Mri scan

 • #1

  Dag,

  Daar ben ik weer met een laatste vraag voor dit jaar! Ik heb vandaag contact gehad met mijn huisarts afspraak dus, nou heeft mijn huisarts zich vergist met de gemaakte mri scan in welke jaar hetbwas. Dokter zei tegen mij dat er laatst een mri scan ij 2021 was gemaakt en dat dat esn korte periode is om het te laten herhalen en dat er kleine kans is om een verandering te zien. Alleen kom ik er nu achter want ik twijfelde dat ik in 2021 wel ben geweest naar de neuroloog maar geen mri scan gehad, ik heb een mri scan in 2017 gehad. Helaas kan ik de dokter niet meer vragen of ze nog steeds zal denken om het alsnog niet te laten herinneren en het is nu 5 jaar bijna 6 jaar geleden en of ze die kleine kans nog steeds zal geven dat er wat veranderd is dus iets is ontstaan. Dus vandaar dat ik u nog bericht om te vragen wat u vind met een tussen tijd van 5 jaar voor een mri scan, kan er in deze tijd wat is ontstaan met in hersenen ?

  Dank u wel

  Reageer
  #2

  Wat heb je dan?
  Welke verandering wil de arts weten of uitsluiten?
  Of wil de arts weten of het nog steeds goed/niet goed is?

  Ik heb wat blijvende stolsels in mijn hoofd. Nou ja. Dat hoef ik niet steeds te weten en de neuroloog ook niet. Schiet ik ook niets mee op.

  Reageer
  #3

  Ik wil alleen weten of er na 5 jaar een verandering kan zijn. Met verandering bedoel ik heb een mri gehad en die was 2017 goed, en als er nu een mri gemaakt word wel wat kan uitkomen. Graag een antw van John (moderator)

  Reageer
  #4

  Ok. Dus je bent gezond en wil graag een MRI?

  Klinkt logisch

  Reageer
  #5

  Daar kan ik dus geen antwoord op geven. Dat zou hetzelfde zijn dan wanneer je me zou vragen of het over 5 jaar met kerst zal sneeuwen

  Reageer
  #6

  Omdat de dokter het wel kort genoeg vond en kleine kans gaf om na 2021 tot nu toe wat veranderd kon worden.
  Maar nu ik zie dat er in 2017 een mri scan is gemaakt vroeg ik me dus af of iets ontstaan binnen 5 jaar hoog is of niet.

  Reageer
  #7

  Dat schreef je al...🙄

  Reageer
  #8

  Goed gelezen dan,
  Zou ik alleen van John antw mogen? Ipv hier opmerkingen zitten maken

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @Tamer

  John heeft antwoord gegeven⬆️,even goed lezen.
  En als je op een openbaar forum een vraag stelt,dan kan en mag iedereen daarop reageren.....

  Mijn gedachte is bij jou vraag of je dokter niet lang genoeg heeft gestudeerd om daar een betrouwbare mening over te hebben.
  En dat ik zelf,als ik al twijfelde aan die mening,een second opinion bij een andere dokter zou vragen en niet op een forum waar helemaal geen dokters zijn. Maar dat begrijp ik bij veel mensen hier niet.

  Reageer
  #10

  Ja iedereen kan en mag erop reageren, alleen verwacht ik wel dat er op de vragen worden gereageerd word. Niet opmerkingen worden gemaakt om de gestelde vragen of over de inhoud van de vraag.
  De dokter had een brief voor der van 2021 ook van de neuroloog alleen de mri scan zelf was in 2017 gemaakt. Dat was verwarrend omdat er in de brief van neuroloog leek dat het ook ij 2021 werd gemaakt. Soms lijkt het wel dat hier maling genomen word of pestend antwoord krijgr men. Wanneer ik wat wil vragen durf ik het sons niet. Het is een forum om vragen te kunnen stellen en als we dat stellen is het raar waarom we niet naar de dokter vragen of waarom we dat hier doen. Ik ben geweest naar de huisarts en er was een misverstand metbde jaren alleen. Maar goed weer een hele gedoe om alleen een antwoord.

  Reageer
  #11

  Soms kan een opmerking over een vraag je ook aan het denken zetten.
  Dat is niet bedoeld om te pesten,maar om even bij je zelf na te gaan of je zorgen ergens over wel logisch zijn.
  En ik vind mijn vraag aan jou niet vreemd,het is een oprechte vraag omdat ik echt niet begrijp dat je jou vraag op een plek stelt waar geen artsen zijn.
  Want meer kennis dan bij je eigen arts,is hier echt niet aanwezig.
  En daarbij,wat John ook schrijft, kan niemand je überhaupt voorspellen of er in die 5 jaar iets is veranderd,tenzij hij helderziende is.
  De enige manier om daar achter te komen,is een nieuwe scan maken.
  En dat gebeurt alleen als daar volgens je arts een aanleiding voor is,niet omdat jij zelf bang bent dat er iets is veranderd.

  Kort samengevat is het antwoord op je vraag dus dat niemand kan zeggen of er iets veranderd zal zijn.
  Je artsen niet en John of iemand anders ook niet

  Reageer
  #12

  Je kunt altijd van eigen geld een scan laten doen, maar via de zorgverzekeraar (verwijzing huisarts) moet er een medische indicatie/noodzaak zijn.

  Anders worden collectieve zorgkosten voor iedereen onbetaalbaar, begrijp je? En dan betaal ik mee aan medisch niet noodzakelijke scans, die (zoals je op dit forum kunt lezen) nooit genoeg geruststelling zijn.

  Reageer
Reageer op: Mri scan
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief