HIV besmetting?

  • #1

    Beste lezer(es),

    Ik heb een vraag over de besmettingskans van HIV bij orale seks.

    Hoe groot is de kans op besmetting als je iemand hebt gepijpt zonder condoom, hij klaargekomen is op zijn buik en jij een tijdje daarna een beetje van zijn sperma hebt geslikt?

    Ik heb op internet zitten rondneuzen en i know, niet doen! Dat raad ik iedereen ook aan. Ben nu namelijk erg bang en niet meer vrolijk en sta ermee op en ga ermee naar bed. Maar hoe groot is nu de kans dat je hiervan besmet raakt? Dit is namelijk op 1 september bij me gebeurt. Ben ook geneukt, maar dat was met condoom en flink wat glijmiddel. Een beetje van zijn sperma is terecht gekomen op mijn geslachtsdeel.

    Ben een jongen van 17 jaar en ik weet dat je je gratis kunt laten testen bij de GGD, maar ben nog niet uit de kast dus moet daarom eerst een echte reden nodig hebben om me te laten testen, of het aan mijn ouders zeggen.

    Alvast bedankt iedereen voor de reacties en hopelijk wordt ik er wijs van.

    Het heeft wel een knop bij me omgedraaid moet ik zeggen, eerst dacht ik dat seks zonder condoom lekkerder is en wilde ik echt zonder doen, nu omarm ik als het ware het condoom, misschien een lesje voor mijn veiligheid???

    Reageer
    #2

    Bij de GGD kun je je anoniem en gratis laten testen. Met uit de kast komen heeft dat niets te maken.  Daar kijken ze bij de GGD niet naar.Er is een heel kleine kans op HIV als je sperma binnenkrijgt. En dat heb je dus gedaan..

    Laat dus wel een test doen. dat kan al bij 4 weken na het onveilige contact.

    Reageer
    #3

    Dank voor uw reactie Tandor

    Na 4 weken al? Ik dacht dat een test pas echt betrouwbaar is na 3 maanden. Tenminste dat had ik gelezen ergens op internet.

    Verder vraag ik me af wat nu precies de symptomen zijn van een besmetting. Na het lezen op internet heb ik me namelijk helemaal gek gemaakt. Dit heeft waarschijnlijk voor veel stress gezorgd, weinig eetlust en druk maken over van alles.

    Zoals bijvoorbeeld dat ik op sommige plekken, vooral op de armen, handen en heel soms op de benen wat rode pukkeltjes heb, Ze zijn zo klein, Groter dan 4 mm zullen ze zeker niet zijn. Wat zou dit kunnen zijn? Ze jeuken niet, doen ook geen pijn, en na een of twee dagen ''drogen'' ze uit en blijft er eventueel een rood plekje over of is er niets meer te zien. Sommige zijn ook kleurloos.

    Heb op het internet gekeken en kon hier niets over vinden. Misschien heb ik het altijd wel al gehad maar maak ik me er nu druk over i.v.m. mijn angst voor soa's die ik de afgelopen dagen heb opgebouwd. Door deze constante stress ben ik overdag meestal moe, het ging een paar dagen goed, na gerust gesteld te zijn door Sense. Maar de stress speelt toch weer op. Had toevallig een artikel gelezen van iemand anders hier die dat ook heeft (gehad). Dat je je bij alles afvraagt ''zou dit een symptoon zijn van HIV?''. Denk bijvoorbeeld aan die bultjes, puistjes in mijn gezicht wat in principe normaal is voor mijn leeftijd en het vermoeid zijn.

    Fijn dat ik hier kan praten erover. Anders werdt de stress me al helemaal te veel, en zit nu na meer dan 2 weken al op het randje.

    Reageer
    #4

    Met de huidige testen kun je al vanaf 4 weken een betrouwbare test doen.

    De eerste verschijnselen zijn die van een conversiegriep. Gekenmerkt door hoge koorts. Deze conversiegriep duurt ca   6-7 dagen. Als je huiduitslag krijgt, is dat over het hele lichaam.

    Stop met zoeken op internet, want dat zorgt alleen maar voor nog meer stress en nog meer klachten die door de stress worden veroorzaakt.

    Reageer
    #5

    Heb ook even de hyperventilatie test gedaan. Uitslag hiervan was 43. Heb deze test gedaan omdat ik aan mezelf merk dat ik ongezond bezig ben over dit. Zoals somber zijn, moe zijn, nergens zin in hebben, de hele dag in angst zitten en aan overal denken ''zou dit een symptoon zijn?''

    Reageer
    #6

    Dat geeft aan dat je van de angst en de spanning aan het hyperventileren bent.  Dat geeft op zich al verschillende klachten..

    Reageer
    #7

    Natuurlijk goed dat je het met condoom gedaan hebt. Als je partner dat perse wilde vermoed ik dat hij juist bang was voor hiv. Ps als de sperma eerst op je buik gelegen heeft is kans op hiv vrijwel nihil. Als hiv in aanraking komt met zuurstof(al helemaal als het niet in bloed zit, maar in sperma of gewoon voorvocht) is het vrijwel gelijk inactief. Orale seks ansichten is echt een heel laag risico (inclusief sperma slikken). Wel is het echt aan te raden om het (incl oraal) veilig te doen,  want hele lage kans is toch een kans en vooral bij anale seks is het risico het hoogst. Maar ook bij msm is het risico dat je partner hiv heeft vele malen hoger dan bij hetero partner dus blijf aub tot je zeker weet dat je partner hiv vrij is en jullie zeker monogaam zijn, een condoom gebruiken.

     

    Voor je huidige ervaring is de kans op hiv wel extreem laag, maar voor je gevoel wel testen. Dit is definitief met 4 weken voor jou.

    Reageer
    #8

    Dank je wel Tandor en Kep.

    Heb het vanmiddag aan mijn ouders verteld na weken in spanning te hebben gezeten. Op dat moment kwam alles even los. Moest even flink huilen van alle opgekropte spanning, angst en stress.

    Ga morgenvroeg even bellen naar de GGD voor een afspraak. Zijn daar alle soa's gratis te testen?

    Je stelt me wel erg gerust Kep. Volgens de SOA test van SOAIDS moet ik me toch laten testen op meerdere SOA's, dit ga ik dan waarschijnlijk ook aangeven en doen.

    Word vervolgd dus.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Maar wat voor soort huiduitslag krijg je dan trouwens?

    Het is inmiddels 6 weken en 2 dagen geleden, geen koorts ofzo gehad. Maar ik maak me best zorgen voor die kleine pukkeltjes (waar ik het eerder over had) waarvan ik een paar op mijn armen heb, paar op mijn handen en soms op mijn benen.

    Heb een afspraak bij de GGD voor komende woensdag maar het duurt zo lang 🙁

    En waar zijn gezwollen lymfeklieren aan te herkennen? Zag wel dat ik een aantal kleine pukkeltjes (kleurloos) heb daar van zo'n 2 mm maar weet niet of ik dat al eerder had daar.

    Reageer
    #10

    Het zijn geen HIV symptomen. Je met dit stoppen. Het heeft totaal geen zin om daarmee bezig te blijven en te zoeken. Alleen een test kan je de absolute zekerheid geven.

    Reageer
    #11

    Oké Tandor. Snap inderdaad wat je bedoelt. Ik moet gewoon wachten tot die test wordt gedaan.

    Woensdag is het 6 weken en 5 dagen na de onveilige seks. Ik laat me dan testen. Stel dat die test negatief is, mag ik er dan vanuit gaan dat ik het niet heb? Of is een 2e test na 3 maanden toch noodzakelijk volgens u?

    Bedankt voor de tip en geruststelling. Mede dankzij u laat ik me testen en daar ben ik erg blij mee.

    Ik laat de uitslag van de test wel weten hier, als sommigen dat zouden willen weten. Dat is wel zo netjes van me i.p.v. niks meer van me laten horen.

    Reageer
    #12

    Als je met 6 weken een negatieve test hebt kun je er vanuit gaan dat je GEEN HIV hebt. Laat woensdag even wat weten.

    Reageer
    #13

    Heb natuurlijk naast HIV ook risico gelopen op andere soa's. Kan iemand mij misschien even helpen?

    • Als ik naar de wc ben gaan poepen krijg ik pijn aan mijn anus. Maar na het afvegen met wc papier heb ik er daarna geen last meer van.
    • Sinds vanochtend heb ik een beetje pijn tijdens het slikken, niet echt hele erge pijn maar meer een soort van raar gevoel linksachter bij mijn tong.

    Zijn dit misschien tekenen van andere soa's die ik zou kunnen hebben opgelopen? Ik zal het wel aangeven bij de GGD en aandringen op onderzoek naar HIV, Syfilis, Chlamydia, Gonorroe en Hepatitis B. Dat gaf de SOAIDS test aan. Niet zozeer omdat ik echt volle kans heb opgelopen op alles. Maar omdat bij msm sommige soa's vaker voorkomen en je soms geen klachten ervaart.

    Alvast bedankt

    En nee, heb niet zitten internetten haha. Daar weerhou ik me nu wel van.

    Reageer
    #14

    Ik vind dat niet echt soa klachten. Bovendien heb je veilige anale seks gehad. Dus een soa in/aan je anus is dan sowieso onwaarschijnlijk

    Reageer
    #15

    O nee dat komt omdat ik (ongeveer) 1 jaar geleden met iemand had afgesproken en de bedoeling was dat we anale seks zouden hebben maar doordat ik dat toen nog nooit had gehad kreeg hij hem niet anaal bij mij erin zeg maar. Was aan het denken zou dat misschien iets veroorzaakt kunnen hebben.

    Maar feit is dus volgens mij dat ik best weinig afweet van symptomen bij een soa dus bedankt dat je even reageerde.

    Ik was aan het denken over die uitslag van SOAIDS. Ze adviseren om erg veel te testen maar weet niet of de GGD daar wel in mee zou gaan om de reden die daarvoor is gegeven. Je gaat immers af op risico.

     

    Bijlagen:
    Reageer
Reageer op: HIV besmetting?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief