Mri scan

 • #1

  Beste,

  Kunt u ondergenoemde tekst uitleggen in gemakkelijke bewoordingen?; (De uiteindelijke vraag is of dit kan duiden op pathologie?)

  Uitslag MRI-scan; “Vocht in de symphysis pubis met gering bot oedeem in het aanliggende ons pubis beiderzijds”

  Ik hoor het graag,
  Bij voorbaat dank

  Reageer
  #2

  Het bespreken van uitslagen is voorbehouden aan mensen die daarvoor zijn opgeleid. Dus de arts die het onderzoek heeft aangevraagd of namens hem of haar de huisarts of een assistent.
  Die kunnen het in de juiste context voor je vertalen.

  Reageer
  #3

  "Pathologie wordt ook wel 'ziekteleer' genoemd. Het is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met het diagnosticeren (vaststellen) van ziekten. Daarnaast bestaat het vakgebied uit het onderzoeken van oorzaken en mechanismen voor het ontstaan van ziektes"

  Wat jij als "vraagstelling" aanduidt, betekent in ieder geval niet dat er naar '"pathologie " gezocht wordt, zie bovenstaande definitie van het woord pathologie.
  Maar dat er op de mri gekeken wordt wat je klachten zou kunnen veroorzaken.
  En het is aan je arts dat met je te bespreken.
  Niet alles wat op een scan gevonden wordt, hoeft klachten te geven, en andersom hoeft een scan niet altijd de verklaring te geven voor de aanwezige klachten.
  Daarom is het aan een arts de uitslag met de patiënt te bespreken.

  Reageer
Reageer op: Mri scan


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief