Bang voor HIV

 • #1

  Beste, ik hoop dat hierop word gereageerd. Ik ben namelijk super bang en kan al een tijdje niet slapen.

  Ik heb paar keer seksueel contact gehad met jongens waarbij 1x mijn condoom is gescheurd. En ik 1x een aft in mijn mond had en ermee iemand heb gepijpt.

  De personen waarmee dit gedaan is, zeggen zelf geen HIV te hebben maar dat weet je nooit zeker van one night stands.

  Ik heb namelijk ook 1 week geleden een tekenbeet gekregen, hiervoor had ik de huisartsenpost gebeld omdat ik dat niet in de gaten had en de teek perongeluk uit mijn been had gekrapt. Hiervoor heb ik nu een kuur van 2 weken antibiotica gekregen waar ik op dag 4 zit.

  Echter door de angst en stress (dat gevoel heb ik) kon ik niet goed eten en was ik veel eraan aant denken. Ik kreeg ineens na mijn eerst inname van de kuur ook last van heel heftige rugpijn, heftige moeheid, misselijkheid en last van mijn kniën.

  Nu vraag ik me af of het door de angst en stress komt, door de tekenbeet die maar 3 dagen voor de antibiotica plaats vond, of door het seksueel contact.

  De GGD en de Huisartsenpost hadden mij verteld niet in aanmerking te komen voor een PEP kuur omdat de risico te klein was en er geen sprake was van sperma of veel bloed.

  Ik heb vaker last van angst dat ik dan een ziekte zoals HIV oploop en dan word ik helemaal gek. Ik kan namelijk niet slapen en alle klachten worden alleen maar erger.

  Kan iemand mij info geven of helpen..?

  Reageer
  #2

  Dan kun je het beste een HIV test doen. dat is dan de enige manier op zeker te zijn dat je geen HIV hebt. Uitgaande van wat je hier schrijft, acht ik het risico op HIV toch wel zeer onwaarschijnlijk

  Reageer
  #3

  Ja ik heb morgen een afspraak voor een HIV test. Ik ga er eigenlijk vanuit dat ik het niet heb. Ik heb echter nu hele erge last van spierpijn terwijl ik niks gedaan heb. Dat vind ik ook heel raar.. weet je waarom dit is?

  Reageer
  #4

  Ik zou het zo niet kunnen zeggen

  Reageer
  #5

  Ben bij de huisarts geweest.
  Mag woensdag een HIV test doen.
  De huisarts deed een beetje moeilijk om de test omdat die nu nog niet betrouwbaar zou zijn en ik anders nog meer zou stressen tot de 12 weken voorbij zijn.
  Is het waar dat het pas na 12 weken zeker is de uitslag? Vanaf welke week is het al zeker om geen zorgen te maken?

  Daarnaast zei de huisarts dat ze ook denkt dat het door de stress komt de spierpijn.

  Maar de spieren in me rug doen echt ontzettend pijn en het is nu al 1 week zo. Ik ben gewoon soms aant denken van zal ik dan echt geinfecteerd zijn? Maar dan denk ik heletijd dat ik bijna geen risico’s heb gelopen afgelopen 5 bed partners in de afgelopen half jaar. Het is altijd veilig met een condoom gegaan. En ik heb nooit ergens bloed of sperma gezien of iets.

  Kan iemand mij de angst wegnemen?
  Wat kan ik doen?

  Reageer
  #6

  Testen kan met een combitest vanaf 6 weken en is dan ook betrouwbaar

  Reageer
  #7

  Ik ben echt bang ik weet niet meer wat ik moet doen.. ik word helemaal gek en lijkt wel alsof ik de symptomen allemaal langzaam krijg. Iemand die me kan helpen?..

  Reageer
  #8

  Hi,

  Ik zie dat je stress niveau ontzettend oploopt. Vreselijk en ik ken het ook 🙁

  Dat je ongewild/onbewust je spieren aanspant, klinkt wel heel aannemelijk. Ook ik heb mega veel stress en daardoor allerlei klachten. Het is zelfs zo dat je bloedsuiker reageert op stress. En dan kun je bv gaan zweten enzo. Voor je het weet, ontregelt de stress je zo, dat functioneren tot aan de uitslag heel moeilijk wordt.

  Mijn advies - het enige dat mij helpt op dit soort momenten - is de stress dempen. Het beste natuurlijk door helpende gedachten te bedenken en in je hoofd te herhalen, en mindfulness of afleiding zoeken.
  Maar mij helpt op zo'n doordraai moment alleen wat medicatie.

  Jouw huisarts schrijft voor deze stress vast wel wat voor, als je dat even helpt met afwachten. Ik hoop dat dat je helpt - als zo nodig.

  Heel veel sterkte, stress sucks!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb gezien dat Onedayclinic een HIV test aanbied die je na 10/14 dagen na contact al kan aangeven of je HIV hebt. Is dit betrouwbaar en voor hoeveel procent? Daarnaast vind ik mijn klachten nu ik me meer heb verdiept meer lijken op syfillis omdat het begon met aften in mijn mond. Alleen heb ik nu al me laatste antibiotica net geslikt, voor lyme te voorkomen. Dan zou dit ook allang weg moeten zijn die spierpijn enzovoort..

  Reageer
  #10

  Ik heb de hele avond niet kunnen slapen. Werd steeds wakker heel warm en koud en trillingen. Beetje keelpijn rechts achter bij slikken. Ik heb net hiv test gedaan heb was volgens de huisarts toch weer de stress symptomen. Maar toen kwam ik thuis, heb ik in mijn komt temperatuur gemeten. En ja, 40.1 graden. Ik voel me nu nog slechter dan eerst. Me rug doet nog meer pijn. Is het nu vast dat ik HIV of syfillis heb?

  Reageer
  #11

  Hoi,

  Als je koorts, spierpijn en keelpijn hebt, kun je ook verkouden zijn of griep hebben.
  In dat geval is een Corona test misschien een handig idee.

  Als die dan negatief is, zou je voor je rug eens naar een fysio kunnen gaan. Die kan je ook helpen beter met spanning om te gaan zodat dat minder op je lijf slaat.

  Sterkte, groetjes Suzan

  Reageer
  #12

  Een test na 10-14 dagen is absoluut niet betrouwbaar. 6 weken is de tijd voor een betrouwbare test.
  Je krijgt vooral klachten door de en de stress

  Reageer
  #13

  Me koorts was vanmorgen 40.1 graden. In de middag 39 graden en nu 38,4 graden. Wat stress met je kan doen..

  Reageer
  #14

  Het is de vraag of dat van stress is. Er heerst naast corona ook nog een griep

  Reageer
  #15

  Ik kan weer niet slapem.
  Koorts 39,4.
  Om 11uur doe ik een corona test, maar dat zal het vast niet zijn want ik heb bijna geen contact gehad met mensen.

  Ik ben nu ontzettend bang dat ik toch HIV heb. Ik kom er gewoon niet bovenop..

  Reageer
Reageer op: Bang voor HIV
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief