Bang voor HIV

 • #1

  Ik ben in een dronken bui naar een raamprostituee geweest. Ik heb +/- 10 seconden in haar gezeten, heb WEL een condoom gebruikt en ben bij lange na niet klaargekomen (drank..geen opwinding, etc.).. Nu ben ik zeer snel bang en had direct na de daad ontzettende spijt!

  Loop ik kans om toch iets engs als HIV op te zijn gelopen? Of is dat echt verwaarloosbaar?

  Dank jullie wel alvast

  Reactie
  #2

  Soa worden met name overgedragen via sperma, bloed of vaginaal vocht en bij contact tussen de slijmvliezen. Slijmvliezen zitten onder andere in de vagina, penis, anus en in de mond. Een soa-infectie kun je ongemerkt krijgen en ongemerkt doorgeven aan een ander. Als je veilig vrijt, is de kans om een soa op te lopen klein.

  Je vrijt veilig als je: seksueel contact hebt met één vaste partner, die zelf ook nooit met een andere partner vrijt en geen soa heeft; elkaar streelt, tongzoent, kust, knuffelt, masseert, jezelf bevredigt of elkaar met de hand bevredigt; bij vaginale geslachtsgemeenschap (penis in de vagina) een goedgekeurd condoom gebruikt; bij anale geslachtsgemeenschap (penis in de anus) een goedgekeurd condoom met extra veel glijmiddel gebruikt.

  Om hiv te voorkomen moet je er bij orale seks (pijpen en beffen) voor zorgen dat er geen sperma of (menstruatie)bloed in de mond komt. Om het (kleine) risico van andere soa via orale seks te voorkomen, kan sowieso een condoom worden gebruikt als de penis in de mond komt en een beflapje (of opengeknipt condoom) bij het likken van de vagina.

  http://www.soaaids.nl/veiligvrijen_vervolg/wat_is_veilig_vrijen_veilig_of_niet

  Reactie
  #3

  Dure condooms zijn niet per definitie beter zijn dan goedkope. De goedkoopste condoom, de Jippy van 10 cent per condoom, is zelfs de beste koop. Dat bleek na het testen van 21 condooms door de Consumentenbond.

  Bij eerdere tests van condooms door de Consumentenbond was er nog weleens wat mis, zoals zwakke plekken of lekkage. Nu scoren alle 21 typen op deze punten goed.

  Reactie
Reageer op: Bang voor HIV
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief