Spierkrampen & vermoeidheidsaanvallen

 • #1

  Hoi.

  Ik ben een meisje van 21 jaar. Heb al 3 jaar last van vermoeidheid, waarvan de laatste 8 maanden zo dusdanig dat ik kort geleden heb moeten besluiten om mijn studie tijdelijk stop te zetten (ben 3e jaars hbo student) en mijn baan van 28 uur per week als leerling op te zeggen (ik studeerde duaal).

  Het is een vermoeidheid die ineens toeslaat en dan 2 uur tot c.a. 3 dagen kan duren. Mijn lichaam voelt dan helemaal op.

  Nu zit ik voor de vermoeidheid  sinds c.a. 6 weken in revalidatie. 2x sporten in de week & om de week ong. naar de psycholoog.

  Sinds een jaar ongeveer heb ik ook krampen in mijn handen. Hoge spierspanning in mijn (onder)armen (zeg maar alsof mijn huid te klein is voor mn spieren). Wisselende spierkrampen in mijn kuiten, handen & armen. Af en toe heb ik ook een soort spierkramp in mijn wangen (heel vaag). Ook leken mijn onderarmen een tijd geleden in ‘de fik’ te staan. Een brandend gevoel. Ik heb bij de fysio 4x dryneedling gedaan. Dit werkte, alleen na een tijdje komt het weer opzetten.

  Verder merkte ik met het volgen van colleges en lezen van teksten dat mijn informatieverwerking  trager is geworden. Ik moet vaker teksten doorlezen & colleges kon ik op den duur niet meer volgen.

  In het begin deed ik ipv 1 uur aan de stof zitten, dan maar 2 uur.

   

  Kort samengevat: het komt er het gaat & er zijn goede en minder goede weken. Maar het maakt me compleet radeloos, aangezien ik veel wil, maar weinig kan op die momenten

  Reactie
  #2

  Herkent iemand dit en wat is jullie advies hiermee te doen? Het laten uitsluiten of gewoon niks?

  want ik dacht al 8 maanden het komt wel goed en ik ga gewoon door en zie het wel. Ben ook niet iemand die graag hele dagen thuis zit.

  Reactie
  #3

  Je zou advies kunnen vragen aan een complementair genezer. Vermoeidheid kan met veel dingen te maken hebben, zoals voedingspatroon, candida, tekorten aan voedingsstoffen enz. Belangrijk is wel om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Bloedonderzoek zegt niet zo heel veel maar op alternatief gebied zijn andere testmethoden, zoals kinesiologie. Ook electrosmog van onze moderne apparatuur en wifi kan klachten geven. Op scholen is die vaak erger dan thuis.  Sowieso beter naar je lichaam luisteren. Misschien iets van yoga doen, zorgen dat je in de natuur komt, zorgen voor een rustige ademhaling enz.

  Verder goed om je te laten adviseren over inkomen, werk en opleiding. Misschien dat je in aanmerking kan komen voor Wajong maar tegenwoordig krijg je dat niet zo snel meer. Voor de aanvraag van zo'n uitkering vooral niet te positief zijn dat je verder wil leren, ook  al zou je dat willen. Wajong kan wel een basis zijn om weer verder te kijken. En kijk eens rond op het wajong-forum van het UWV.

  Reactie
  #4

  ik ben al bij de internist geweest afgelopen zomer. Die heeft op alle tekorten gecheckt. Ben ook al bij een mesoloog geweest..  heeft niks geholpen.

   

  wajong is alleen als je een ziekte of beperking hebt waardoor je niet kan werken bv. Maar dat is bij mij niet het geval & sws al niet aangezien ik gewoon een hbo studie doe.

  Daarbij Zit ik niet te wachten op een uitkering. Ik wil gewoon werken in deze maatschappij, want een uitkering lost mijn situatie niet op.

  Reactie
Reageer op: Spierkrampen & vermoeidheidsaanvallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief