Toegenomen trillingen en andere klachten

 • #1

  Hoi,

  Toen ik 18 jaar was (vrouw) had ik last van trillende armen en benen na bijvoorbeeld 20 minuten fietsen terwijl ik dat hiervoor niet had. In rust trilden mijn ledermaten bijna niet. Door een neuroloog werd de diagnose 'ontregeld zenuwstelsel' en versterkte essentiele tremor vastgesteld. Toen het iets erger werd heb ik een tijdje betablokkers geslikt wat hielp, maar aangezien mijn bloeddruk van nature erg laag is, werd ik hier te duizelig van en ben toen gestopt.

  Het is nu 3 jaar later en de trillingen zijn enorm toegenomen. Nu tril ik zelfs in rust veel. Het afgelopen halfjaar is het erg versterkt en nu trilt mijn hoofd soms ook, laat ik veel vallen, heb ik meer last van spasmes in willekeurige delen van mijn lichaam (rond de 15 per dag ongeveer), voelt het alsof mijn spieren continu stijf zijn, heb ik minder gevoel in het topje van m'n duim (voelt alsof het slaapt) en raak ik vermoeid van al dat trillen.

  Mijn vraag is of het nuttig is om een verwijsbrief te vragen aan mijn huisarts om weer langs te gaan bij een neuroloog of dat dit geen zin heeft aangezien versterkte essentiƫle tremoren vaak een progressief verloop hebben en ziekten zoals MS toen al zijn uitgesloten (er kwam 3 jaar geleden ook niks uit een MRI scan), maar het nu dus verergerd is en de spasmes etc er bij zijn gekomen.

  Alvast bedankt

   

  Reactie
  #2

  Ik zou daar wel mee naar de neuroloog gaan.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor uw reactie.

  Reactie
  #4

  Ik zou denken aan tekorten aan voedingsstoffen. Bloedonderzoek zegt overigens weinig over tekorten. Op alternatief gebied zijn andere testmethoden. OOk zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door complexe koolhydraten te combineren met eiwit, vet en vezels. Matig met snelle suikers en geraffineerde suikers beter laten staan. betablokkers remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies aan vitaminen, mineralen en andere stoffen, waaronder zink en Q10.

  Reactie
  #5

  ik denk aan chronische hyperventilatie, ik heb dit zelf namelijk ook. Sinds begin dit jaar erge spanning meegemaakt en sindsdien tril ik. Het is een tijdje weggetrokken toen ik veel wandelde en aan yoga deed. Nu de spanning weer oploopt begint het weer. Je leert jezelf een verkeerde ademhaling aan. Als je meer dan 10 keer per minuut ademt heb je al chronische hyperventilatie. Ik zou eens goed proberen om op je ademhaling te letten en probeer te ontspannen. 3 tellen inademen en 3 tellen uitademen. Elke dag een paar minuten oefenen / mediteren en je zal zien dat de klachten echt aanzienlijk zullen verminderen. Laat je even weten of het helpt? En het is dan idd een overbelast zenuwstelsel..

  Reactie
  #6

  Ik volg Monique. Neem 1 of best 2 keer per dag ('s morgens en 's avonds) even de tijd om je te concentreren op je ademhaling. Begin met 5 minuten en probeer het geleidelijk op te drijven tot 20 minuten. Zet je op een rustige plek, sluit je ogen en tel je ademhaling. Na verloop van tijd (dat kan al binnen de paar dagen zijn) zul je je beter voelen.

  Reactie
  #7

  Het bleek een functionele neurologische bewegingstoornis te zijn.

  Reactie
Reageer op: Toegenomen trillingen en andere klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief