Uitbraak of niet?

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi, ik heb onder deze vraag al de vraag gesteld over wat ik kan smeren. Ik heb zo'n 10 jaar geleden HG gekregen en daarna nooit meer een uitbraak. Ben nu dus een beetje paniekerig en weet niet meer wat ik moet doen of wat ik kan smeren. Wat kan ik zonder recept bij de drogist of apotheek halen?? Het is onwijs lang geleden, ik weet het dus allemaal nier meer want was er nooit meer mee bezig.. tot nu.

   

  help, alvast bedankt. Zie foto

  Reageer
  #2

  Ik kan niet uitsluiten dat het herpes is. Gebruik wat zinkzalf/sudocreme

  Reageer
  #3

  Bedankt voor reactie. De eerste uitbraak is zo lang geleden, dat ik het even niet meer voor me kan halen. Ik weet wel dat het heel heftig was en veel pijn en blaasjes.

  Ik heb nu niet perse pijn, maar voel het wel. Heb ook het idee dat onder die bultjes er 1 grotere onderhuidse bult is of wilt komen. Alsof het een steenpuist wordt. Geen idee... Heb je met HG meteen blaasjes?? Ik zal wel even zinkzalf smeren.. Heb ook geen jeuk of brand gevoel..

  Reageer
  #4

  De blaasjes komen vrij snel. Je zou natuurlijk ook even naar de huisarts kunnen gaan en ernaar laten kijken. Als het geen herpes is maar een ontsteking kan de huisarts er meteen iets voor voorschrijven

  Reageer
  #5

  Oke, ik merkte gisteren middag op werk pas een bepaald gevoel bij me schaamlip. Het is nu dit soort bultjes geworden uit eindelijk. Lijkt dit wel op een uitbraak? Of moeten het dan nu al blaren zijn een dag later? Gek.

  Ik ga inderdaad kijken of ik vrijdag bij de HA terecht kan.

  Reageer
  #6

  Ik kan zo helaas niet zeggen of het herpes is

  Reageer
  #7

  Je moet blij zijn dat je al 10 jaar geen last meer van hebt gehad. Wat heb je ervoor gedaan om uitbraken te voorkomen

  Reageer
  #8

  Hoi, ja ik had alleen de eerste uitbraak.. Ik heb niks gedaan dus heb ook echt geen tips ofzo? Ik kreeg het gewoon niet meer. Tot nu dan, denk ik. Kan jij bevestigen dat dit een uitbraak weer is? Ziet het er bij jou ook zo uit? En wat smeer je?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nou, ben bij HA geweest en het is inderdaad een uitbraak na al die jaren. Ben uiteraard weer van slag omdat ik weer met mn neus in de feiten wordt gedrukt.

  Ik ben net ongesteld geweest en ik lees dat je dan vaker een uitbraak kan krijgen. Hoe kan ik dit onderdrukken? Ik ben nu natuurlijk bang dat dit een maandelijks ding wordt.

  Ik smeer zinkzalf en HA zei dat dat prima is en dat ik verder niks kan doen. Maar kan ik echttt niks doen? Om de plekjes te laten verdwijnen? Alvast bedankt

  Reageer
  #10

  Hoe ging je ermee om in de afgelopen 10 jaar? Zag jij nog plekjes na dat de blaasjes weg waren?

  Reageer
  #11

  Hoi, de uitbraak was heftig destijds maar duurde 5 dagen ongeveer. Ik kan mij niet herinneren hoelang het duurde voordat alles er "normaal" uit zag. Ik kan wel bevestigen dat het er sowieso normaal uit is gaan zien, want in al deze jaren heb ik natuurlijk geen uitbraak meer gehad en je zag ook helemaal niets, geen plekjes of iets dergelijks.

  tot nu dan.....

  Reageer
  #12

  Sorry @Hi, bovenstaande reactie is van mij. Was even verward door de "hi"

  Reageer
  #13

  ok duidelijk. Ging jij dat aan je partners vertellen? Maar 10 jaar is echt lang hoor. Sommige mensen maken er echt drama van als ze te horen hebben gekregen dat ze besmet zijn.

  Reageer
  #14

  Dan zou je de huisarts om een antiviraal middel moeten vragen

  Reageer
  #15

  @John vraagje, kan je een uitbraak tegen gaan/beperken? Dus het moment dat ik bijvoorbeeld aanvoel dat een deel van mijn schaamlip tintelt, dat als ik dan meteen begin met smeren van zinkzalf, dat het blaasje dan niet uitkomt? Ik lees ook bepaalde vitamines die ik kan slikken, klopt dat? Ik ben net ongesteld geweest dus ben bang dat ik nu opeens maandelijks een uitbraak krijg, ondanks mijn tweede uitbraak (die van nu) pas na 8(!!!) jaar is gekomen. Mijn HA verwacht niet dat ik het super vaak ga krijgen, want nu is ook pas de tweede keer...... maarja dat weet nooit. Liefst krijg ik de derde ook pas over 8 jaar natuurlijk

  @Hi het is ook heel lang maar heb ook niemand besmet. (Het is trouwens 8 jaar geleden, mijn eerste uitbraak, dus niet 10 jaar. Mijn HA had het opgezocht vandaag). Heb ook wel wat jaren geen seks gehad omdat ik gewoon onzeker was en walgde van mezelf (nog steeds, zoals nu, met uitbraak). Ik heb na mijn eerste uitbraak wel wat seks gehad, waarvan met 2 onveilig.. Ik heb niets gezegd omdat zij niet mijn partner waren ofzo en was eenmalig Of de seks was gewoon veilig. Als ik echt in een relatie zou zitten, zou ik het wel aankaarten.. Ookal word ik nogal misselijk van de gedachte want kan me niet voorstellen dat iemand dat goed opvat.

  ik was vandaag bij de HA en ze zei wel meteen, als je geen blaasjes hebt is de kans zo onwijs klein / is de kans er bijna niet om iemand te besmetten en als ik nu pas na zoveel jaar een uitbraak heb, is de kans al helemaal klein.

  Groetjes

   

  Reageer
Reageer op: Uitbraak of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief