Koortslip nog besmettelijk?

  • #1

    Hoi,

    Afgelopen week  voelde ik met dit warme weer een koortslip opkomen. Natuurlijk worden het niet meteen blaasjes, dus er zat geen vocht in. Ik heb al jaren last van koortslip en heb nu eindelijk een methode ontdekt die de koortslip snel laat weggaan: openprikken met een naaldje, ontsmetten met sterillium en sorefix rescue of honing erop. Dan vormt het de volgende dag al een korstje! Dat had ik dus ook de volgende dag, toen was mijn lip een beetje opgezwollen omdat waar de koortslip zou moeten ontstaan het wat dikker was door de sterillium, maar het vormde al een geel korstje.

    Echter had ik wel een normale wond onder mijn koortslip, waar dus een beetje wondvocht uitkwam (ik neem aan dat een koortslip niet onder een wondje gaat zitten waar ook al een korstje op zit). Nu was dus mijn vriend vrijdag bij me, en we hebben gezoend.

    Mijn vraag is, kan ik hem nog hebben besmet? In principe was de koortslip de hele tijd droog omdat er geen direct vocht uit de "op te komen" blaasjes kwam en omdat ik het meteen probeerde uit te drogen.

     

    Ik hoor graag van jullie,

    Groetjes!

    Reageer
    #2

    Het zou kunnen.

    Reageer
    #3

    ook als er in eerste instantie geen blaasjes zijn geweest waar vocht in zat?

    Reageer
    #4

    Ja een koortslip is al besmettelijk in de fase voordat er blaasjes komen. wel minder.

    Reageer
    #5

    Bij herpes kan het slim zijn om het ook aan de binnenkant te behandelen. Zo is het beter om argininerijke voeding, zoals chocolade en noten een beetje vermijden en juist lysinerijke voeding als gierst en avocado te eten. Daarnaast kan het schelen om lysine te gebruiken en stoffen als Cats Claw, zink, selenium, vitamine C maar ook A, B, D en E. voor je zenuwstelsel is ook magnesium belangrijk. Als je bijtijds begint met een flinke dosis lysine kan je het soms de kop indrukken. Kortom, goed voor de inwendige mens zorgen, zorgen voor eventueel wat aanvulling kan schelen in de koortslipuitbraken. Naast natuurlijk zorgen voor de nodige ontstressing.

    Reageer
Reageer op: Koortslip nog besmettelijk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief