voet gekneust?

 • #1

  Hallo allemaal,

  was gister aan het voeballen en toen ik tegen de bal wou schoppen zetten iemand z'n been er voor.
  toe kwam ik dus heel hard tegen het been van de ander en op dat moment had ik het gevoel of ik een steek in m'n voet had nu een dag later kan ik er erg moeilijk op lopen.
  weet iemand wat dit kan zijn en/of er iets aan te doen is.

  groetjes

  Reactie
  #2

  Bij een verstuiking van de enkel klapt uw voet plotseling en onverwacht naar binnen. De band aan de buitenkant van uw enkel (de enkelband) komt onder spanning te staan en rekt uit. Hierbij ontstaan kleine scheurtjes in de enkelband. Het gevolg is een pijnlijke en gezwollen enkel. Het komt zelden voor dat de enkelband helemaal doorscheurt.

  Als de enkelband ver is ingescheurd, heeft uw enkel nog maar weinig steun. Een tapebandage kan helpen opnieuw zwikken te voorkomen en zo het herstel van uw enkelband ondersteunen.

  nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R187668256628652 (NHG patiëntenbrief 'tape bandage')

  Een verstuikte enkel of gescheurde enkelband geneest vanzelf. De eerste dagen kan de enkel flink pijnlijk en gezwollen zijn. Het lopen gaat dan moeilijk. Na drie of vier dagen wordt de pijn minder en kunt u de voet weer wat meer gaan gebruiken. Meestal kunt u binnen één tot twee weken uw normale activiteiten hervatten.

  Als de enkelband ver is ingescheurd, kan het herstel langer duren. Een behandeling met een speciale bandage (enkeltape) kan het herstel ondersteunen. Deze bandage wordt pas aangelegd als de enkel niet meer gezwollen is.

  Vrijwel iedereen met een verstuikte enkel kan na verloop van tijd weer hetzelfde doen als vóór de verstuiking. De enkel kan tijdens of na een activiteit wat meer pijn doen of opnieuw iets zwellen. Dit kan geen kwaad.

  nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_10...CH_R2106261143060013 (NHG patiëntenbrief 'verstuikte enkel')

  http://www.dokter.nl/forum/Handen-voeten/195589-Enkel-zwart-blauw.html

  Reactie
  #3

  Na de vakantie gaan alle grote sportcompetities weer van start. Er wordt dus flink gesport de komende maanden. Helaas ontstaan er daarbij ook regelmatig blessures. Een van de meest voorkomende is de enkelverstuiking (>500.000 per jaar!). Na een eerste enkelverstuiking, lopen sporters een dubbel zo hoog risico om opnieuw hun enkel te verstuiken. Herhaalde enkelverstuikingen kunnen chronische enkelklachten tot gevolg hebben, zoals instabiliteit, pijn en verminderde bewegelijkheid, waardoor mensen soms helemaal stoppen met sporten. Wij van het EMGO+ doen onderzoek naar het voorkomen van herhaalde enkelverstuikingen bij sporters. We zoeken nog 300 sporters die recent (<2 maanden geleden) een enkelverstuiking hebben opgelopen. Dit hoeft niet perse tijdens sport gebeurd te zijn. Ben je ouder dan 18 jaar en zelf net door je enkel gegaan? Meld je dan nu aan op: www.anklesbackincontrol.nl! Je krijgt dan van ons een gratis aanvullende behandeling voor thuis aangeboden (oefentol, sportbrace of beiden).

  Reactie
  #4

  hallo,
  ongeveer 1 week geleden was ik gevallen aan de rand van de stoep
  ik kreeg heel eventjes pijn en daarna ging het weer goed,
  ik kan wel gewoon lopen maar als ik mijn tenen omhoog doe komt er zo een raar gevoel/geluid ofzo echt raar het doet geen pijn.. maar ik weet niet wat er aan de hand is?
  hebben jullie tips? of weten jullie wat het misschien zou kunne zijn?..

  Reactie
  #5

  Je hebt dus geen pijn en hoort of voelt nu een knakje in de tenen. Ik denk dat er een peesje verrekt kan zijn door de val waardoor het gewricht eventjes niet meer helemaal goed functioneert en je hoort of voelt hoe het kraakbeen van de twee botjes tegen elkaar komt.

  Reactie
Reageer op: voet gekneust?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief