Voel je een uitbraak? Dames?

Online ZorgZus
 • #1

  Hee dames, voelen jullie wanneer er een uitbraak komt? Ik heb na de 1e uitbraak nooit meer last gehad en daardoor twijfel ik dus ook of k het wel echt heb?? (Ja sowieso want heb getest destijds) maar dit is zeker meer dan 5 jaar geleden..

  Vraag mij dus af of ik misschien in mijn vagina uitbraken heb en die niet door heb ofzoo? Zou dat kunnen?!

  alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Hee Jaimy!

   

  Ik heb ook HG en mijn eerste uitbraak is nu ongeveer 3 maanden geleden (met blaasjes) daarna ook geen uitbraak meer gehad,, naja dat denk ik want ik heb daarna geen blaasjes meer gehad maar dat wil geloof ik niet zeggen dat je geen uitbraak hebt.. Ik ben ook bang dat het van binnen zit waar ik het dus niet kan zien 🙁 maakt me erg onzeker.

   

  Als ik zo mag vragen jij hebt hg al langer. Heb jij in die tijd mensen besmet? en wel gewoon relatie gehad? hier maak ik me dus zorgen om.

   

  Jij hebt het zoals ik begrijp toen je je eerste aanval heb gehad met blaasjes gelijk getest? Toch is het wel positief dat je 5 jaar geen uitbraak heb gehad naja zoals je denkt net zoals ik.....

   

  Kan iemand hier misschien meer duidelijkheid over geven?

  Reageer
  #3

  @lady

  Hii, ik heb denk wel 8 jaar (als het niet langer is) HG. Ik heb alleen de eerste uitbraak gehad en getest, was ook wel ziek ervan, zo'n 3-4 dagen. Was dus positief getest maar die blaasjes gingen binnen 5 dagen weg met crème.

  - na die blaasjes/uitbraak, heb ik nooit meer blaasjes gehad en of een uitbraak tot zo ver ik weet? Ik weet het dus niet. Misschien wel IN mijn vagina, maarja dat weet ik dus niet? Ik weet niet of je dat voelt ondanks het van binnen is. Als je het wel voelt aankomen, kan ik zeggen: na die eerste heb ik nooit meer wat gevoeld.

  - ik heb niemand besmet tot zo ver ik weet. Heb wel met condoom gesext en 1x zonder met iemand.

  - geen relaties omdat ik heel onzeker ben door HG helaas.. heb nu ook al paar jaren geen sex meer gehad omdat ik er eig steeds onzekerder van wordt ook omdat ik dus niet zeker weet of ik nou wel uitbraken krijg van binnen, maar dat niet door heb. 🙁

  Gr

  Reageer
  #4

  @ Jaimy

  Ik voel zo met je mee. Snap precies hoe je je voelt. Je wilt liever geen seks omdat je bang bent iemand te besmetten. Ik heb dat nu ook..maar ben echt niet van plan om zolang geen seks te hebben 🙁 Nu vind ik het wel oke omdat ik eerst zelf alles wil accepteren.

  Ik raad je echt aan om hulp te zoeken, bijvoorbeeld is naar een dermatoloog te gaan (deze kunnen goed advies geven) want ook al hebben we HG om nou nooit meer seks te hebben.....

  Merk het zelf dus ook niet helaas maar het is voor jou wel positief dat je geen blaasjes meer hebt gehad. Maarja nu weten we nog niks he kan ook binnen in ons zitten????

  Kom gezellig naar het forum hglotgenoten.nl (je moet dan bij het forum wezen) Hier praten we er met elkaar over.

  Je seksleven is  niet voorbij ook al hebben we HG!

  Reageer
  #5

  Hoop dat er nog meer mensen reageren met HG, en ons kan helpen met de vragen

  Reageer
  #6

  @lady

  ja echt een gedoe he dit. Soms denk ik: zal wel. Maar heb al jaren geen sex omdat ik mezelf gek maak en heel bang ben iemand te besmetten, ook met condoom. Wat als ik een vaste partner krijg? Dan wil je graag zonder condoom sexen... nou ehhh ik krijg al helemaal paniek als ik al denk aan sexen zonder condoom. Terwijl ik DENK ik geen uitbraken meer heb sinds de 1e.... jammer want ben echt een sexueel persoon. Sta al jaren "droog"...

  Dankjewel voor de website met lotgenoten, heb even het een en ander gelezen en dat doet mij goed.

  ik hoop echt een partner te krijgen die toevallig ook HG heeft, dan hoef je je niet zo'n zorgen te maken maargoed.. niet iedereen is eerlijk en ik heb niemand in mijn leven verteld dat ik dit heb, ook geen vriendinnen. Schaam me dood. Maarja.

  hopelijk komt er ooit een soort datings site hhaha

  Reageer
  #7

  Hoi Dames,

  Ik heb sinds maart 2020 HG. Ik heb hierna regelmatig nog last gehad van pijnlijke blaasjes.
  Ik merkte dit heel erg door jeuk aan de schaamlippen en wanneer ik dan keek zat er een blaasje.
  Nu heb ik overigens al 3 maanden geen uitbraak meer gehad.
  Zoals ik nu denk komt het bij mij echt opspringen in de zomer. Toen had ik echt wel elke week een nieuw blaasje wanneer ik in mijn bikini in de tuin had gelegen, misschien door de warmte/zweet/oid?

  Mij lijkt het eigenlijk niet dat je een uitbraak hebt zonder het te merken omdat de blaasjes wel echt pijnlijk zijn.

  Reageer
  #8

  @Saar uitbraken in de zomer komen door de zon

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hi mensen, ik heb sinds 4 jaar HG. De eerste uitbraak was heftig en duurde lang, twee maanden daarna had ik de tweede en daarna 4 jaar geen last meer gehad. Nu heb ik toevallig weer een kleine uitbraak met 1 blaasje. Ik voel het aankomen omdat het altijd op dezelfde plek terug komt. Ik voel me twee dagen daarvoor moe en futloos en krijg een branderig gevoel, daarna komt het blaasje door. Echt: ik voelde me ook vaak kut en vies, maar je kan gewoon seks hebben. Je voelt het aankomen en vanaf dat moment (of als je twijfelt) gewoon even geen seks hebben. Houd je weerstand goed met lysine, eet genoeg groente en fruit en sport/beweeg genoeg. Ik heb vaak onveilige seks gehad en nog nooit iemand besmet, het komt allemaal goed! Het zijn gewoon een paar pijnlijke rotblaasjes die af en toe terug komen, erg vervelend en ook ik ben vaak verdrietig en nog steeds, maar laat het je leven niet beinvloeden!

  Reageer
Reageer op: Voel je een uitbraak? Dames?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief