Pijn onderrug door tillen en nu meer pijn bij wandelen en fietsen

 • #1

  Beste ik heb mijn klachten proberen te vinden op internet maar kon he tniet vinden.

  ik ben erg sportief en 47 jaar. wandel en fiets veel maar heb door een fitnes verleden een blessure opgelopen aan een wervel kussen L5 l1 waar geen vocht meer in zit. dit is al 12 jaar geleden en heb er nooit echt veel last van gehad. maar ik heb 2 dagen terug verkeerd getild. een wiel van 10 kilo .ik voelde op het moment niks maar erna wel  toen ik op mijn fiets zat en een eindje ging fietsen. die nacht niet kunnen slapen van de pijn. de volgende dag ook nog pijn en in de avond leek het iets beter te gaan .de 2de nacht pijnloos geslapen maar vandaag de derde dag weer gebukt voor iets maar niks opgetild en ik voelde het weer . daarna een eindje gewandeld met veel pijn. wandelen en fietsen gaat dus niet en ik voel het zelfs in de buik. als ik ademhaal dan voel ik dus pijn in de onderbuik. het is ook een vermoeiend gevoel. wat moet en kan ik nu doen?

  Reactie
  #2

  Ga met de klachten naar de huisarts...

  Reactie
  #3

  Denk u dat het iets te maken heeft met de wervelschijf?

  Reactie
  #4

  Zou kunnen

  Reactie
  #5

  Ik ben vanochtend naar de huisarts geweest. de pijn zit vandaag volledig en alleen aan de linker achterkant waar die gisteren nog rechts voorkant zat.

  ik heb mijn klachten uitgelegd en het idee dat de huisarts het weer totaal verkeerd inschat. ik moet urine afgeven om te kijken of er bloed inzit van mijn nieren . ik vraag mij af wat dit met je rug te maken heeft? verder heb ik Naproxen gekregen maar helpt niks tegen de pijn. volgens haar kan het niet van de beschadigde tussenwervelschijf zijn L5 l1 dat ik zo'n pijn heb. toch vreemd dat de klachten zijn ontstaan direct na verkeerd tillen en ik daarvoor geen last had?

  Reactie
  #6

  Zo'n raar idee is dat niet.ngoed dat de huisarts dit controleert. Je kunt namelijk bij nierproblemen vergelijkbare klachten krijgen.

  Reactie
  #7

  Ja ok inderdaad. ik neem mijn woorden dan terug. de huisarts belde net op en in mijn urine zaten toch wat rode bloedcellen dus ze denken dat er misschien een niersteentje zit.

  ze kon zich wel voorstellen dat ik veel pijn had. met dat ik ook door mijn rug gegaan ben .

  nu moet ik over 5 dagen contact terug opnemen hoe het gaat.

  Reactie
  #8

  Zorg dat je voldovoldoende water drinkt om de nieren te spoelen . Neem bij erge pijn de naproxen samen met 1000 mg paracetamol

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik drink altijd al heel erg veel water. eigenlijk denk ik als er een steen zou zitten dan moet die allang zijn weggespoeld maar goed we zullen zien . ik heb ook alleen maar pijn als ik beweeg. kan dit ook nog iets anders aan de nieren zijn dan een niersteen?

  Reactie
  #10

  Vandaag na een nacht slapen op mijn andere zij geen last meer van de zij waar ik zoveel pijn had. opmerkelijk toch? ik voel wel wat trekken en vermoeidheid in het been. het kan ook zijn dat ik eerder op de zij op een opgefrommelde handdoek heb geslapen die in mijn bed lag en in de zij geprikt heeft. dit deed ik tegen het zweten op een handdoek liggen zodat mijn hoeslaken droog blijft. ik heb wel meer gehad dat ik op een opgefrommelede handdoek wakker werd die ergens in prikte en dat het dan op die plek pijnlijk was. meestal ligt de handdoek s'ochtends bij het wakker worden overal.  ik weet het niet maar blijf nog een paar dagen Naproxen nemen en hopen dat het wegblijft.

  Reactie
  #11

  Het kan natuurlijk ook vanuit je rug komen

  Reactie
  #12

  Denk toch dat het mijn rug is. het gaat nu beter. ik heb gister alweer pijnvrij kunnen wandelen. ik ga oppassen met mijn rug nu en niet zomaar meer alles optillen .

  Reactie
  #13

  Aan beschadiging doe je weinig maar een osteopaat kan wel helpen je rug recht te zetten. Zo iemand kijkt ook naar bijvoorbeeld spanning in je buik, die kan doorwerken naar je rug.

  Reactie
  #14

  Hey,

  Pas wel op met recht laten zetten of manipuleren bij beschadigde tussenwervelschijven! Als er losse chipjes zitten die nu geen problemen geven, zouden die daarbij kunnen verplaatsen en wel tegen een zenuw aan komen te liggen. Dan ben je nog veel verder van huis......

   

  Reactie
  #15

  Gisteren tilde ik weer iets zwaars op maar dan met rechte rug. dit ging beter maar voelde het wel weer een beetje in mijn linker zij. gelukkig vandaag geen last meer van maar ik weet nu echt helemaal zeker dat het uit mijn rug komt.

   

  en een chiropractor kan die nog iets betekenen?

  Reactie
Reageer op: Pijn onderrug door tillen en nu meer pijn bij wandelen en fietsen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief