Positieve test gonorroe, maar geen gonorroe .

  • #1

    Beste Tandor,

    Ik heb een paar dagen geleden ook een vraag gesteld maar kan mijn topic niet meer terug vinden . Het ging dus om een onmogelijk positieve test op gonorroe. Ik ben onlangs weer bij de huis arts geweest en zij geeft ook aan dat ik helemaal geen gonorroe zou kunnen hebben en dat mijn positieve test volgens haar ook niet zou kunnen, mijn huisarts heeft contact opgenomen met het ziekenhuis om alles uit te zoeken . Echter het ziekenhuis houd stug vol . Ik ben wel behandeld met die prik en antibiotica voor meerdere infecties omdat eerder niet duidelijk was waar de ontsteking zich bevond . Nu heb ik zelf wat onderzoek gedaan en hoop dat u mij Mss een antwoord kan geven op de volgende uitleg, ik begrijp daaruit dat 2 soorten andere bacterie ook een positieve uitslag kunnen geven voor gonorroe terwijl dat helemaal geen gonorroe hoeft te zijn . Wel ja ik ben blond dus het zou kunnen dat ik het helemaal verkeerd begrijp .

    Specificiteitproblemen Bij sommige van de commerciële amplificatietesten is de specificiteit van de test niet optimaal; behalve N. gonorrhoeae geven ook sommige commensale neisseriae en lactobacillen een positief signaal; vooral uitslagen in de laag-positieve range blijken vaak foutpositief te zijn.3,4 De oplossing voor dit probleem is dat positieve uitslagen, zeker wanneer het andere dan urogenitale monsters betreft, in een andere amplificatietest met een andere target (voor het organisme uniek stukje DNA) worden bevestigd. Probleem daarbij kan weer zijn dat de gebruikte confirmatietesten minder gevoelig zijn dan de commerciële testen5 of dat sommige N. gonorrhoeae isolaten gemist worden vanwege het ontbreken van de alternatieve target.6

    Reageer
    #2

    Ik kan je hier helaas geen antwoord op geven. Maar het klopt dat er valse positieve testen kunnen voorkomen afhankelijk van de testmethode die is gebruikt.

    In hetzelfde stuk waaruit deze tekst komt, staat ook dat er als deze commerciele amplificatietesten worden gebruikt, er bij een positief resultaat een controle test ter bevestiging moet worden gedaan.

    Maar helaas weet ik natuurlijk niet, welke testen ze hebben gebruikt, en of er niet een kweek is aangezet...

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor het snelle antwoord Tandor!

    Ik maak me gewoon echt zorgen en ben erg gefrustreerd, ik ben dus wel al behandeld maar de pijn op die specifieke plek rechtsonder in mijn buik houd nog steeds stevig aan . Ik snap er gewoon helemaal niets van . Het slaat echt allemaal nergens op . Ik ben mijzelf aan het diognatiseren en geloof me dat zorgt voor heel wat onnodige paniek aanvallen .

    Reageer
Reageer op: Positieve test gonorroe, maar geen gonorroe .


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief