... nu is het bijna anderhalf jaar verder en het rare vind ik dat ik nog steeds niet op die ene knieschijf kan zitten op harde grond, op zachte dingen zoals een bank kan wel maar bijvoorbeeld buiten op de stenen niet. ik ben bang om naar de dokter te gaan omdat ik dan denk dat ik er te lang mee heb gewacht... iemand hier ook tips mee? of moet ik toch naar de dokter?

    groetjes Melissa

    Reageer
    #4

    Je hebt er inderdaad heel erg lang mee gewacht, maar ik zou toch even naar de huisarts gaan en ernaar laten kijken.

    Reageer
    #5

    Ik heb net gym gehad in het begin van de les op het springkussen ( waar ik al eerder problemen mee heb gehad ) is er een leerling op mijn knie gevallen gevolg doet ontzettend pijn als ik loop wat kan ik doen?

    Groet Slimmerik

    Reageer
    #6

    Even naar de dokter gaan en ernaar laten kijken.

    Reageer
    #7

    Toevallig ben ik vorige week vrijdag ook gevallen met de fiets. Als ik loop heb ik af en toe ook pijn aan mijn knie. Heb het nu al ongeveer 4 dagen. Iemand advies?

    Groetjes, Roy.

    Reageer
    #8

    Ga met de klachten naar de huisarts en laat naar de knie kijken

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    3 weken geleden in de gele week (toets week), was ik op een maandag ook gevallen, op school.

    mijn rechter knie kon gelukkig de klap opvangen, voordat ik met mijn hele snufferd op de grond lag.

    na de val kon ik gelijk opstaan en verder lopen (20 passen) naar de lift toe lopen.
    eenmaal in de lift, voelde ik de pijn schieten. knie en de knieholte (binnenkant).

    lopen ging moeizaam, maar wel rechtop staan. buigen met de knie ging moeite en met een behoorlijke pijn.

    zitten, als ik zit trek ik altijd mijn voeten terug. door de pijn kon ik het alleen gestrekt zetten. na een uur beetje bewegen voet rekken of buigen. ging al een beetje beter.

    nu vandaag, heb ik nog steeds last van als ik in de kleermakerszit zit, ik buig dan mijn knie. doet de binnenkant van de knie holte zeer.

    op de knieen zitten, voorkant van de knie doet zeer, en binnenkant in de knieholte.

    liggen, benen gestrekt, last van de knieholte, geen ergere pijn.
    hurken, gaat goed, alleen omhoog gaan gaat moeizaam.

    lopen gaat goed, geen klachten.

    voor de rest is mijn knie / been niet dik.

    Reageer
    #10

    Ga dan eens naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #11

    6 weken geleden ben ik met een zaalhockeywedstrijd over de keeper van de tegenstander gevallen en dit heb ik grotendeels opgevangen met mijn knie. Gelijk daarna werd mijn knie gelijk wel dik en rood. En hij was op een plek een beetje gevoelloos door de zaal. Ik had er wel last van maar ben nog door gegaan met de wedstrijd.

    Na de wedstrijd was mijn knie nog dikker en werd het vlak naast de plek erg blauw. Ik kon wel gewoon lopen, maar ik voelde mijn knie wel. Het aanraken ervan deed het meest pijn.

    Nu 6 weken later voel ik mijn knie helemaal niet meer met het lopen, maar als ik hem stoot of als ik op mijn knieën zit voel ik nog wel een pijn.

    Weet iemand wat dit kan zijn? En zou ik hiervoor naar de huisarts moeten? Of gaat het vanzelf wel weer over?

    Reageer
    #12

    Ga even naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #13

    ik ben vanmiddag tijdens gym heel hard gevallen boven op me knieschijf aan me linkerbeen (ik heb eerder al heel veel last gehad van me knieschijf aan deze kant), het doet nu nog steeds heel veel pijn als ik het aanraak en het is rood en een beetje blauw. Weet iemand wat de gevolgen zijn en wat ik moet doen?

    Reageer
    #14

    ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #15

    ik ben zatedag hard van mijn fiets gevallen op mijn knie. hij verdraaide helemaal en ik voelde iets knappen, nu kan ik mijn been niet meer helemaal buigen en strekken en k loop mank. ook is het bij mn binnenste knieband dik en heel pijnlijk. mijn moeder is er alleen niet zo van om naar de huisarts te gaan en wacht altijd even af. wat moet ik doen ?

    Reageer
Reageer op: harde val op knie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief