peesontsteking in voet

  • #1

    vanmorgen met dochter (15) naar de huisarts geweest. En die vertelde dat mijn dochter een peesontsteking in haar voet (bovenop?) had. Dat kan een langdurende kwestie worden. Ze mocht er wel alles mee doen?
    Niet dat dat gaat want ze is gewoon aan het strompelen nu.

    Mijn vraag: heeft rust nut? Of oefeningen, of medicijnen? En wanneer zou die pijn minder moeten gaan worden?
    (had ik natuurlijk aan de huisarts moeten vragen :))

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Ga zo snel mogelijk naar een goede podotherapeut en laat je adviseren over schoenen en zolen;anders praten we over maanden en maanden

    Reageer
    #3

    Oh jee, hier schrik ik wel erg van eigenlijk....

    Maar ik heb je advies ter harte genomen, en heb een verwijskaart gevraagd voor de podotherapeut.
    Dank je wel.

    Reageer
    #4

    Ik denk dat je de opmerking van Anneke moet relativeren. Een verwaarloosde peesontsteking kan een langdurig proces zijn. Maar goed behandeld en de de juiste leefregels volgend, kan het eenvoudig en snel genezen. Zeker bij jonge mensen is de prognose goed.

    Reageer
    #5

    Een peesontsteking is een tendinitis, en hierbij is alleen de pees ontstoken, terwijl bij een peesschedeontsteking, ofwel een tendosynoviitis de peesontsteking gepaard gaat met een ontsteking van de beschermende peesschede. Van de meest voorkomende gevallen is de pees die over de bovenkant van de voet loopt, een bekende vorm.

    In de regel geldt bij dergelijke aandoeningen dat acuut rust, en slechts belasten op geleide van pijn om de doorbloeding en het herstel van het weefsel te stimuleren, de beste prognose geeft.

    Dus voorlopig niet sporten en niet zwaar belasten. Vaak is hiermee bij kinderen voldoende gedaan en herstelt het jonge lichaam zich verder vanzelf.

    Bij toch herhaaldelijk en blijvend belasten, kan het wel ernstiger worden en het een langdurig proces worden.

    Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zeker omdat jonge mensen vaak erg ongeduldig kunnen zijn!

    Reageer
    #6

    vergeten te melden dat ontstekingsremmers als aspirine of ibuprofen de pijn en ontsteking kunnen verminderen. Let wel dat je deze medicatie niet langer dan een week gebruikt.

    Reageer
    #7

    podotherapeut heeft bij mij niet geholpen.
    heb zelfs cortison-spuiten (2x) gekregen en ook dat hielp niet.
    ben nu bij een therapeut en gaat langzaam wat beter en natuurlijk rusten en geen sport beoefenen.

    Reageer
    #8

    Heb ik ook.Ook bovenop.Mijn podotherapeute adviseerde me om te koelen met ijs(niet rechtreeks op de huid !)en de voet wat omhoog te leggen.De schoen niet te strak dichtmaken(evt.binnenzool er even uit zelfs-dat scheelt ook).En rust geven en geduld hebben.
    De huisarts gaf Diclofenac,maar daar kreeg ik teveel last van.(maag).heeft wel gehoplpen .Evt.paracetamol kan ook.
    We zijn nu bijna 3 weken verder,het gaat beter ,lopen gaat wel weer goed,maar het is nog niet over!!
    Pas op voor ' om de pijn heen lopen' ,dan verplaats je t probleem!!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb sinds vrijdag erg last van m'n voet, waarschijnlijk omdat ik donderdag heel lang heb moeten lopen. De pijn wordt steeds erger en ben gister naar de huisarts geweest, hij zegt dat ik een peesontsteking heb, maar sluit niet uit dat er eventueel ook een middenvoetsbeentje gebroken kan zijn. Ik heb een spray en ontstekingremmers/pijnstillers gekregen, en hij adviseerde me om een paar keer per dag ijs op m'n voet te leggen. Dit heb ik nu 2x gedaan, maar als ik het ijs erop leg gaat het vrijwel meteen heel erg steken en pijn doen, is dit normaal?

    Reageer
    #10

    Stekende pijn is niet normaal bij een normale gezonde voet. Volgens de huisarts kan het een peesontsteking zijn of een gebroken middenvoetsbeentje, maar stekende pijn lijkt meer op het tweede te wijzen. Als de klachten aanhouden, ga dan even terug naar de huisarts voor een röntgenfoto. Middenvoetsbeentje kunnen namelijk breken als gevolg van overbelasting.

    Reageer
    #11

    Ik loop ook al anderhalve week met een peesontsteking in mijn voet.

    Vorige week dinsdag naar mijn eigen huisarts. Er was niks aan de hand en ik moest maar gewoon rust houden. Donderdagavond was mijn voet onwijs dik, blauw, paars, rood en verschrikkelijk pijnlijk. Wéér kon ik er niet op lopen of staan. Om 22:30 uur nog naar de huisartsenpost.

    'Ik denk dat het waarschijnlijk een peesontsteking is. Ben je verder gezond?' JA! 'Dan geef ik je diclofenac. 3x 5daags innemen.'

    Nu heb ik zelf al een heeeeeeele lage bloeddruk. Als je dan ook nog medicijnen krijgt die je bloeddruk nog verder verlagen, is dat niet echt fijn. Gister (na 2x 4daags gebruik) van ellende gestopt met die troep. Ik voel me nu een stuk beter, maar de pijn komt wel terug.
    Deze week toch weer naar mijn eigen huisarts terug.

    Reageer
    #12

    Ik loop al maanden met pijn in mijn voet. Ik heb al pijnstillers gehad,heb sinds een maand of 2 steunzolen en het helpt allemaal niet. Ik heb er ook dagen tussen zitten dat het goed gaat en dat ik geen last heb, maar op het moment is het echt knudde. Ik kan amper lopen, zoveel last heb ik er van. Ik heb ook al therapie gehad, maar ook zonder resultaat. Ik ga morgen maar weer eens naar de dokter hiervoor, want ik wordt er een beetje moe van.

    Ik houd jullie op de hoogte.

    Groetjes van Rilana

    Reageer
    #13

    Wat is de aanleiding van jouw klachten geweest? Is dit langzaam ontstaan of heb je ooit een blessure gehad aan de voet?

    Reageer
    #14

    Ik heb een peesontsteking in mijn enkel en zit er al zeven maand mee. Van alles geprobeerd, rusten, koelen, ontstekingsremmers, de zolen meerdere keren aangepast, nieuwe zolen en acupunctuur. En nu weet ik het niet meer.
    Weet iemand een behandeling wat succes kan hebben?

    Reageer
    #15

    hallo,

    waar zit de pijn ergens a je enkel?
    bij mij is het buitenkant linkerenkel (peroneuspeesontseking)
    maar gaat ook niet over.
    veel ijs ,massage,diclofenac.
    zit er nu ook al 4 weken mee, vooral nachtelijke pijn ,kan niet op die kant liggen .

    hoe is het nu met jou pijn? zit een beetje met vragen rond belasting, wat kan wat niet?

    Reageer
Reageer op: peesontsteking in voet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief