knieholte pijn

  • #1

    Hallo,

    Hier voor de zoveelste met een knie verhaal maar ik hoop dat jullie mij kunnen helpen want ik weet het echt niet meer.

    Ik zal mijn kniegeschiedenis voorleggen.
    Het is een heel lang verhaal maar ik vertel dit zodat er misschien iemand is die het zelfde of iemand kent met deze klachten.

    In feb. 2009 heb ik met voetbal mijn knie verdraaid/overstrekt. (in die periode deed de opleiding CIOS, wel laatste jaar dus kwa sporten was het minder intensief) toen het gebeurde heb ik me gelijk laten wisselen en me knie werd heel dik en pijnlijk. nadat ik genoeg gekoeld had en de zwelling aanzienlijk minder was heb ik een afspraak bij de huisarts gemaakt en die verwees me door naar ziekenhuis. Na onderzoek en mri scan kwam daar niks uit. Dus dan maar door dacht ik. (mijn klachten waren op dat moment, zodra ik sta heb ik een ontzettende pijn in mijn knieholte en last van een branderig/ aanhoudende zeurende pijn). Er kwam dus niks uit en opzicht ging het wel, ik ben toen door gegaan naar de opleiding ALO (gymdocent) ik deed ook daarnaast nog steeds aan voetbal. Uiteindelijk op 25 september 2010 tijdens voetbal hield me knie het niet meer. Ben toen naar een ander ziekenhuis gegaan en vertelde dat ik zo'n last had van mijn knieholte zodra er druk op uitgevoerd en na onderzoek (kijkoperatie) kwam er uit dat ik me voorstekruisband had gescheurd. Hiervoor ben ik in feb. 2011 aan geopereerd. Zodra de hechtingen eruit waren en ik mocht me knie weer wat gaan belasten merkte ik gelijk op dat ik nog last had van me knieholte. nou toch maar gaan revalideren en na 8 maanden zak ik door me knie, weer terug. Blijk ik een scheurtje in me meniscus te hebben. A fijn weer operatie heb ik ook een bakers cyste maar voor de rest gebeurd er niet veel. uiteindelijk keuze gemaakt om naar een gespecialiseerd ziekenhuis te gaan. die vertelde dat me VKB verkeerd geplaatst was. dus in feb. 2012 weer een nieuwe VKB operatie en daarbij heeft hij me meniscus bij gewerkt. maar zodra ik weer me knie mocht gebruiken had ik gelijk weer steken en pijn in mijn achterknieholte. De dokter wist het ook niet. dus maar verder revalideren maar die pijn gaat maar niet weg! ondertussen naar ook andere fysio geweest (vond het allemaal heel raar maar weet het ook niet) uiteindelijk een keuze gemaakt om weer in die knie te gaan kijken dus afgelopen feb.(2013) weer in die knie, daar bleek ik heel veel bind en littekenweefsel te hebben zitten en me scheurtje in meniscus was toch weer gescheurd. Maar zodra ik weer ging staan weer ontzettende pijn in die stomme knieholte. uiteindelijk een tijd rust nemen zorgen dat me knie weer rustig werd en van de dokter diclofenac voorgeschreven gekregen. 2 maal daags 75 mg maar me knie reageert er niet op. uiteindelijk tot juli dit jaar rust genomen. Met fysio afgesproken om maar zelf maar eens aan de slag te gaan. (2 x per week fitnessen) maar de pijn blijf! de pijn is altijd aanwezig!!! behalve als ik ga slapen.
    ik kan me knie ook niet helemaal strekken en buiging van me knie is max. 120 graden denk ik. Weet iemand wat ik nu moet doen? moet ik iets zoeken in het buitenland?

    korte symptomen waar ik NU nog steeds last van heb en me geen raad meer weet:
    - pijn achter in mijn knieholte (diepgelegen)
    - last van me binnenband (zijkant knie)
    - zodra ik ga staan en iets naar achter ga leunen op mijn hiel echt steken
    - continu branderig/zeurige pijn, heel de dag door
    - gevoel van instabiliteit
    - in "rust" ook zeurende pijn aan de achterkant van me knie maar als ik ga slapen word dat minder.

    het gaat om mijn rechter knie.

    ik hoop dat het allemaal te volgen is en anders hoor ik het graag.

    Bedankt voor het mee denken!

    Reageer
    #2

    Ik vrees dat er iets te veel in je knie is "gerommeld".
    Te beginnen bij de eerste VKB operatie.

    Kijk eens of je hier naar toe kunt:
    http://www.topsupport-anna.nl/ons-team.html

    Reageer
    #3

    Hoi tandor, dank je wel voor meedenken. Ik ben het helemaal met je eens dat ze teveel gerommeld hebben in mij knie. Alleen deze pijn die ik nu nog steeds heb is van 2009 dus voor alle operaties dus het kan niet aan de operaties liggen. Dank je voor de link.

    Reageer
    #4

    Ik weet nog niet zo zeker of het niet toch gedeeltelijk aan de operaties ligt.
    Als de eerste operatie goed was uitgevoerd, waren je klachten waarschijnlijk weg geweest.

    Reageer
    #5

    Ik heb dus precies hetzelfde al twee jaar lang...ben ten einde raad...

    Reageer
    #6

    Heb je ook zoveel operaties gehad enzo?
    Weet je je volgende stap, inmiddels?

    ik ben momenteel bezig om me bovenbeenspieren heel goed te trainen kijken of we daar wat op kunnen winnen zodat de pijn niet meer op de voorgrond is.
    Maar ik heb er zelf een hard hoofd er over in en zit eigenlijk te denken om naar Belgie te gaan. Maar ik weet het ook allemaal niet meer zo goed hoor.

    Reageer
    #7

    Heel vervelend dit symptoon, ik heb ook al jaren last van  pijn in mijn rechtse knieholte. Ik ben recentelijk nog bij een orthopeed geweest die herleide de klacht naar de knie zelf,  ik heb een cortisonenspuit  in de knie gekregen dit heeft niets uitgehaald! nu kan ik niet ontkennen dat niet alles pluis is in deze knie ik ben verschillende keren geholpen aan gescheurde  meniscus maar daar heb ik in feite bijna geen last meer van. nee die knieholte daar wordt ik gestoord van er zit een duidelijke zwelling die toeneemt bij het sporten [fitniss] er werd nog geopperd dat het ook een overbelaste pees kon zijn en kreeg het advies om minder fanatiek te fitnissen? een advies  waar ik niets aan heb, daar ik hier al jaren last van heb,ook al toen ik nog niet fitniste.

    Reageer
Reageer op: knieholte pijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief