Opt. Systeem SOA GGD – HIV kans

  • #1

    Beste lezer,

    Momenteel bevind ik mij in een lastige situatie. Ik ben hypochonder geweest en ben er aardig van aan het herstellen. Nou zit ik met het volgende;

    Momenteel al een tijd aan het daten met een dame. Deze dame is recent nog bij de GGD geweest voor een SOA test en heeft zich eerder laten testen. Ze heeft voor mij een aantal partners gehad (vast) en maar twee los. 7 partners voor mij gehad en seks gehad zonder condoom. Nu is het zo, dat ze bij de GGD is geweest en een soa test heeft laten doen.

    Nu valt ze zelf niet binnen de risico groep en heeft geen sex gehad met mensen uit een risisco groep. Daarom wordt er in Nederland niet standaard getest bij zulke personen op HIV.

    Overigens bleek ze geen andere soa's te hebben zoals chlamydia (waar je standaard op wordt getest). Dit neemt het risico nog verder af (kruis-besmetting).

    Is dit risico verwaarloosbaar, maar toch aanwezig of moet ik toch echt op een HIV test aandringen, in hoeverre is deze angst gegrond. Zijn dit dezelfde risico's die je neemt als je dagelijks deelneemt in het verkeer?

    Groet,

    Mark

    Reageer
    #2

    Er zal altijd een klein risico zijn bij iedere onbeschermde vorm van seksueel contact. Maar het is dan inderdaad aan acceptabel en verwaarloosbaar risico.
    Je hebt nog geen onbeschermd seksueel contact met de dame gehad?

    Reageer
    #3

    Dit heb ik al wel, maar omdat hoe vaker je het doet met een desbetreffend persoon het risico steeds groter wordt twijfel ik steeds meer.

    Binnenkort zijn de HIV sneltest dagen. Wellicht dat ik haar daar naartoe stuur. Maar wellicht is het ook een goed idee om me hier overheen probeer te zetten gezien mijn hypochondrische achtergrond. Gezien een pure hypochonder toch wel weer een ander risico punt zal vinden, zoals of de lancet niet dubbel gebruikt is bij een sneltest of de betrouwbaarheid van een test.

    Wat denkt u dat wijsheid is?

     

    Groet,

    Mark

    Reageer
    #4

    Dit heb ik al wel, maar omdat hoe vaker je het doet met een desbetreffend persoon het risico steeds groter wordt   dat is nonsens.  Om HIV te krijgen is eenmalig contact ook voldoende.

    Het is alleen mosterd na de maaltijd om je daar pas druk over te gaan maken nadat je al onbeschermde seks hebt gehad. Je zou je dan ook zelf kunnen laten testen.

    Reageer
    #5

    Dit is niet helemaal waar. Het is natuurlijk niet 100% zeker dat je het na (5) keer seks contact HIV opgelopen hebt. Per individueel normaal hetero seksueel contact is overdracht van HIV zelfs als iemand HIV positief is buiten de primaire infectie (hoogste viral load) heel klein.

    Vandaar mijn vraag of ik mag vertrouwen op het systeem van de GGD bij deze desbetreffende dame.

    Reageer
    #6

    Daarom schreef ik dat het een aanvaardbaar en verwaarloosbaar risico was.
    Op de andere vraag kan ik geen antwoord geven. Ik ken de dame niet en ook de contacten niet die ze heeft gehad.

    Reageer
Reageer op: Opt. Systeem SOA GGD – HIV kans


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief