Wanneer weer gemeenschap

Online ZorgZus
 • #1

  Goedemorgen lezers,

  Hoe veel dagen, nadat jullie blaasjes zijn opgedroogd etcetera, hebben jullie weer gemeenschap? Wanneer voel je je weer zeker genoeg na een uitbraak (ondanks de besmettingskans blijft met dit virus)?

  Ik ben benieuwd naar jullie ervaring.

  Gr, onzekere vrouw

  Reageer
  #2

  Heeft iemand een antwoord?

  Reageer
  #3

  Wat ik heb begrepen kan je gewoon gemeenschap hebben als er geen blaasjes meer zijn. Het zelfde als een koortslip dus.

  je zou ook gewoon kunnen zeggen dat, als je je er beter bij voelt dat je dan nog even 2 of 3 dagen er na wacht. Dat lijkt me dan ook niet zo erg..

  maar dat is wat je zelf wilt

  Reageer
  #4

  Bedankt. In principe dus als de blaasjes verdwenen zijn. Ik hoef dus niet daarna nog minimaal 3 weken te wachten?

  En hoe zit het met orale seks? Geldt dan het zelfde? Zolang er maar geen blaasjes meer zijn? Van zelf sprekend dat je altijd besmettelijk kan zijn. Vraag mij alleen af of het uit maakt of je nou 5 maanden geen uitbraak hebt gehad, of een week geleden qua kans.

   

  Reageer
  #5

  Daarvoor geld het zelfde. Altijd besmettelijk is het niet. Want dan zou je zelfs zonder koortlip bij de eerste de beste kerst avond met familie iedereen herpes geven.

  Zoals ik weet, kun je zonder blaasjes gewoon seks hebben. Ook oraal.

  ik heb zelf geen herpes, John weet hier allemaal wel meer over maar ik dacht ik reageer maar. Als je extra advies nodig hebt kun je ook een chat starten met soaaids door de week of sense. Anders de huisarts een berichtje sturen met je vraag.

  kan ook hier natuurlijk, maar gewoon als extra

  Reageer
  #6

  Fijn dat ik toch een reactie krijg. Ja dat is waar ook, anders zou je non stop besmettelijk zijn en dat is het ook weer niet. Wel lastig allemaal. Je leest dat je in principe altijd iemand kunt besmetten maar de huisarts zei dat de kans er vrijwel niet in zit zonder blaasjes..

  Heel erg bedankt voor de tip over het chatten. Dat ga ik zeker doen voor mijn vragen. Ik wil namelijk oa weten of ik gewoon kan hardlopen buiten als ik nog helende blaasjes hebt, of dat dit de uitbraak juist versterkt. Ik voel mij verder gewoon goed.

  Reageer
  #7

  De blaasjes zijn heel gevoelig, vroeger heb ik wel een koortlip gehad. Nu voel ik het branden als die komt en smeer ik er gelijk zalf op. Dan komt het eigenlijk niet tot uiting.

  ik kan me voorstellen dat het met hardlopen het een en ander beweegt en schuurt. Pas daar wel mee op zou ik zeggen. De blaasjes komen altijd op de zelfde plek terug en als je het virus gaat verpreiden wanneer je een blaasje hebt word je denk ik ook niet veolijk. Ik zou zeggen vind er iets op dat je het wat kan beschermen

   

  heel veel sterkte

  Reageer
  #8

  Je hebt gelijk. Wil het niet verder verspreiden. Bedankt voor het reageren. Moet denk ik gewoon geduld hebben. Heb er wel erg verdriet van.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat snap ik, ik heb zelf GW en daar heb ik ook heel veel verdriet van... Het is niet gevaarlijk of pijnlijk.

  maar geestelijk neemt het je wel mee.

  Nu heb ik er nog 2, hele hele kleine en hoop dan ook dat het lang weg blijft.

   

  Heel veel sterkte

  Reageer
  #10

  Ik voel met je mee. Vooral omdat het nog zo'n taboe is. Vraag me af wie met mij zou willen eindigen, als je ook gewoon met iemand kunt eindigen zonder Herpes. Maarja. Ik hoop dat verdere uitbraken lang weg blijven, dan is het gewoon prima. Nu wordt je alleen zo met je neus in de feiten gedrukt. Walgelijk voel ik me.

  Reageer
Reageer op: Wanneer weer gemeenschap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief