Herpes of niet?

Online ZorgZus
 • #1

  Dag iedereen,
  Ik heb ondertussen 3 dokters bezocht, zij beweren alle 3 dat ik “waarschijnlijk” geen herpes heb, zweertjes heb ik niet en een bloedonderzoek vinden ze onethisch, omdat dit niet nauwkeurig genoeg zou zijn. Ze kunnen dus alleen maar gokken met wat ze met het blote oog kunnen vaststellen, en dit stelt mij niet gerust.

  Mijn verhaal: eind 2020 had ik een boel onenightstands, sommigen zonder bescherming. Eind december 2020 kreeg ik koorts, pijn in onderbuik, vaginale irritatie, brokkelige afscheiding, branderig gevoel… vreselijk. De dokter stelde chlamydia vast. Hierop volgde een antibioticakuur van 2 weken, waarna het uit mijn lichaam was. Het was inmiddels januari 2021.
  Februari 2021 - gelijkaardige symptomen. Vaginale irritatie, jeuk, branderig gevoel, vieze afscheiding, pijn bij het plassen, pijn bij het (veilig!) vrijen, etc. Geen chlamydia meer, de dokter dacht aan vaginale schimmelinfectie als gevolg van de recente antibioticakuur. Over-the-counter zalf (een wondermiddeltje bij mijn vorige schimmelinfecties) had een averechts effect - zoveel brandende pijn dat het zweet mij bijna uitbrak. Voor de aardigheid een vibrator proberen in te brengen - lukte niet. De zwelling was zo erg dat mijn vagina haast leek dicht te groeien. Dit heeft een flinke maand geduurd, daarna ging het eindelijk over.
  Ondertussen is het januari 2023 en ik heb weer last van irritatie en af en toe een beetje pijn. Begin van de maand volgde ik ook weer een antibioticakuur (tegen blaasontsteking). Mogelijk is hierdoor de flora daarbeneden gewoon verstoord.
  Belangrijk: tijdens elke “aanval” analyseerde ik mijn vagina echt tot in de details, en ik heb nog NOOIT zweertjes, korstjes of pus daar gehad. Wel lelijke roodheid en zwellingen, maar dat betekent niet per se herpes?

  Jullie kunnen aan de hand van deze info ook geen diagnose stellen, maar wat denken jullie? Zijn dit vaginale schimmelinfecties (waar ik altijd al wel gevoelig aan was) of eerder herpes? Van dokters krijg ik geen sluitend antwoord…

  Reageer
  #2

  Wij kunnen hier totaal niets zinnigs over zeggen.

  Al bij een gynaecoloog geweest?

  Reageer
  #3

  Wanneer je weer een dergelijke periode doormaakt, kun je naar huisarts gaan en kunnen zij inwendig (met behulp van eendenbek) goed zien of er ook echt geen zweertjes zijn inwendig. Dat had ik nl, ik herken het gezwollen en verdikte gevoel en pijn bij plassen. Bij mij ook uitwendig totaal niets te zien. Inwendig daarentegen was het wel goed zichtbaar. Het klinkt mij dus niet als onzin in de oren.

  Reageer
Reageer op: Herpes of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief