Pijn in de onderrug met uitstraling naar heup bil en benen.

  • #1

                                                   hallo

    Sinds een goede 3 à 4 maanden geleden zijn de klachten allemaal begonnen. Ik kreeg regelmatig wat pijn in men onderrug (in het midden) maar ik kon nog alles doen, ik had toen niet veel pijn en ook geen uitstralingen naar de heup bil en benen.. dat bleef zo'n 3 maanden duren, Toen telkens naar de huisarts geweest en hij schreef diclofenac voor, moest ik 3x per dag in nemen, sindsdien had ik geen last meer. Maar sinds vandaag tot 4 a 5 weken geleden begon de pijn te ergeren, Ik begon plots hevige pijn te krijgen in de onderrug met uitstraling naar men beide benen (de buitenkant) en de pijn begon heviger te worden, de uitstraling gaat niet alleen meer naar men benen (vooral het linkse been) maar ook naar men heup, boven de heup rechts, de bil aan de rechterkant (buitenkant) en als ik er gewoon aan kom zijn het precies allemaal mes steken dat ik voel (gelijk een slapend hand die je terug in beweging moet krijgen, verschrikkelijk die pijn!). Geen idee wat het kan zijn.. ben al naar de huisarts geweest en ik moest naar de radiologie, ze hebben niets op de foto gezien en morgen (zondag 7/5) moet ik onder de Mri scanner, ik hoop dat ze het probleem kunnen vinden.

    Voorlopig ga ik naar een kinesiste die de pijn voor even kan weg krijgen (maar, waar ze op die ene plaats zacht een massage geeft voel ik een doffe en tintend gevoel en pijn).  Zie de bijlage, ik heb kruisjes getekend waar de pijn voornamelijk zit en op die plaats komt de pijn vandaan en gaat zo verder naar de heupen rechterbil, en linkerbeen (zijn scherpe steken) het draaien in bed gaat ook zeer moeilijk.

    Iemand die deze symptomen ook heeft?

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Hallo Jennifer,

    Mijn klachten lijken erg op die van jou. Ik ben daarom benieuwd wat de uitslag van je MRI is.

     

    Toen ik voor de eerste keer met mijn klachten bij de huisarts kwam zou het een slijmbeurs ontsteking in de heup zijn. Daar voor heb ik 2x een coïtus spuit gekregen, maar die hielpen niet. Ook verschillende soorten pijnstillers / ontstekingsremmers gehad die maar mondjes maat hielpen. Fysio, massage, oefentherapie (daar heb ik zeker baat bij gehad) en fysiofitness hielpen niet afdoende. Foto's van heup en rug lieten geen abnormale afwijkingen zien. De laatste keer bij de huisarts had zij ineens bedacht dat mijn heupklachten over waren en ik nu a-specifieke rugklachten heb...... toen was ik wel even klaar met haar.

    Inmiddels hierdoor ook mijn baan kwijt. Alles met elkaar loop ik er nu zo'n 4 jaar mee, de ene dag is erger dan de andere en dat geldt ook voor de nachten.

    Er is inmiddels een nieuwe huisarts bij in de practijk, dus binnenkort ga ik maar weer eens op bezoek.

     

    Groet, Tina

    Reageer
    #3

    hai

    ik heb identieke klachten zoals jullie die omschrijven bij mij is het in okt 2017 begonnen met af en toe pijn en werd toen steeds erger ben nu al 4 weken thuis en gebruik tramadol 6 x per dag maar werkt onvoldoende tegen de pijn ik moet het snachts ook nemen anders wordt ik mrt hevige pijn wakker ook helpt helaas fysiotherapie en manueel therapie ook niet.

    op de fotos van me onder rug was niet te zien en moet nu half april een mri scan krijgen en tot die tijd moet ik thuis blijven helaas ben een full time werken bij kruidvat en mis dat nu enorm aangezien ik niets mag doen

    ben wel benieuwd wat er bij jennifer uit de mri is gekomen ik ben vooral bang omdat ik al een keer kanker heb gehad dat dit het is

    hoop op een reactie van jullie , groetjes sam

    Reageer
    #4

    hallo

    Ik voel bet hetzelfde als jullie... ik ben al 6 weken thuis ondertussen en nog steeds geen diagnose.   Foto's en scan waren hier ok en ik zou naar de kiné moeten en oefeningen doen maar ben het zat allemaal....

    Soms hebben mijn benen ook een warm gevoel en voel ik een kleine knap bij draai beweging.

    Maar omdat ze niets specifiek vinden heb ik soms het gevoel dat ze mij niet geloven maar dat gevoel is er wel hoor.

     

    Reageer
    #5

    ik heb zelfde klachten pijn in mijn heup begonnen en straalt nu uit naar mijn boven been, ik ben nog nergens geweest maar verga sinds een paar dagen van de pijn en to tinteling. Ga nu morgen naar de huis arts maar het voelt niet goed.. ben benieuwd wat er uit de MRI is gekomen...

    is iemand al naar een andere specialist geweest?

     

    dennis

    Reageer
    #6

    Ik heb ook deze klachten. Het is allemaal begonnen tussen kerst en oud en nieuw. Sinds halverwege januari ziek thuis. Ik kan moeilijk lopen en verga van de pijn. Sinds 2 maanden geen gevoel meer in mijn voet en voelt koud aan. Meer mensen hier last van?

    Inmiddels lopen er allerlei onderzoeken in het ziekenhuis. MRI konden ze niks vinden. Ook heb ik bloed moeten prikken op de ziekte van lyme, dit is het ook niet. Nu moet ik aankomende dinsdag door een botscan en hopen dat ze daar wat op kunnen vinden. Doe bijna geen oog meer dicht door de pijn.

    Natasja

    Reageer
    #7

    Hallo allemaal, wat fijn om hier lotgenootjes te vinden. Ik herken veel in jullie ervaringen. Ik heb al heel lang pijn in mn onderrug wat veroorzaak wordt door matig lichamelijk werk, thuiszorg. Het begon met onderrug klachten en sinds een half jaar wordt de pijn in mn linkerbil ook steeds erger. T steekt enorm en schiet er om de haveklap in. Vooral als ik weer wat meer fisiek werk heb gedaan. Ik slaap erg slecht en de fisio heeft t opgegeven en zegt alleen dat ik nog mn rug spieren kan trainen. Waar ik inmiddels al maanden mee bezig ben iedere dag. Ik heb nog geen scan of foto gemaakt want ik werkte er gewoon doorheen. Ik ben van t ontkennen. Ik ben pas 41 en wil t niet accepteren dat t niet gaat. Heeft iemand van jullie al achterhaald wat t is? Ik lees t graag. Groetjes!

    Reageer
    #8
    1. Hallo ik heb nu ook al paar weken last van mijn heup en straalt links over de buiten kant van mijn been helemaal tot aan mijn enkel van dat zeurende pijn vooral als je op de linkse kant licht dan heb ik nog meer last bij mij had de dokter gezecht slijmbeursonsteking in de heup.maar ik weet het zo niet ben benieuwd wat er uit jou MRI komt .
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hier dezelfde klachten. Alle therapieën al geprobeerd en niets helpt. Al iemand een oorzaak  bekend? Is er iets op de MRI gevonden? Hoor het erg graag.

    Reageer
    #10

    Zelfde klachten. Alles doorlopen en bij is er heupschade ontdekt waardoor ik geopereerd  moet worden aan mijn heup. Veel repetetende bewegingen gemaakt omdat ik drummer ben op professionele basis. Dus dat kan ik helaas vergeten nu. Hopen dat het bij jou wat anders is

    Reageer
    #11

    Ik kreeg lage rugpijn al voor de zomer en kon hier verder toch alles mee doen. Door dagelijks te zwemmen ging het een stuk beter met mijn rug.  Halverwege december kreeg flinke pijn in mijn hele been tot aan de enkel. Ik heb zelfs geen knie reflex. Door zware medicatie kon de pijn onderdrukt worden. Ik ben nu 7 weken verder en ben begonnen met het afbouwen van de medicatie en de pijn komt weer heftig terug. s’Nachts is de pijn het ergst. Ik probeer zoveel mogelijk toch te bewegen marmiet na een klein rondje weer rusten. Rust en medicijnen hebben niets geholpen, ook niet chiropractor en Dry Needling.

    Ik heb nu een verwijzing naar de herniapoli gekregen. Ik vind het vreselijk dat me dit gebeurt en wil hier zo snel mogelijk van af zodat ik weer kan werken.

     

    Reageer
    #12

    Ben dus niet de enige.

    Zelfde klacht als hiervoor omschreven. Terugkijkend 6 jaar geleden de eerste identieke pijn thv 5e wervel net naast wervelkolom. 1e week september jl na fors klussen in tuin veel pijn naast wervelkolom, via bil (diep) heup naar onderbeen. Beetje dof gevoel. Had gedurende afgelopen jaar gemerkt dat ik soms ook even pijn in li lies had, dacht hierbij aan vorm van artrose en leeftijd (62). Ook kracht in li been (hobby mtb/race) nam af, daarnaast schopte ik soms tegen fractie hoger liggende tegel op stoep. Ook autorijden een crime doordat been niet gestrekt kon worden. Li hamstring voelt stijf en soms tegen kramp aan.

    Bezoek fysio en dry needle. In eerste instantie vooruitgang toch na 2 wkn MRI. Hierbij duidelijke hernia. Neuroloog; geen operatie, rustig aan moet slijten. Na 10 wkn geen verbetering, consult Bergman kliniek. Ook hier geen operatie, doe wat je kan en natuur doet z’n werk. Echter ik wil werken maar kan maar 5 minuten in auto zitten.......dus ? Ondertussen wel allerlei grondoefeningen en rekken. Ook hangen aan bv trap. Dit laatste 2x per dag en geeft goed gevoel.

    Toch de pest in en nu na 12 weken rondkijken en zoeken, gegaan naar chyropractor. Gesprek onderzoek etc. Conclusie; ik behandel je niet, je rug is uitstekend en flexibel, inderdaad hernia (Ook foto’s MRI opo schijf laten zien) uitstulping hernia drukt op zenuw. De zenuw is geïrriteerd en aangetast. Door het rekken en zitten geef je hem niet de tijd om te herstellen.

    mijn advies; geen behandeling door mij, gedurende week maximaal dyclofenac en paracetamol. GEEN rek etc. Oefeningen, veel wandelen, liggen en beetje staan/fietsen en zwemmen-geen schoolslag-. NIET ZITTEN. Over  week retour.

    Ben benieuwd, hij gaf ook aan bij geen verbetering dan naar specifieke neuroloog want pijn vindt oorzaak in rug bij beklemde (ontstoken) zenuw. !!

     

     

     

     

     

     

    Reageer
    #13

    Hier dezelfde klachten gehad.

    Bleek aan mn matras te liggen, te weinig ondersteuning denk ik

    Nieuw stevig matras gekocht (Emma) en mn klachten zijn verdwenen.

    Afgelopen twee nachten op mn oude bed geslapen en de pijn komt weer terug.

    Vandaar dat ik zeker weet dat het hieraan ligt.

    Reageer
    #14

    Ik heb het ook en bij mij helpt dry needling erg goed, kun je bij de fysiotherapeut laten doen die daarvoor gespecialiseerd is.

    Reageer
    #15

    Herken de beschreven pijnklachten. Bij mij is heupdisplasie vastgesteld, een aangeboren afwijking die pas op latere leeftijd gaat opspelen. Oplossing: kunstheup.

    Reageer
Reageer op: Pijn in de onderrug met uitstraling naar heup bil en benen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief