Herpes uitbraak herkennen

Online ZorgZus
 • #1

  Waar herkennen jullie een uitbraak aan?

  Ik heb nu twee jaar herpes (man, 33) en heb na de eerste uitbraak (die duurde circa 10 dagen met 4/5 bultjes / blaasjes) pas twee keer een soort gelijk ervaring gehad, maar dan maar 2 hele kleine plekjes die na 3/4 dagen weer weg zijn.

  Is het dan zo dat ik maar één keer per jaar een uitbraakje heb, of heb ik het niet door? Pas bij zichtbare blaasjes ben ik erg besmettelijk toch?

  Ik probeer voor mezelf vast te stellen hoe het kan dat ik maar zo weinig last ervan heb en dat het na enkele dagen volledig weg is en veel minder erg dan de eerste ervaring.

  Ik slik trouwens elke dag 1 multivitamine pil, 1 l-lysine pil en sport 3x per week.

  Reageer
  #2

  Hoi ben je nog actief heb ongeveer hetzelfde als jou zonder iets te slikken maar zit met heel veel vragen

  Reageer
  #3

  Ja ben nog actief. Wat zijn je vragen

  Reageer
  #4

  Hoelang zat er tussen de 1e en 2e uitbraak
  Bij mij waren het 2 kleine zweertjes wat ik overigens een jaar geleden ook had en vanzelf wegging had ik dit keer getest en nu blijkt dat het herpes is was die vorige keer dan ook herpes ?
  En heb je nog onbeschermnde seks als je geen klachten hebt ?
  Hoe kan ik uitbraken voorkomen
  Het word gedaan alsof het niet erg is maar het blijft vooraltijd hoe ga je hiermee om richting vrouwen ik zou er geen 1 willen besmetten maar ik zou dit ook niet zomaar opbiechten vooral als ke geen uitbraak heb segmaar hoe ga je daar mee om

  Reageer
  #5

  Merk je verschil met die lysine pillen

  ik ben bang om nooit meer een levenspartner te vinden

  Reageer
  #6

  Hoii!

  Weet je welke hsv dat je hebt type 1 of 2.Dit zou ook handig zijn om te weten aangezien type 1 minder uitbraken vertoont dan type 2.

  Ook vindt je veel antwoorden, tips en lotgenoten op hglotgenoten.nl daar heb je een forum op met mensen met dezelfde klachten!

  Reageer
  #7

  Type 2

  Reageer
  #8

  Bij hsv2 komen de uitbraken vaak iets meer terug dan hsv1. En het is normaal dat de eerste uitbraak, het heftigste was. Daarna krijg je vaak minimale uitbraken waarvan je zoals je zegt maar minder bultjes hebt. Het kan zijn dat je meerdere uitbraken hebt per jaar maar dat je het zelf niet doorhebt het zogenaamde 'shredding'. Dus je blijft ten alle tijde besmettelijk ook zonder bultjes. Hsv2 genitaal is ook besmettelijker dan hsv1 genitaal.

  Aangezien je hsv al 3 jaar hebt nemen de uitbraken wel vaak af per jaar, maar dat is natuurlijk verschillend voor ieder persoon. Kijk gewoon wat de oorzaak zou kunnen zijn van die uitbraken bij jou. Dit kan zowel voeding, slaaptekort, weerstand, ziekte gerelateerd zijn. Ga dit is voor jezelf na wat je uitbraak triggerd!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  En hoe ga je er mee om als je geen uitbraak heb maar toch seks wil?

  Reageer
  #10

  Als je een uitbraak hebt dan mag je sowieso geen intimiteit hebben want dan is de kans op besmetting het grootst. Dus elke dag goed controleren. Als je geen uitbraak hebt is de kans miniem maar je blijft wel altijd besmettelijk. Dus er is dan wel degelijk een kans om een ander te besmetten. Ook omdat hsv2 genitaal een grotere transmissierange heeft dan hsv1 genitaal. Maar toch bij beiden is er altijd een kans. Dus het beste is om veilig de liefde te bedrijven, dan is de kans het kleinst.

  Reageer
  #11

  Anoniempje ben je serieus? Het is maar herpes hoor. Gewoon geen sex als je uitbraak hebt daarna gewoon verder gaan voordat je klachten kreeg. Dat zeggen ze bij soaaids. Herpes is geen reden om met condoom te blijven vrijen. 90% krijgt geen klachten maar is wel besmet

  Reageer
  #12

  Ja baal er zo van dat ik het heb zeker omdat ik een hoog libido heb en condoom niet beschermt wat een ellende

  Reageer
  #13

  Hoe oud ben je? Man of vrouw? Hoe heb je het gekregen?

  Reageer
  #14

  Ik ben een vrouw 29 iets langer dan 1 jaar nu herpes ik heb ooit toen ik het net had helaas een man besmet ook met condoom gebruik heb denk ik type 2 maar na mijn eerste uitbraak nooit meer bultjes gezien

  Reageer
  #15

  Waarom laat je het niet rusten als je geen uitbraak meer hebt? Wat was zijn reactie toen hij besmet was?

  Reageer
Reageer op: Herpes uitbraak herkennen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief