Herpes Genitales of gewoon bacterie?

Online ZorgZus
 • #1

  Goedemorgen,

  Maand geleden in een dronken bui stom onveilige seks gehad met een onbekende. Aangezien ik in een relatie zit kreeg ik een enorm schuldgevoel en heb het m'n vriendin direct verteld. Na 4 dagen kreeg ik wat lichte klachten bij het plassen en ontdekte ik 2 kleine rode vlekjes net onder de onderkant van mn eikel. Deze waren compleet pijnloos en geen blaasjes of vocht in ontstaan. Naast een wat jeukend gevoel en een klein beetje branderigheid bij plassen verder geen klachten. Ben getest op Chlamydia, Gonorroe en Mycoplasma en allemaal negatief. Ik houd helaas wel de lichte rode vlekjes (die overigens in een maand tijd nooit zijn veranderd). M'n huisarts gezegd dat ik angst heb voor herpes genitaal. Die zei dat hij de vlekjes niet op een herpes vindt lijken en dat hij helaas geen swab kan nemen om te onderzoeken aangezien er geen blaasje of vocht aanwezig is. Aangezien ik me al erg schuldig voel over het vreemdgaan durf ik nu geen seks meer te hebben met mn vriendin omdat ik bang ben haar ergens mee te besmetten. Alleen weet ik dus zelf helemaal niet wat er aan de hand is. Heb volgende week weer een afspraak met de huisarts of er verder onderzoek nodig is. Heeft iemand tips wat dit eventueel nog meer zou kunnen zijn? of tips hoe hiermee om te gaan? Wellicht dat ik dit dan mee kan nemen in het gesprek met mn arts. Hoor erg graag aangezien ik er geestelijk steeds meer last van begin te krijgen.

  Alvast erg bedankt!

  Reageer
  #2

  Wat jij beschrijft is veel te vaag om er via dit forum iets zinnigs over te zeggen.

  Als er geen blaasjes aanwezig zijn, dan kan de huisarts inderdaad geen swab afnemen voor onderzoek. Herpes blaasjes ontstaan meestal 3 dagen tot een week na besmetting. Niet pas na een maand. Als het herpes zou zijn geweest, dan krijg je meestal duidelijk zichtbare blaasjes.

  Genitale wratten zou natuurlijk een optie kunnen zijn, maar die herken je ook wel omdat het echt eruit ziet als wratten.

  Reageer
  #3

  Oke dank voor je reactie. Zal het proberen iets korter en wellicht duidelijker te omschrijven.

  - Onveilige seks gehad
  - 4 dagen na onveilige seks lichte irritatie bij plassen en veel moeten plassen
  - Ook na 4 dagen twee rode vlekjes/zweertjes? ontdekt aan de onderkant van mn eikel bij het toompje.
  - Nu maand later nog steeds diezelfde vlekjes aanwezig, maar geen pijn, geen blaasjes.
  - Ben getest op Chlamydia, gonorroe en Mycoplasma. Allemaal negatief terug gekomen.

  Heb alleen nog steeds wat lichte klachten bij het plassen en een wat jeukend gevoel.

  Maar als ik jouw bericht lees dan had ik als het echt Herpes was geweest meer last gehad en blaasjes?

  Reageer
  #4

  Herpes kan ook wel zonder blaasjes verlopen, maar meestal zie je wel blaasjes. Branderig gevoel in urinebuis kan ook komen van herpes. Maar herpes geeft na 1 maand eigenlijk geen klachten meer. Het virus is dan in een rust toestand in de zenuwen getrokken als het ware, en pas bij een nieuwe uitbraak krijg je weer klachten, maar die uitbraken zijn niet zo snel achter elkaar.

  Als klachten al na 4 dagen na infectie ontstaan, dan lijkt het eerder op een bacterie zoals gonorroe en chlamydia. Die kan je testen vanaf 2 weken. Als jouw testen na 2 weken zijn gedaan, en negatief zijn, dan moet je er vanuit gaan dat je dat niet hebt.

  Vlekjes of zweertjes kan dan mogelijk weer op syfilis duiden, alhoewel de kans daarop niet heel groot is. Omdat er nu een maand voorbij is kan je een bloedtest voor syfilis laten doen. Misschien is dat aan te raden? Overleg met je arts.

  Je schrijft dat er een nieuwe afspraak met de huisarts staat. Ik zou daar heen gaan en even opnieuw doornemen wat er is gebeurd en wat er qua klachten nog is nu.

  Reageer
Reageer op: Herpes Genitales of gewoon bacterie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief