Wanneer nog besmettelijk

  • #1

    Ik.lees dat als er korstjes op komen het niet meer besmettelijk is.Blaasjes zijn ingedroogd.zie foto dat is nu denk ik het geval. Korstjes vallen er ook al af maar bloed soms nog wel wat.  Hoef ik.me nu geen zorgen te maken als ik het per ongeluk aanraak. Dat deed ik net namelijk.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Herpes bloedt doorgaans niet

    Reageer
    #3
    1. Aha en wat is het antwoord nu exact op de vraag...
    Reageer
    #4

    Als de blaasjes uitgedroogd zijn en de korstjes vallen er vanaf en de wondjes zijn droog, is het in principe niet meer besmettelijk.

    Reageer
    #5

    Herpes genitalis is in het stadium van het wondje op de foto wél besmettelijk. Het is zelfs besmettelijk als je helemaal geen wondje/blaasje hebt. Als je je partner niet wil besmetten zou je een condoom moeten gebruiken (dan neemt de kans op besmetting ik geloof met 70% af) en 2x per dag valaciclvir moeten slikken, om de kans op besmetting nog kleiner te maken (dit verkleint de kans op besmetting met nog 50 %) .

    Reageer
Reageer op: Wanneer nog besmettelijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief