• #1

  Goedenavond,

  Een tijdje geleden ben ik tijdens voetbal in mijn val met mijn rechterbeen op de bal geland. Deze rolde weg waardoor mijn knie naar binnen knakte. Direct na dit incident moest ik stoppen en kon ik een minuut of 5 niet meer op mijn been staan. Daarna kon ik voorzichtig opstaan en lopen.

  Eenmaal thuis gekomen ging het wel weer. Mijn knie was niet dik en ik hoorde geen knap tijdens het voorval. De volgende dag echter had ik enorme pijn bij het aantrekken van mijn schoenen, dit voelde ik in de knie / in de aanhechting (voor mijn gevoel) vanuit mijn onderbeen naar mijn knie. Ook had ik enorme steken als ik bijvoorbeeld op mijn knieën ging zitten. Dit was eigenlijk niet mogelijk. Wat ook enorm veel pijn deed was als ik mijn voet met kracht op de grond zette, om vervolgens mijn voet naar achter te slepen over de grond. Dit resulteerde in steken op dezelfde plek.

  Daarna niet meer gevoetbald en toen kwam tevens Corona. Laatst weer gaan voetballen, alles voelde goed totdat ik tijdens een wedstrijd op mijn knie landde. Het zelfde gevoel: een gevoel van instabiliteit. Dagen daarna ook pijn met schoenen aandoen, op knie zitten enz.

  Toen maar besloten om naar de fysio te gaan. Die deed wat tests en dacht dat ik niets mankeerde. Zelf geloof ik dat eerlijk gezegd niet, gezien de instabiliteit die ik ervaar en de echt hevige pijn.

   

  Ik heb zitten Googlen en dacht zelf dat ik misschien schade zou kunnen hebben in mijn binnenste knieband. Ik las dat ding op het moment zelf enorme pijn kan doen, en dat dit later weg zou ebben terwijl het dan afgescheurd zou kunnen zijn. De binnenste band voorkomt dat de knie ‘naar binnen kan knakken’, precies wat bij mij dus gebeurde.

  Iemand misschien enig idee? Is het misschien raadzaam om een foto te laten maken? Zelf neig ik hier wel naar gewoon om duidelijkheid te krijgen. Ben alleen bang als ik naar de dokter ga, dat die mij doorverwijst naar de fysio.

  Reactie
  #2

  Ik mag hopen dat de fysiotherapeut is staat is om een beschadigd kruisband vast te kunnen stellen.
  Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de orthopeed

  Reactie
  #3

  Ik verdenk niet een beschadigde kruisband, maar een binnenband beschadiging, maar dat ter zijde.

  Het lijkt me ook dat hij dat zou moeten herkennen, maar de pijn die ik voel zou na een week genezen moeten zijn zei hij.

  Het feit dat ik maanden geleden door mijn knie gezakt ben, en vorige week op mijn knie viel en weer dezelfde (hevige) pijn had, impliceert mij dat er meer aan de hand is.

  Maar als ik naar de huisarts ga en ik vraag die verwijzing, dan krijg ik die ook? Niet dat die zegt: ga maar naar de fysio.

  Reactie
  #4

  Als de huisarts ja naar de fysio stuurt dan moet je vertellen dat je daar bent geweest en die het ook niet weet

  Reactie
Reageer op: Knieletsel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief