Pijn in linkerbil, onderrug en linkerhamstring

 • #1

  Ik begon in mei 2018 spontaan last van mijn linkerbil te krijgen met uitstraling naar mijn hamstrings. Naar de fysio en eerst dacht die dat het pyriformissyndroom was. In juni ging ik op wandelvakantie naar Madeira, maar had er nog geen last van met wandelen. Een paar weken na het begin van de pijn, kwam er ook pijn in mijn onderrug bij met slapen/in bed. Ik had toen nog geen pijn in m'n rug de rest van de dag.

  Fysiotherapie hielp niet echt en ik kon nog redelijk goed door ondanks de pijn. In oktober 2018 was de rugpijn wel wat erger geworden en probeerde ik veel te wandelen. Het ging daarna weer ietsje beter. Maar de pijn in m'n linkerbil, hamstrings en onderrug bleven en werden zeker niet minder.

  Als sport doe ik twee keer per week fitness en verder wandel ik graag. Met fitness ben ik oefeningen waarbij ik de pijn in m'n bil kreeg, niet meer gaan doen om het niet te provoceren. Ook buikspier kwartier kon ik niet meer meedoen. Buikspieroefeningen waarbij je op je rug ligt en met je benen beweegt, provoceren de bilpijn heel erg.

  Inmiddels ook behandeld door een orthopaat en een daarna nog door een chiropractor. Bij beide werd de rugpijn iets minder met slapen, maar de bil/hamstringpijn is nooit minder geworden.

  In maart 2019 op wintersport en door het skiën (zware belasting die je niet gewend bent) meer pijn in de bil en hamstrings en ook in de onderrug.

  In april 2019 wat in de tuin gewerkt en heel klein stukje bestraat, en dat heeft alles ook weer veel erger gemaakt. Het is ook een zware belasting om op je knieën bezig te zijn terwijl je voorover leunt.

  Sindsdien zijn de klachten zo erg dat ik er continu last van heb en het me met alles belemmert. Heel veel pijn in onderrug met slapen, al zijn er soms wel eens iets betere nachten tussen. Ook slapen met kussentje onder knieholtes in rugligging en tussen knieën met zijligging hielp eerst heel goed, maar inmiddels weer heel veel pijn. Als ik 's ochtends opsta is het dus met rugpijn, maar de bil en hamstrings zijn dan rustig. Die pijn komt weer opzetten zodra ik ga bewegen. Een paar keer een beetje bukken/ voorover is daarvoor al genoeg.

  Ook met wandelen en fietsen heb ik veel last van de bil en hamstrings. Zitten op de bank is helemaal niet fijn, voor zowel bil, hamstrings en lage rug. Op m'n werk (werk maar 23 uur momenteel) werk ik afwisselen zittend en staand. Want veel zitten is niet goed voor deze klacht, is me wel al duidelijk. Maar erg lang staan kan ik ook weer niet met die onderrug.

  Ik wordt er ook erg depri van, want ik kan niks meer doen, het belemmert me met alles. Ik ben iemand die erg van bewegen en sporten houd, dus die belemmering hakt er flink in. Ik voel me het lekkerst als ik heb gesport, ik hou van dat gevoel dat je je spieren voelt en zelfs spierpijn vind ik altijd positief. Dat mis ik dus erg, het sporten.

  In maart 2019 heb ik een mri scan gehad bij een neuroloog, die zei dat m'n onderrug er goed uitziet, ik heb zeker geen hernia en hij zag ook geen overdreven slijtage.

  Momenteel onder behandeling bij twee fysiotherapeuten en even gestopt met fitness in de hoop dat behandeling gecombineerd met rust, herstel zal gaan brengen. Maar het lijkt alleen maar erger te worden. Ik doe ook één of twee keer per dag oefeningen om mijn si gewricht te mobiliseren. Ik heb ook een tijd geprobeerd m'n hamstrings te strekken, want die zijn redelijk stijf, maar dat provoceerde de pijn in m'n bil altijd erg, dus daar ben ik mee gestopt.

  Ik hoop nog steeds op herstel, maar begin wel moedeloos te worden. Maar herstel moet volgens mij gewoon mogelijk zijn, aangezien de pijn ook spontaan is begonnen (zonder duidelijke aanleiding). Ik fitnessde alleen 3 keer per week toen, wat wellicht te zwaar is geweest.

  Herkent iemand deze klachten of heeft iemand tips, die zijn zeer welkom!

  Reactie
Reageer op: Pijn in linkerbil, onderrug en linkerhamstring
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief