Peesontsteking bovenkant voorvoet

  • #1

    Vandaag van een waarnemend huisarts te horen gekregen dat ik een peesontsteking in mijn voorvoet heb. Helaas was ze verder niet erg spraakzaam en is mij nog veel onduidelijk. Ik baal ontzettend dat mijn (goede) huisarts met vakantie is.

    Het advies van de waarnemer:

    - röntgenfoto voor uitsluiten van botbreuk

    - week lang ibuprofen 3x400mg daags slikken

    - rust op bank/bed

    - verder niets, onbekende duur. Krukken oid werden mij ook niet eens geadviseerd.

    Ik heb het sinds ongeveer een week. Het begon vlak voor mijn vakantie, uit het niets, en het was toen nog niet zo noemenswaardig. Ik heb wel regelmatig pijntjes en die verdwijnen altijd weer. Maar deze pijn nam ondraaglijke vormen aan. Vooral na een zware wandeltocht waarbij ik in een berggebied helaas de verkeerde kant uit gestuurd werd... Daarna heb ik vooral mank gelopen en nu kan ik niet meer op de voet staan. Dan schieten de steken door merg en been.

    Al met al zit ik behoorlijk met de gebakken peren. Zo heb ik geen auto, geen sociaal leven en geen lift, dus moest ik vanmorgen kermend van de pijn over straat hinken naar de huisarts en ook weer op dezelfde manier terug naar huis. Tussendoor tegen prullenbakken en lantaarnpalen aanleunen. Dat voelde zo machteloos... Hoe ik binnenkort röntgenfoto's moet gaan laten maken in het ziekenhuis, is mij een raadsel. Hopelijk lukt het als de krukken er zijn, die kunnen over een paar werkdagen geleverd worden. Op dit moment moet ik mij kruipend naar de wc en naar mijn keuken bewegen...

    Kan iemand mij meer vertellen hierover? Tips geven of ervaringen delen? Wijzen mijn klachten op iets anders dan een peesontsteking? Alles is welkom. Dank.

    Reageer
    #2

    Klinkt eerder als jicht.

    Probeer Naproxen dit is gewoon bij de drogist verkrijgbaar.

    Sterkte!

    Reageer
    #3

    Inmiddels mijn eigen huisarts telefonisch gesproken. Marsfractuur sluit ze niet uit. Jicht is niet genoemd en kan ik ook minder goed plaatsen. De oorzaak ligt waarschijnlijk in het niet tijdig vernieuwen van steunzolen (ca. 7 jaar oud).

    Inmiddels kan ik al 5 dagen niet lopen (muv die helse tocht naar de huisartsenpraktijk). Ik hoopte op verbetering, maar helaas.

    Reageer
    #4

    wat  vreselijk  ,ik weet  wat het is. je  steunzolen kun  je beter  ieder jaar  laten  vernieuwen,met een aanvullende verzekering  word  dat vergoed.hoe is het  verder verlopen???

    Reageer
Reageer op: Peesontsteking bovenkant voorvoet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief