Negatief gonorroe, maar wat dan wel?

Online ZorgZus
 • #1

  Heb laatst urine afgegeven en bloed laten afnemen voor een soa test omdat ik wat klachten heb aan mijn penis. Vandaag gebelt en de uitslag was negatief, er is geen soa gevonden.
  Echter heb ik nog wel wat klachtjes. Ik heb steeds het gevoel alsof er iets uit mijn penis komt/lekt. Wanneer ik dan voel is er niks aan de hand. Ook komt er heel af en toe (tot nu toe 2 keer gebeurt in één week tijd) een miniem klein beetje groenachtige afscheiding uit de penis.

  De urine die ik heb afgegeven was mijn eerste ochtendurine. Ik heb ervoor gewerkt waardoor de urine een paar uurtjes in mijn tas heeft gezeten voordat ik het afgaf in het ziekenhuis. Veranderd dit de samenstelling van de urine?

  Ook heb ik ongeveer 4 weken geleden voor het laatst onbeschermde seks gehad.

  Wat kan het dan in godsnaam wel zijn? Ik voel me verder prima. Alleen wat last van mijn keel, maar niet om te zeggen dat het pijnlijk is.

  Reageer
  #2

  Aanvulling:

  Ik heb alleen orale seks gehad. Mijn partner, waarmee ik 5 dagen geleden voor het eerst orale seks heb gehad vertoond nog geen verschijnselen of klachten.

  Reageer
  #3

  Het lijkt dan toch een infectie of een ontsteking.
  Ik raad je aan om toch terug te gaan naar de huisarts met een nieuw urine monster, maar dat dan geen uur in warme omgeving laten en de huisarts vragen om de urine op kweek te laten zetten voor bacteriële infecties.

  Reageer
  #4

  Maar als uit de soatest blijkt dat het negatief is op SOA, kan ik een soa dan dus uitsluiten?
  Want met de huidige techniek zouden ze dit wel moeten kunnen aantonen aangezien chlamydia en gonorroe echt via urine net zo betrouwbaar is als een uitstrijkje van de penis.

  Reageer
  #5

  Als de klachten na de laatste keer orale seks zijn ontstaan, is het mogelijk dat er te vroeg is getest.

  Reageer
  #6

  Ook als de laatste keer keer orale seks ongeveer 4 weken geleden was?

  Reageer
  #7

  Of sorry,
  De laatste keer orale seks vóór de klachten was 4 weken geleden, daarna had ik vorige week opnieuw orale seks gehad toen ik al klachten had. Echter zocht ik hier geen soa achter waardoor ik nu bang ben mijn partner te hebben besmet.

  Maar 4 weken na de eerste orale seks zijn er dus pas na ongeveer 2 á 3 weken klachten ontstaan. De klachten lijken op gonorroe maar dan in milde vorm. De afscheiding is bijna nooit, en als het wel is komt er maar minder dan 'n druppel groene afscheiding uit. Pijn en branden bij het plassen heb ik nooit. Wel dat het lijkt en voelt alsof mijn penis loopt. Maar dat is niet.

  Waarschijnlijk maak ik me er ook te druk om en dat ik dan meer ga voelen dan mogelijk is. Zou dat kunnen?

  Reageer
  #8

  Dan is de test goed. In de regel 2 weken na het contact of eerder als er klachten zijn. In zou in ieder geval wel even naar de huisarts gaan. Die groene druppel is niet goed....

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Er is overigens een andere soa die de klachten ook zou kunnen veroorzaken.
  Mycoplasma Genitalium. Deze bacterie kan namelijk niet-gonorroïsche urethritis bij mannen veroorzaken.

  Reageer
Reageer op: Negatief gonorroe, maar wat dan wel?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief