Spiertrillingen… zi"/> Spiertrillingen... ziekte? - Medische Forum - Dokter.nl

Spiertrillingen… ziekte?

 • #1

  Hoi...

  Ik ben een jongen van 18. Ik heb al sinds een jaar, misschien al wel langer last van trillingen. Mijn handen en vingers trillen als ik ze beweeg... mijn voeten trillen... mijn knieën... mijn rug. Mijn wangen trillen als ik ze optrek... mijn tong trilt in mijn mond en als ik hem uitsteek... mijn kaken trillen... Heb ik ALS ofzo? Of MS? Ik ben er zo bang voor. Ik ben nog maar 18 ik wil niet dood. Ik ben naar de huisarts geweest en die heeft toen mijn reflexen enzo getest en ik moest lopen op mijn tenen en hakken en voet voor voet. Dat was allemaal goed (denk ik). Maar de huisarts wist niet waar mijn trillingen vandaan kwamen en heeft me doorverwezen naar een neuroloog Ik sport gewoon, ik heb nooit alcohol gedronken, ik heb nooit drugs gedaan... drink geen koffie... ik ben zo bang dat ik een spierziekte heb. Ik wil nog niet dood. Weet iemand wat het is... ? Ik word er gek van.

  Reageer
  #2

  Heb je last van stress/spanningen of vaak last van angst voor ernstige ziekten?

  Reageer
  #3

  Hmm niet per se... misschien onbewust? Mijn tong tril trouwens gewoon als ik niks doe, maar de rest van mijn lichaam trilt pas als ik beweeg zeg maar... als ik stil zit gaat het wel, maar mijn bewegingen gaan heel trillerig / schokkerig

  Reageer
  #4

  Het lijken toch spanningsklachten

  Reageer
  #5

  Ik zou niet meteen van het ergste uitgaan of bang worden van je lichaam. Is eerder teken dat er wat lichtelijk is ontregeld in je lichaam. Een complementair genezer kan kijken naar hele gezondheidssituatie, zoals voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding en adviseren over voedingssupplementen. Kan goed zijn om je voedingspatroon eens onder de loep te nemen. Denk aan een teveel aan snelle suikers en vooral geraffineerde suikers. Frisdrank natuurlijk helemaal funest. Ook toevoegingen als smaakversterker en kunstmatige zoetstoffen. Verder kan soja je schildklier ontregelen. Denk verder aan de invloed van electromagnetische velden. En slapen op metaal verhindert het gezonde aarden en je lichaam kan niet goed ontspannen.

  Reageer
  #6

  Hoe is het nu een jaar verder met je klachten ?

  Reageer
Reageer op: Spiertrillingen… ziekte?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif