Vraag over uitbraken en wanneer

Online ZorgZus
 • #1

  hoi lotgenoten,

  in 2012/2013 (weet bijna niet eens meer) heb ik helaas herpes opgelopen, de eerste uitbraak was ellendig maar wel snel over opzich. Ik was 3 dagen ziekerig en 2 dagen goed ziek met koorts en pijn met plassen, blaasjes (jullie kennen het wel). Na de antibiotica was dit ook heel gauw weer weg gelukkig

  Nu is mijn vraag aan jullie:

  Merken jullie wanneer jullie een uitbraak gaan krijgen?

   

  Ik heb namelijk na die eerste uitbraak nooit meer een uitbraak gehad (zegmaar met blaasjes en al) of in iedergeval, niet dat ik heb gemerkt van buitenaf..

  Ik heb in april een soa test weer eens gedaan, bloed geprikt en al en gelukkig ben ik soa vrij (op de herpes na dan want dat kan je alleen testen met blaasjes). Ik vertelde die vrouw over mijn herpes en dat ik het er echt moeilijk mee heb na al die jaren en dat ik ook niet echt relaties meer aan durf te gaan (ben een meisje van 23). Ik vertelde haar ook dat ik naar mij idee ook nooit meer een uitbraak heb gehad tenzij ik het niet merkte wanneer er van binnen blaasjes zijn..

  die mevrouw zei dus: "Je merkt echt wel aan je lichaam of je een uitbraak hebt, ookal is het van binnen"

  Waardoor ik dacht: okee maar ik heb werkelijk na die eerste keer nooit meer last gehad.. Hoe dan?!

   

  Daarom dus mijn vraag naar jullie? Merken jullie altijd aan jullie lichaam dat er een uitbraak komt of is?

  nou groetjes N

  Reageer
  #2

  Niemand?

   

  Reageer
  #3

  Oud, maar hier zit ik dus ook mee.

  Ook zelf na eerste uitbraak geen blaasjes meer gezien maar misschien zit het binnen in me??

  Iemand ervaringen ermee?

   

   

   

  Reageer
  #4

  Ik merk het door zenuwpijn in m’n been, laatste keer zelfs gezicht! Dan voel ik een branderig gevoel door mijn been of gezicht met pijn/gevoeligheid bij aanraking

  Reageer
  #5

  Ik (denk het te merken) aan jeuk in de vagina en soms ook pijn in de lies. Soms heb ik ook bultjes in het vlees van de schaamlippen. Dat worden dan geen blaasjes die je van buiten ziet. Ook door jeuk aan de schaamlippen weet ik dat ik een uitbraak heb.

  Hoop dat dit antwoord helpend is.

  Reageer
  #6

  Ik merk het ook aan de zenuwpijn in mijn been (bij hamstring) dat dan doortrekt naar beneden. Ook weleens aan mijn gezicht, bij mijn oog. Ik weet niet of het echt zenuwpijn is, maar zo voelt het wel. En gevoel van algehele malaise. Gewoon niet lekker voelen. Ik slik dan L-lysine tabletten. Voor mijn gevoel werkt dat goed tegen zo'n uitbraak. En let dan wat meer op mijn voeding.

  Reageer
  #7

  Hi, late reactie maar misschien voor mensen met dezelfde vraag. Ik voel het meestal een dag voordat ik een blaasje krijg aankomen aangezien het blaasje (is er maar 1 tegenwoordig) altijd op dezelfde plek terug komt. Het gaat eerst een beetje branden en een dag later verschijnt er een soort sneetje/blaasje. De kans dat je iemand besmet als je herpes niet actief is en dus geen zichtbare blaasjes hebt is erg klein, zou gewoon op het moment dat je denkt iets ‘raars’ te voelen even geen seks hebben en afwachten!

  Reageer
Reageer op: Vraag over uitbraken en wanneer
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief