Bang voor hiv

 • #1

  Goedenavond,

  Ik zit met een enorm probleem in m'n hoofd en hoop dat iemand me hierbij kan helpen.

  Ik heb nog nooit onveilig vaginaal or anale seks gehad maar twee/drie weken terug wel onveilige orale seks waarbij hij klaar kwam in mijn mond en ik dit doorgeslikt heb. Vorige week kwam ik toevallig op een verhaal over hiv op internet en dacht ineens terug aan wat ik gedaan had.

  Sinds vorige week ben ik super bang dat ik nu hiv opgelopen zou hebben. Ik hou continue (tot het zieke af) alles in de gaten zoals mijn tong, temperatuur opmeten, of ik geen uitslag heb etc. Ik heb wit aanslag op mijn tong, maar moet er wel bij zeggen dat ik een roker ben en dit eerder gehad heb. Mijn temperatuur is rond de 37.7 verder kan ik niet echt uitslag vinden op wat bultjes na.

  Vorige week soa test laten doen en daar vertelde ze mij dat een hiv test niet noodzakelijk is omdat ik volgens hen geen waarschijnlijk risico heb gelopen.

  Op internet zie ik weer dat orale seks wel gewoon een risico is.

  Ik word helemaal gek en krijg het woord hiv niet meer uit mijn hoofd.

  Reageer
  #2

  De kan sop HIV bij orale seks is erg klein bij MM seks. Bij MV seks nog minder.
  Bij dragers kan hiv worden gevonden in speeksel, voorvocht en sperma. Het oraal slijmvlies heeft echter een goede barrièrefunctie en waarschijnlijk bevat speeksel hiv-remmende factoren. Bij een gestoorde barrièrefunctie van het slijmvlies, bijvoorbeeld door aften, wondjes, andere soa zoals gonorroe of syfilis, ontstekingen van tandvlees of wortelkanaal, zeker in combinatie met contact met genitale wondjes lijkt er wel sprake van een iets verhoogde besmettingskans.

  Reageer
  #3

  Is het dan niet noodzakelijk om na twee keer onveilige orale seks (incl slikken van sperma) op hiv te testen. Voor zo ver ik weet had hij geen genitale wondjes, hetero seksueel contact, en weet ik niet eens of hij wel of geen hiv heeft. Op internet worden er zo veel verschillende dingen vermeld over onveilige orale seks. En maakt het nog uit wat voor afkomst die persoon heeft?

  Reageer
  #4

  Als je denkt risico gelopen te hebben omdat de persoon tot de risicogroepen behoorde, moet je laten testen. Als je zorgen maakt om HIV is het niet erg verstandig om dan 2 x onveilige orale seks te hebben. Dat kan namelijk ook veilig.

  Waar het om draait is of de persoon tot de risicogroep behoorde en of jij wondjes in je wond had als ontvangende partij...

  Reageer
  #5

  Voor zo ver ik weet heb ik geen wondjes in mijn mond gehad de afgelopen maanden en nog steeds niet.

  Behoord een surinaamse heteroseksuele man geboren in Nederland tot een risicogroep? Geen idee.

  Ik weet dat het niet verstandig is geweest maar ik heb eigenlijk nooit over hiv nagedacht totdat ik toevallig een artikel las op internet maar toen was het al tot twee keer toe gebeurd.

  Ik ga me laten testen over een aantal weken maar tot die tijd maak ik me wel vreselijk zorgen en weet niet of ik me wel zoveel zorgen hoeft te maken.

  Reageer
  #6

  Zoals ik al schreef is de kans bij een hetero seksueel oraal contact heel erg klein. De risicogroepen zijn homoseksuele mannen, drugs prostituees en mannen uit sommige Afrikaanse landen.

  Ik denk dat je je niet zo druk hoeft te maken.

  Reageer
  #7

  Hartkloppingen-wanneer-ongerust-maken
  Beste,

  Ik heb afgelopen vrijdag een hiv combo test gedaan. Afgelopen vrijdag zat ik op 29 dagen na laatste risico. De test was negatief.

  Nu heb ik al een week of twee last van een geïrriteerde keel, soms alsof er een brok in me keel zit. Niet echt pijn maar wel een vreemd irritant gevoel. Zojuist heb ik een foto van me keel gemaakt en trof allemaal bultjes aan (zie bijgevoegde foto).

  Zou dit met hiv te maken kunnen hebben? Of is het gewoon iets anders?

  Reageer
  #8

  Met HIV heeft dat niets te maken. Een andere soa zou eventueel kunnen maar ook een opkomende keelontsteking. Dat heerst op het moment.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bedankt voor je reactie. Ik zal van de week eens langs de huisarts gaan.

  Is een hiv combo test na 29 dagen goed betrouwbaar? De medewerker waar ik de combo test heb afgenomen vertelde mij dat ik hiv 1 zo ie zo kan uitsluiten, en dat ik me over hiv 2 niet druk hoeft te maken omdat dat bijna niet voorkomt.

  Reageer
  #10

  4 weken na het contact is de test inderdaad betrouwbaar

  Reageer
Reageer op: Bang voor hiv
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief